andrzej k Posted April 4, 2008 Report Share #151 Posted April 4, 2008 Witam Gdy ostatnio kupowałem półtuszę to klasa mięsności w moim przypadku U była pisana jakby ręcznie w kolorze chyba niebieskim lub zielonym . Nie była to na pewno pieczątka w kolorze czerwonym . Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-32326 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted April 14, 2008 Report Share #152 Posted April 14, 2008 Witam . Mam pytanie , jak kształtuje się na dzisiaj kilogram żywca u rolnika ? Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-32642 Share on other sites More sharing options...
wiesia Posted April 14, 2008 Report Share #153 Posted April 14, 2008 Kg żywca u rolnika zł 3.40 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-32646 Share on other sites More sharing options...
Marek_ Posted April 15, 2008 Report Share #154 Posted April 15, 2008 A w agrobiznesie podają że w skupach sprzedają po 3zł. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-32712 Share on other sites More sharing options...
cedro Posted April 15, 2008 Report Share #155 Posted April 15, 2008 Nigdy nie kupisz w takich cenach jak w skupie. Quote cedro Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-32713 Share on other sites More sharing options...
Marek_ Posted April 15, 2008 Report Share #156 Posted April 15, 2008 Wiem bo przecież hodowca też nie jest głupi i wie o tym że po 3zł to sprzeda w skupie dlatego chce więcej.Wiesia jak byś bliżej mieszkała to może byśmy zahandlowali :wink:. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-32721 Share on other sites More sharing options...
Domin12439 Posted May 20, 2008 Report Share #157 Posted May 20, 2008 Chodzą słuchy o światowych podwyżkach cen żywności.Wrosną ceny pasz to i mięsko pójdzie w górę.Słyszałem już od moich dostawców, że latem będzie drożej.Czy ktoś ma może jakieś konkretne dane na ten temat? Quote Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-34146 Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted May 21, 2008 Report Share #158 Posted May 21, 2008 ceny żywności mają spadać w drugiej polowie tego roku , a co za tym idzie wyhamuje wzrost inflacji z obrotem wektoru na spadkowy, stopy procentowe będą spadać po czerwcu a to znaczy spadek ceny złotego. Więc nie ma co panikować będzie taniej . Chyba że ceny ropy dalej będą rosły to może być i wojna :wink: Quote wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-34163 Share on other sites More sharing options...
miro Posted May 21, 2008 Report Share #159 Posted May 21, 2008 Jasiu nie widzę tego tak różowo ponieważ: - Chiny wprowadziły 134 % cło na export towarów typu ryż, kasze, mąka ze względu na brak żywności na potrzeby własne - Chiny wprowadziły 40 % cło na export innych towarów spożywczych np jelit wieprzowych - Chiny odebrały exporterom 7% dopłatę do exportu - rosną ceny ropy naftowej a ta jak wiadomo jest nośnikiem wszystkich cen Może i te zapory exportowe nie miały by wpływu na ceny światowe gdybyśmy tak nie byli od nich uzależnieni ale fakty są takie że większość fabryk przeniosła swoje siedziby właśnie do Chin ze względu na niskie koszty produkcji i rynek światowy zalany jest Chińskim towarem. Owszem pewne towary z importu nie wzrosły tak wysoko ale to tylko ze względu na bardzo niski kurs walut inaczej byłoby już teraz bardzo źle. Dziwi mnie że światowe głowy biznesu nie przewidziały że przechodząc praktycznie we wszystkich dziedzinach na surowce pochodzenia Chińskiego SAME ZROBIŁY SOBIE KUKU a co najgorsze odbije się to na nas czyli kliencie końcowym. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-34168 Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted May 21, 2008 Report Share #160 Posted May 21, 2008 witamodnosnie cen informacja z agro Wieprzowina 20.05.08. Jeśli zwyżki na rynku nadal będą się utrzymywały, to już niedługo nie będziemy mieli handlować ani czym, ani z kim – mówią maklerzy. A sytuacja już jest trudna, bo ceny wieprzowiny co tydzień rosną o 40 – 60 groszy za kilogram. Jeszcze w ubiegłym tygodniu za kilogram chłodzonych półtusz w klasie E, przetwórcy płacili około 5 złotych 80 groszy. Dzisiaj średnia cena jest o 40 groszy wyższa, ale są regiony w kraju, gdzie maksymalna oferta sprzedaży sięga już blisko 7 złotych. Wieprzowina drożeje z dwóch powodów. Po pierwsze mniej jest żywca. Po drugie zachodni producenci podnoszą ceny zdecydowanie częściej niż do tej pory. Import w ogóle przestał się opłacać. Najbardziej poszukiwana wciąż jest karkówka, łopatka i schab. Ale popularność zdobywają też mięsa drobne. Przetwórcy kupują teraz każdą ilość tego towaru, bo zwiększa się produkcja kiełbas. Największym zainteresowaniem cieszą się mięsa klasy drugiej. Średnio kilogram kosztuje 5 i pół złotego. Wieprzowina – giełdy towarowe zł/kg elementy bez kości łopatka 6,80 – 9,00 karkówka 9,00 – 12,60 schab 11,50 – 17,00 mięsa drobne kl.II 3,00 – 8,00 Stella Norowska Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-34169 Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted May 21, 2008 Report Share #161 Posted May 21, 2008 Ciekawa dyskusja. Odkąd pamiętam i obserwuje rynek mięsny z pozycji malutkiego przedsiębiorcy to: zawsze w okresie wakacyjnym drożało mięso i produkty mięsne.W tym roku doszło dodatkowe zło w postaci braku równowagi pomiędzy ceną sprzedaży żywca wieprzowego a paszami, dlatego drobni hodowcy zaprzestali lub wkrótce zaprzestana hodowli świń ( ile czasu można dopłacać z własnej kieszeni ).Znam takich hodowców a`la przemysłowych, którzy musieli szukać dodatkowego zajęcia by móc utrzymać rodzinę. Zawsze będzie źle do momentu, gdy przemysł i hodowcy nie usiądą do wspólnego stołu i nie ustalą cen żywca wieprzowego. Nie byłoby, takich cen jak w okresie zimowym 2,8-3,0 zł/kg żywca. A teraz wszyscy "mędrcy od ekonomi" mają za złe, że żywność drożeje. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-34180 Share on other sites More sharing options...
miro Posted July 1, 2008 Report Share #162 Posted July 1, 2008 Robi się coraz gorzej.Podwyżki dotykają coraz większej gamy produktów i nie o 5 czy 10 % ale po 40-100 %.Już mi się nie dobrze robi od tego handlowania.Nich mi nikt nie piszę że nie będzie drożej bo to bzdura. I czas najwyższy rzucić palenie, dziś za fajki zapłaciłem nie 7,95 a 9,20 niech to szla... :devil: Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-36243 Share on other sites More sharing options...
majchal Posted July 1, 2008 Report Share #163 Posted July 1, 2008 Robi się coraz gorzej.Podwyżki dotykają coraz większej gamy produktów i nie o 5 czy 10 % ale po 40-100 %.Już mi się nie dobrze robi od tego handlowania. Nich mi nikt nie piszę że nie będzie drożej bo to bzdura. I czas najwyższy rzucić palenie, dziś za fajki zapłaciłem nie 7,95 a 9,20 niech to szla... :devil:Wszystko idzie do góry i to jest coś, co szybko się nie ustabilizuje. Czynników jest na to wiele, wię nie będę przynudzał, ale tern i przyszły rok będzie dla nas ciężki. ps co ty MIRO palisz, że kosztuje takie sianko, gandzię? :grin: Jak ja rzucałem palenie 1,5 roku temu to Cristal'e kosztowały 5,3zł Quote Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-36247 Share on other sites More sharing options...
famful Posted October 31, 2008 Report Share #164 Posted October 31, 2008 WitamMa może ktoś rozeznanie ocenie wieprzowiny (żywca) na śląsku Pozdrawiam Quote Pozdrawiam Famful "życie jest jak impreza, nie pamiętasz początku, w najlepszym momencie kończy ci się kasa, a na koniec zgon"____________________https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44562 Share on other sites More sharing options...
gluszec Posted November 1, 2008 Report Share #165 Posted November 1, 2008 Okolice Cieszyna 4,30-4,60 za 1 kg żywca. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44679 Share on other sites More sharing options...
Ela Posted November 1, 2008 Report Share #166 Posted November 1, 2008 U nas tak dla ciekawości-zachodniopomorskie 4,5 zł za kg. Quote KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44690 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted November 2, 2008 Report Share #167 Posted November 2, 2008 Witam . U nas to ceny nie znam , ale już ostro krzyczą że do świąt to tylko podwyżka , zresztą jak co roku . Ja mam zamówioną u kolegi na 4 grudnia , umowa jest taka że płacę tak jak jest w skupie na dzień kupna . Wielką zaletą jest to ,że świnka pasiona prawie tradycyjnie . Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44721 Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted November 2, 2008 Report Share #168 Posted November 2, 2008 prawie prawie robi różnicę :wink: :wink: :wink: Quote Tomuś Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44726 Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted November 2, 2008 Report Share #169 Posted November 2, 2008 prawie prawie robi różnicę :wink: :wink: :wink: Żywiec to żywiec :wink: :lol: Pozdrawiam :wink: Quote Carpe diem - raz kozie death Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44727 Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted November 2, 2008 Report Share #170 Posted November 2, 2008 " Kapitanie " :wink: świnka pasiona prawie tradycyjnie .w tym kontekście Żywiec to żywiec Winno być "Żywiec" to żywiec :tongue: :tongue: :tongue: Quote Tomuś Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44730 Share on other sites More sharing options...
Modo1 Posted November 2, 2008 Report Share #171 Posted November 2, 2008 Witam jakie ceny żywca w Kujawsko-Pomorskim :grin: Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44737 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted November 2, 2008 Report Share #172 Posted November 2, 2008 Witam prawie robi różnicę :wink: :wink: :wink: Bo to jest tak : po pierwsze to ja za bardzo nie wierzę w słowa które mówią ci co hodują na sprzedaż , Po drugie : jest to osoba znana prze zemnie i na pewno do pasienia świń wykorzystuje swoją paszę dodając tylko "witaminki ". Po trzecie : W tym roku już kupowałem od tego gościa ,są zdjęcia ze świniobicia na stronie głównej i sztuka była wspaniała . Może i teraz też tak będzie :question: :smile: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44756 Share on other sites More sharing options...
gluszec Posted November 3, 2008 Report Share #173 Posted November 3, 2008 Na 13.12.2008 mam zaplanowany "przerób" świniaka i prawdopodobnie będzie robione z półtusz ( na dziś 8,30 za 1kg) - różnica w cenie jest ale ile roboty odpadnie. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44809 Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted November 3, 2008 Report Share #174 Posted November 3, 2008 WitamŻyrardów pełna półtusza 8 zł/kg, a półtusza bez łba i nóg 8,50 zł/kg.Pozdrawiam Quote Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44810 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted November 3, 2008 Report Share #175 Posted November 3, 2008 Witam Żyrardów pełna półtusza 8 zł/kg, a półtusza bez łba i nóg 8,50 zł/kg. Oj! o takiej cenie to ja jeszcze nigdy nie słyszałem . Sporo podrożało . Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/7/#findComment-44819 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.