Kruszynka Posted November 25, 2014 Report Share #876 Posted November 25, 2014 (lo zana) nieprzetłumaczalne Quote "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-385725 Share on other sites More sharing options...
Guest magdajack Posted November 25, 2014 Report Share #877 Posted November 25, 2014 Liceum Ogólnokształcące Zana? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-385732 Share on other sites More sharing options...
punias007 Posted November 25, 2014 Report Share #878 Posted November 25, 2014 Tak Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-385763 Share on other sites More sharing options...
osid Posted November 25, 2014 Report Share #879 Posted November 25, 2014 Liceum Ogólnokształcące Zana? Tak, Tadeusza bodajże. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-385779 Share on other sites More sharing options...
punias007 Posted November 25, 2014 Report Share #880 Posted November 25, 2014 Tomasza ? ) Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-385784 Share on other sites More sharing options...
Guest magdajack Posted November 25, 2014 Report Share #881 Posted November 25, 2014 Czyli jednym słowem rozszyfrować się dało Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-385785 Share on other sites More sharing options...
Radek. Posted November 28, 2014 Report Share #882 Posted November 28, 2014 Ceny brutto z dn. 28-11-2014 r. Hurtownia Nowy Targ 1. Schab b/k - 14,07 zł / kg2. Szynka kulka - 14,603. Boczek b/k - 11,454. Golonko tył - 9,445. Zeberka paski - 15,65 Quote Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-386588 Share on other sites More sharing options...
punias007 Posted December 1, 2014 Report Share #883 Posted December 1, 2014 Nie bardzo wiem gdzie napisać więc napiszę tu ;-) Mam pytanie czy mogę od rolnika kupić byczka i zawieść go do ubojni, zapłacić i wziąć sobie mięsko na własny użytek? Znalazłem ogłoszenie z mojej okolicy o sprzedaży byczków ok 1- 1,5 roku. Nie znam wagi. Cena ok 1000 pln. Co o tym sądzicie? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-387228 Share on other sites More sharing options...
Biotit Posted December 1, 2014 Report Share #884 Posted December 1, 2014 A nie prościej podjechać do ubojni i tam kupić. Quote Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-387273 Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted December 1, 2014 Report Share #885 Posted December 1, 2014 Mam pytanie czy mogę od rolnika kupić byczka i zawieść go do ubojni, zapłacić i wziąć sobie mięsko na własny użytek? ..... Co o tym sądzicie? Można kupić. Jednak, wszystkie dokumenty musi wypełnić właściciel zwierzęcia. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-387287 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted December 1, 2014 Report Share #886 Posted December 1, 2014 nalazłem ogłoszenie z mojej okolicy o sprzedaży byczków ok 1- 1,5 roku. Nie znam wagi. Cena ok 1000 pln. Co o tym sądzicie? Co to za byczek za 1000zł - 9 zł/kg - trochę ponad sto kilo przybrał przez 1-1,5roku-? Sądzę o tym ogłoszeniu nic - A za 1000zł - to można kości byka kupić, byka na pewno nie. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-387305 Share on other sites More sharing options...
punias007 Posted December 1, 2014 Report Share #887 Posted December 1, 2014 Proszę - http://www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/178463 Kolego od kości. Niestety w ogłoszeniu jest błąd adresowy to nie jest woj. mazowieckie. Sprawdziłem po kodzie pocztowym i to nie moje okolice. Fajnie się mądrzyć. czuwaj Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-387309 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted December 1, 2014 Report Share #888 Posted December 1, 2014 Kolego od kości. Niestety w ogłoszeniu jest błąd adresowy to nie jest woj. mazowieckie. Sprawdziłem po kodzie pocztowym i to nie moje okolice. Fajnie się mądrzyć. czuwaj Kolego czuwaj - kupuj- dalej posłuchasz co Ci powiem - .... Licytacja owszem - za 900 zł - kości Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-387310 Share on other sites More sharing options...
punias007 Posted December 1, 2014 Report Share #889 Posted December 1, 2014 Moje rozważania. Jakie części wieprzowiny najkorzystniej kupować. Kupujemy żywca 134 kg wagi. założenie ceny - 4,5 pln = 603 Po uboju zostaje nam ok. 100 kg mięsa 1. Słonina - 16 kg = 16 x 3,5 = 56,00 pln2. Sadło - 3 kg = 0,00 pln ???3. Szynka zadnia - 19 kg = 19 x 11,90 = 226,10 pln4. Polędwica - 1/2 kg ??? = 0,5 x 21,00 = 10,50 pln5. Schab - 7 kg = 7 x 14,50 = 101,5 pln6. Karkówka - 5 kg = 5 x 14,00 = 70,00 pln7. Podgardle - 4 kg = 4 x 4,00 = 16 pln8. Głowa - 6 kg = 6 x 1,6 = 9.60 pln9. Łopatka - 8 kg = 8 x 10,50 = 84,00 pln10. Boczek - 19 kg = 19 x 10,50 = 199,5011. Grube nogi - 5 kg = 5 x 3,5 = 17,50 (cena jak za słoninę, bd)12. Stopki - 2,5 kg = 2,5 x 3,5 = 9,00 pln13. Wyschnięcie i wycięcie - 5 kg = 0,00 pln RAZEM = 799,70 (800 w przybliżeniu) Chodzi mi o to żeby mniej więcej policzyć jakie części wieprzowiny "opłaca" się kupować najbardziej. W stosunku jak byśmy np. kupili żywca. Jak coś pokręciłem to biorę na klatę! Sugerowałem się cenami z hurtowni w Nowym Targu i "Nauka o zawodzie Rzeźników" cz. II. czuwaj PS. Jutro dokończę ;-) Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-387324 Share on other sites More sharing options...
Peruka Posted December 3, 2014 Report Share #890 Posted December 3, 2014 WitamGdzie w okolicy Świdnicy woj.Dolnośląskie można kupić półtusze, a może ktoś wie o jakiejś ubojni albo rzeźniku ?Pozdrawiam Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-387750 Share on other sites More sharing options...
Mirekr134a Posted December 16, 2014 Report Share #891 Posted December 16, 2014 Ciekawostka o drobiu.Zwróćcie uwagę na króciutki film - wstawkę jak się robi promocję . http://www.wykop.pl/link/2292354/test-ile-wody-jest-w-kurczaku/?utm_source=gadugadu&utm_medium=link_2292354&utm_campaign=gadugadu_element Quote Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-390636 Share on other sites More sharing options...
marko30 Posted December 16, 2014 Report Share #892 Posted December 16, 2014 Mirekr134a Najciekawsze są odpowiedzi. Ciekawe czy te sklepy zatrudniają firmy które wyszukują wszystko co się na ich temat pisze i w zależności od tekstu są "za" a nawet "przeciw". Niestety miałem z tą branżą do czynienia i potwierdzam że tak jak na tym filmiku nastrzykiwało się nawet półtusze po uboju, a piersi kurczaka to standard. Specjalne solanki, masowanie w temperaturze 2-4 st. i na koniec 18-23 % do przodu. Faktem jest że mięsa kulinarne mogą lub powinny być w jakimś stopniu nastrzyknięte dla poprawy kruchości. O tym pewnie mogą się wypowiedzieć nasi technolodzy. Ale kupujący powinien być o tym fakcie poinformowany i wyjaśniony cel tej operacji. Niestety jedzenie to jest już przemysł. Nawet Ci którzy coś tam sobie hodują na własne potrzeby, korzystają z tych samych genetycznych odmian. A one zostały uwarunkowane do tych cudów nazywanych paszami. SMACZNEGO. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-390648 Share on other sites More sharing options...
Gen Posted March 4, 2015 Report Share #893 Posted March 4, 2015 Tarczyn. Jesień 2014 Dziś Kawałek od Warszawy, ale sklep osobiście sprawdzony kilkakrotnie. (Co ciekawe, w Tarczynie są trzy sklepy mięsne, a w soboty rano, dzień targowy, tylko w tym bywają kolejki.Klienci stoją aż na ulicy, pomimo chyba ponad ośmiu osób obsługi ) Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-409244 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted March 4, 2015 Report Share #894 Posted March 4, 2015 Wszystko po dychu, biała też, na dodatek bez nastrzyku. Moja biała mnie kosztuje 12,80 przy zakupie wolowiny II po 19,94, z jedynką drożej.A szynkę z golonką, skórą i kością klasy E wczoraj kupiłem za 11,54 - zdzierstwo Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-409248 Share on other sites More sharing options...
electra Posted March 4, 2015 Report Share #895 Posted March 4, 2015 (edited) A ja kupilam ostatnio miesnie z szynki ,niestety nie wiem jak sie one nazywaja ale beda do bialej na I w super cenie po 35 zl(80 sek)szkoda ze tak malo kielbas jest z wolowiny bo u nas tania jest oczywiscie procz poledwicy Edited March 4, 2015 by electra Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-409253 Share on other sites More sharing options...
Gen Posted March 4, 2015 Report Share #896 Posted March 4, 2015 Paweł, kiedyś kupowałeś większe kawałki - może Ci się przyda, teraz półtusze 7,90. Od domu masz jakieś 30 km. A to, że nie nastrzykiwane - to pewniak. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-409255 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted March 4, 2015 Report Share #897 Posted March 4, 2015 Paweł, kiedyś kupowałeś większe kawałki - może Ci się przyda, teraz półtusze 7,90. Od domu masz jakieś 30 km.W podobnej cenie też mi na Jelonki przywiozą na następny dzień, ale połówka ma kości ileś procent. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-409260 Share on other sites More sharing options...
electra Posted March 4, 2015 Report Share #898 Posted March 4, 2015 "W podobnej cenie też mi na Jelonki przywiozą na następny dzień, ale połówka ma kości ileś procent. Pawel ,to bedziesz robil "psia warszawska" Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-409267 Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted March 4, 2015 Report Share #899 Posted March 4, 2015 zkoda ze tak malo kielbas jest z wolowiny bo u nas tania jest oczywiscie procz poledwicy electra tutaj masz na wolowine i cielecine przepisy, dalejmi sie nie chcialo szukachttp://wedlinydomowe.pl/wedzonki/poledwice/739-poledwica-wolowa-wedzonahttp://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/541-serwolatka-pieczonahttp://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/347-kielbasa-wolowa-krajana-pieczonahttp://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1771-kielbasa-cienka-cielecahttp://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1769-kielbasa-gruba-cielecahttp://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1378-szynkowa-wolowahttp://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/711-mortadela-wolowahttp://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/355-kielbasa-turystyczna-wolowahttp://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/354-kielbasa-popularna-wolowahttp://wedlinydomowe.pl/wedzonki/szynki/1059-szynka-cieleca-z-koscia-parzonahttp://wedlinydomowe.pl/wedzonki/szynki/101-szynka-wolowa-gotowana Popatrz na stronie glownej, jest tam troche przepisow Quote Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-409449 Share on other sites More sharing options...
electra Posted March 5, 2015 Report Share #900 Posted March 5, 2015 Dziekuje Anno ,cielecina u nas droga, bede musiala sie wybrac do "turka" po baranine i pogadac czy maja jelita bo kiedys widzialam to moze w koncu bym sobie kabanoski zrobila....wiosna idzie bedzie cieplo trzeba przygotowania robic Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/36/#findComment-409541 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.