Skocz do zawartości

psucie mięsa


cedro

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio stary masarz zastrzelił mnie taką wiadomością : nie pekluje nigdy mięsa latem a konkretnie w sierpniu, a to z powodu częstych burz które ponoć powodują błyskawiczne psucie się mięska?! co o tym sądzicie czy to jest przesąd czy ma jakieś racjonalne przesłanki, np. niekorzystny wpływ zjonizowanego powietrza podczas burzy.
cedro
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To jest indywidualna sprawa każdego. Ja np. normalnie pekluje w lecie, bez wzgledu na poziom ozonu w powietrzu, starając sie zachować wszystkie parametru niezbędne do prawidłowego peklowania miesa.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.