Jump to content

Giełda cen mięsa

Recommended Posts

Za piekną półtuszę płaciłem 6 zł/kg

czy to dużo?

Żebym i ja miał taką możliwość :tongue: No cóż , życzę udanego wyrobu .

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .

Konserwanty zabijają powoli !!!

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

a jakie są ceny obecnie?

Oficjalnie to ja mogę kupić tak jak pisałem w granicach 35-40zł/kg w detalu . Cena generalnie się nie zmienia . Może jakieś najgorsze kawałki są tańsze :sad:

Pozdrawiam

a jakie są ceny obecnie?

W rzeźni 20 km od mojej mieściny półtusza chodzi po 7.60/kg, a ćwiartka po 7.90/kg. Połówki ważą 37-45kg :smile:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

a jakie są ceny obecnie?

Ja cały czas piszę o cenie kg dziczyzny :blush: . teraz to pewnie mnie się ładnie........... :blush:

Ile kosztuje półtusza w ubojni to obecnej ceny nie znam .

Pozdrawiam

To są ceny jakie punkt skupu płaci na rzecz koła myśliwskiego ( w pln :grin: ) z którego jest myśliwy dostarczający zwierzynę . I zwyczajowo myśliwy jak bierze zwierzynę dla siebie płaci na rzecz koła tyle ile zapłaciłby punkt skupu( akurat u mojego Witka ustalili ,że płacą za dzika trochę więcej bo u nas dzik w skupie był 3 zł ,jeleń 6,5 zł )

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Jaka szkoda, że nie mam znajomego myśliwego :sad: .

A ja mam i nic z tego , mówią że muszą oddać do skupu i tylko " wypłaczą" do siebie .

Pozdrawiam

To chyba kiepski znajomy :???: . Z tego co wiem to dzik jest tak tani ,ze tylko w tych kołach,gdzie pozyskanie dziczyzny jest bardzo duże to oddają do skupu, w innych przypadkach myśliwi biorą dla siebie ( oczywiście jak już była tu mowa nie mogą sprzedawać tego mięsa osobom trzecim ale zawsze jakiś kawałeczek mogą dać w prezencie :mrgreen:)

Kalidasa V w n.e.

To chyba kiepski znajomy :???:

Może i kiepski , ale nie jedyny taki . Muszę powiedzieć że nigdy nie udało mnie się kupić po "przyzwoitej " cenie dziczyzny . Może to się kiedyś zmieni .

Pozdrawiam

a jakie są ceny obecnie?

Ja cały czas piszę o cenie kg dziczyzny :blush: . teraz to pewnie mnie się ładnie........... :blush:

Ile kosztuje półtusza w ubojni to obecnej ceny nie znam .

Pozdrawiam

Info dla tubylców (3city) i gościnnie przyjeżdżających.

Na targowisku Przymorze można w jednym ze stoisk zamówić dzika - cena za kilogram 15 zł. Tak samo inną dziczyznę , ale ceny nie znam . Półtusza wieprzowiny bez "spacerówek - nóżki, to 7,50 do 8,50. Do tego jelita i co kto chce . Acha - trzeba to zamówić i telefonicznie dostanie się info o odbiorze.

Dzięki za info (3 city).

Ciekawi mnie tylko czy mięso jest badane i na ile jest to rzetelne.

Ostatnimi czasy w związku dziczyzną zainteresowałem się wstąpieniem do kółka łowieckiego, ale ceny mają dość zaporowe, nie licząc kosztów broni i amunicji.

Troszkę mnie to podłamało. Wpisowe, składki, egzaminy, staż, do tego jak się doliczy koszty broni (dubeltówka ok 3 tys pln, sztucer podobnie...(oczywiście są i używki, ale....) to coś pod 10 tys. wychodzi.

Chociaż jak się cenę skupu np. dzika porówna (1 pln ,do 1,8 za kg), w stosunku do sklepowej dla naiwnych (30-40 pln za kg) to w dłuższej perspektywie pewnie i by się kalkulowało.

Pozdrawiam

Chociaż jak się cenę skupu np. dzika porówna (1 pln ,do 1,8 za kg), w stosunku do sklepowej dla naiwnych (30-40 pln za kg) to w dłuższej perspektywie pewnie i by się kalkulowało.

Dla mięsa to na pewno Tobie się nie skalkuluje.

Musisz wiedzieć, że bardzo długo byś musiał czekać na prawo oddania pierwszego strzału... :???:

Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC

Musisz wiedzieć, że bardzo długo byś musiał czekać na prawo oddania pierwszego strzału... :???:

W sprzyjających warunkach tzn zostaniesz przyjęty na staż , masz kasę na hobby i zdasz egzaminy to ....rok.

cenę skupu np. dzika 1 pln ,do 1,8 za kg

u nas mniej jak 2,5 zł to nie było ,oczywiście mowa o całej tuszy ,ze skórą pokrytą nielekką szczeciną :lol: tylko wypatroszonej .,

Kalidasa V w n.e.

Witam we Wrąbczynku pod Wrześnią 6,20 , we Wrześni 6,80 półtusza z głową, tylna połówka 8.00.

Nie jem po to by żyć, lecz żyję po to by jeść

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=89386#89386