salvado Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 27 Października 2009 A przed parzeniem możesz uwędzić , później sparzyć i ponownie uwędzićOd pewnego czasu właśnie tak robię. Poza tym, że przedłużamy żywotność wędzonkom, wpływamy również na ładniejsze ich wybarwienie. Co by nie było, podczas parzenia kolor wędzenia nam troche jednak ucieka, dlatego dobrze jest go niewielkim kosztem przywrócić. Cytuj moja wędzarnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Października 2009 Ostatnio coraz bardziej przekonuję się do takiego wędzenia by w ogóle nie parzyć.Kiełbasa wychodzi trwała o innym smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Października 2009 Ja osobiście nie parzę kiełbasy cienkiej ani grubej ze względu na smak jest bardziej aromatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Października 2009 Ja osobiście nie parzę kiełbasy cienkiej ani grubej ze względu na smak jest bardziej aromatyczna. Tzn. Wędzisz i podpiekasz w wędzarni :question: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 28 Października 2009 Tak właśnie robię,ostatnio zrobiłem w ten sposób też schab tylko po podpieczeniu w wędzarni włożyłem go do zimnej wody wyszedł bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 29 Października 2009 Ja wybieram najpierw wędzic a potem parzyc czy gotować.Gotowanie blokuje dopływ dymu w głąb wyrobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 30 Października 2009 ja ostatnio podwędziłem sobie kaszanke tak 4 parki i powiem niezła taka innaod wszystkich,zresztą robiłem także szynke wg kol.Ligawy też smaczna była,bardzo delikatna w smaku mi wyszła,żonie bardzo smakowała.pozdrawiam słonecznieMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 30 Października 2009 ja ostatnio podwędziłem sobie kaszanke tak 4 parki i powiem niezła taka inna od wszystkich Cześć Mareczku . I ja czasami kaszaneczkę też uwędzę , oczywiście po sparzeniu . Mnie smakuje . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.