Papla Posted January 16, 2009 Report Share #276 Posted January 16, 2009 Witam karczek wp 14.5 kg Myślę że jak na ubojnię to drogi , ja w sklepie widziałem u nas z kością w cenie 12 zł Pozdrawiam Andrzej, na 99% to jest b/k. U mnie: - karczek wieprzowy b/k - 14 zł - szynka (bardzo ładna) - 16 zł - schab b/k - 17,80 zł - łopatka - 12 zł - podgardle - 4,50 zł i teraz uwaga, uwaga - słonina - 5,50 zł (!!!) Quote Pozdrawiam Paweł Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52333 Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted January 16, 2009 Report Share #277 Posted January 16, 2009 Tak karczek B/K ale Papla cena łopatki i szynki to kosmos wg moich cen ja podałem cenę całej szynki u nas nazywanej kulką 8zł kg Quote Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52334 Share on other sites More sharing options...
Papla Posted January 16, 2009 Report Share #278 Posted January 16, 2009 Tak karczek B/K ale Papla cena łopatki i szynki to kosmos wg moich cen ja podałem cenę całej szynki u nas nazywanej kulką 8zł kg Wosiu, to są gotowe elementy, praktycznie z pół godziny dopieszczania i można peklować. Coś za coś, niestety. Jak jest czas, to się rozbiera a żreć się chce cały czas ;-) Quote Pozdrawiam Paweł Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52335 Share on other sites More sharing options...
kempes Posted January 16, 2009 Report Share #279 Posted January 16, 2009 wosiu, z tymi ozorami to kolega chyba "przeładował " :wink: Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52336 Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted January 16, 2009 Report Share #280 Posted January 16, 2009 Masz racje ja kiedyś przeliczałem po trybowaniu i zdjęciu skóry odrzuceniu tłuszczu i okrawek gotowe szynki tak cenowo wychodziły.Pzdr.Wosiu Quote Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52337 Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted January 16, 2009 Report Share #281 Posted January 16, 2009 Tadek masz racje w ozorach i sercach pomyliłem spojrzałem na wagę :blush: :rolleyes: ozory 6.9 kgserce 4.5 kgPzdr.Wosiu Quote Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52338 Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted January 16, 2009 Report Share #282 Posted January 16, 2009 Właśnie byłem w sklepie. Co widziałem podaję:- schab b/k 15,99,- karczek b/k 11,89,- szynka "kulka" 12,99,- łopatka b/k 10,60,- słonina (1,5 cm gr.) 5,50,- biodrówka 8,60. W porównaniu z początkiem grudnia ceny spadły. Szynka "kulka" - element gotowy do peklowania i wedzenia kosztował wtedy 13,60. Na kilka dni przed świętami ta sama "kulka" kosztowała 16,60, a dziś 12,99. Po świetach ceny wracają do normy. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52342 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted January 16, 2009 Report Share #283 Posted January 16, 2009 Witam No to macie fajnie z Waszymi ubojniami . Ja pojedynczego elementu z półtuszy to kupić nie mogę . :sad: . Muszę kupić całą półtuszę i przy dobrych humorach oczywiście za małą opłatą mogą po fachowemu półtuszę rozebrać jak ktoś nie potrafi samemu :smile: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52389 Share on other sites More sharing options...
roj61 Posted March 19, 2009 Report Share #284 Posted March 19, 2009 Byłem dziś rano na targu zamówić mięsko na święta (odbiór w sobotę)Strasznie podrożało Szynka z golonką bez nogi 10zł/ kg , a jeszcze dwa miesiące temu płaciłem 8 zł/ kg ....Podwyżka 25 % :devil: Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61610 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 19, 2009 Report Share #285 Posted March 19, 2009 Witam Ja za świniaka - żywiec płaciłem półtora tygodnia temu 4,50zł za kilogram :grin: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61616 Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted March 19, 2009 Report Share #286 Posted March 19, 2009 Podam Wam ceny z wtorku Łópatka b/k 12,50golonka 7,00szynka z kością i golonką 9,50 słonina 3,20podgardle sur. 7,00 ozorki 5,70 głowy wiep. 1,80 mięso wiep. II 9,00 Quote Tomuś Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61695 Share on other sites More sharing options...
radzio Posted March 19, 2009 Report Share #287 Posted March 19, 2009 Tam gdzie ja kupuję, półtusza 8,30 zł/kg :devil: Quote Pozdrawiam... Piotrek. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61758 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted March 19, 2009 Report Share #288 Posted March 19, 2009 U moich sąsiadów w ubojni dzisiejsza cena hurtowa połówki świniaczka 7,20 zł, dla mnie 6,90zł. Nie brałem dzisiaj bo mieli same z dużych chlewni. W sobotę będą bić od rolnikówhodujących po parę świnek, mięsko lepsze, wątroby zdrowsze - mój kolega weterynarz badający mięso, po wątrobach poznaje, czym świnkę za życia karmili. :grin: Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61764 Share on other sites More sharing options...
majchal Posted March 19, 2009 Report Share #289 Posted March 19, 2009 Nie brałem dzisiaj bo mieli same z dużych chlewni. W sobotę będą bić od rolnikówhodujących po parę świnek, mięsko lepsze, wątroby zdrowsze - mój kolega weterynarz badający mięso, po wątrobach poznaje, czym świnkę za życia karmili. :grin:Za pozwoleniem - HA HA HA Jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Widziałem takie okazy "od rolnika" że szczęka opada. Mięso wodniste, luźne, po zastrzykach domowym sposobem, zaropiałe schaby i karkówki itp itd. Nie twierdzę że to norma ( bo także widziałem świetne sztuki, jednak one nie trafiają do obcych, tylko są hodowane dla swoich, dla roodziny ), jednak w dzisiejszych czasach, kiedy rolnik chce oszczędzać na wszystkim jak się da, nie uwierzę, że świenie które pójdą na sprzedaż, karmi "uczciwie". Dlatego trzeba zdać sobie sprawę, że świnie "od chłopa" to już przeszłość, teraz można mieć lepsze lub gorsze, a skąd to nie ma podstawowego znaczenia. Trzeba jeszcze pamiętac o "chorej" klasyfikacji, gdzie S, wygląda gorzej jak E, bo mierzą "w innym miejscu" niż kiedyś. Quote Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61795 Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted March 20, 2009 Report Share #290 Posted March 20, 2009 mój kolega weterynarz badający mięso, po wątrobach poznaje, czym świnkę za życia karmili. I cóż On Ci powie ? Powie ,że wszystko na mieszankach zbóż z dodatkami przemysłowymi i "przyspieszaczami" :wink: Ziemniaki nieopłacalne w tuczu i to wszystko a swoją drogą taki fachowiec i tylko lek.wet. Quote Tomuś Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61819 Share on other sites More sharing options...
Maad Posted March 20, 2009 Report Share #291 Posted March 20, 2009 Dziś na bazarku w Warszawie szynka z kością (bez nogi) 9,50 zł. Tydzień temu było 9,00 zł Quote Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61832 Share on other sites More sharing options...
darbarian Posted March 20, 2009 Report Share #292 Posted March 20, 2009 Kochani wszystkimi cenami sterują pośrednicy.Tak się szczęśliwie składa że mam rodzinę w pięknej wsi i wiem jakie marne grosze rolnicy dostają na skupie.To że dają taką karmę a nie inną lub inne cuda jest także podyktowane rynkiem który sterują także pośrednicy.Więc jakby nie patrzeć zawsze zachłanni pośrednicy handlu mięsem zepsują to co kiedyś było normalne.Kasa kręci światem i każdy chce się dorobić w ciągu 1 miesiąca, żal mnie ściska że brakuje u nas firm z wieloletnią tradycją które dbają o jakość a nie o ilość.Kończąc mój post napiszę tak.Cenami sterują Ci co jeżdżą "mercedesem" a nie "ciągnikiem" i to oni psują naszą żywność jak i w jakości tak i w cenie. Pozdrawiam Quote Moje dłubanki http://mekeke1969.wordpress.com/Kocham Was mordeczki Wy moje Znaczki WBhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61839 Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted March 20, 2009 Report Share #293 Posted March 20, 2009 Ej "Morski Góralu " czy "Góralski Matrosie" coś poszedłeś w politykę :wink: , "nie idż tą drogą "Piszesz ,że zarabiają pośrednicy to co mamy wracać do obowiązkowej kontraktacji jak za "młodego Milera" :wink: ,to nieubłagane prawa wolnego rynku. Szkoda ,że nasze przepisy sanitarne są takie bo w innych uwarunkowaniach producenci sami by przetwarzali mięsko i pomijając pośredników mieli by więcej pieniążków.Dlatego dla wielu z Nas to też jeden z argumentów aby robić samemu. Quote Tomuś Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61952 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 20, 2009 Report Share #294 Posted March 20, 2009 To co Maad, robisz szynkę z kością? Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61953 Share on other sites More sharing options...
Maad Posted March 20, 2009 Report Share #295 Posted March 20, 2009 a gdzie ją uwędzę i sparzę ? :lol: na razie się robi schinkenspeck - faza osuszania Quote Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61959 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted March 20, 2009 Report Share #296 Posted March 20, 2009 I cóż On Ci powie ? Powie ,że wszystko na mieszankach zbóż z dodatkami przemysłowymi i "przyspieszaczamiSkład koncentratów jest mi dość dobrze znany, a oglądając wątroby zwierząt w podobnym wieku i wadze można zobaczyć co nieco. świnie "od chłopa" to już przeszłość Może trudno w to uwierzyć, ale w poniedziałek starszy rolnik przywiózł do ubojni dwa wieprzki ok.115kg wozem ciągnionym przez dwa koniki. Niestety jedną z tych świnek zabrał dla siebie szeryf ubojni, drugą pracownicy. Świnki były lśniące, zdrowe i z całą pewnością karmione mniejszą ilością koncentratu, na który tego gościa prawdopodobnie nie stać. :grin: Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61962 Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted March 20, 2009 Report Share #297 Posted March 20, 2009 wątroby zdrowsze - mój kolega weterynarz badający mięso, po wątrobach poznaje, czym świnkę za życia karmili.Ponieważ obracam się wokół mięsa już dobrych parę lat to, wiem o czym pisze kolega pis67. Paręnaście lat temu potrafiłem po kolorze wybrać odpowiednią wątrobę do usmażenia. Od kiedy weszły koncentraty do hodowli i nie bardzo potrafię to zrobić. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61986 Share on other sites More sharing options...
italodisco Posted March 20, 2009 Report Share #298 Posted March 20, 2009 W Jarosławiu ( Podkarpackie) dziś za świnie płacono po 5 zł II w tych zakładach po 8 zł,tydzień temu po 6,80 ( dość tłusta mimo znajomości )!! szynka w promocji ładna, odebrana po 14 zł Quote Pozdrawiam Paweł Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61991 Share on other sites More sharing options...
helixwroclaw2005 Posted March 20, 2009 Report Share #299 Posted March 20, 2009 ... a we Wrocławiu całą wieprzowinę zjedzono już dawno :sad: Nikt nie zna dobrego i sprawdzonego miejsca na zakupy :question: Quote Pozdrawiam Brać Wędzarniczą----------------------------------------------Ex: Braniewo, Jaromin, Krynica, Poznań, Gołdap, Kraków, Wola Batorska, Wrocław, .... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-62020 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted March 21, 2009 Report Share #300 Posted March 21, 2009 Wczoraj skup u nas po 5,10 za kg , cena półtusz po 7,80 zł. Dla mnie cena w zaprzyjaźnionej ubojni po sąsiedzku 7,20 plus gratis podroby : dwie wątroby, 6 serc . :grin: Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-62069 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.