Jump to content

Giełda cen mięsa


Guest Anonymous

Recommended Posts

  • Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dziś dzwoniłem do ubojni, w której już dwa razy kupowałem mięso

 

http://www.zumi.pl/154811,Zaklad_Miesny_w_Strzegowie_S.J._Miroslaw_Ploski,Strzegowo,firma.html

 

Półtusza z łbem kosztuje 6,50 za kg a ćwiartka, nie ważne, która 6,80 za kg.

Za każdym razem dostałem tam mięsko prawie bez tłuszczu i w dodatku częściowo rozebrane. Jeżeli ktoś mieszka blisko to polecam.

Ja, ze względu na charakter pracy nie mam kłopotu, żeby podjechać te 60 km.

Pozdrawiam... Piotrek.
Link to comment
Share on other sites

Radzio to bardzo dobra cena, brać w ciemno pod warunkiem że to E lub U

marcinct kurcze, nawet licząc po "oficjalnym" kursie :wink: to ceny masz doskonałe.

Jeśli chcesz zakupić mięso, to tylko w USA!!!

Wino, kobiety i śpiew.
Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć

Link to comment
Share on other sites

Jeśli chcesz zakupić mięso, to tylko w USA!!!

I w Kanadzie. Może kolega Ligawa wypowie sie na ten temat? Zapraszamy!

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Link to comment
Share on other sites

Proszę wybaczyć pytanie nowicjusza, ale co to znaczy?

 

pod warunkiem że to E lub U

To sa klasy mięsności, najlepsza to E, potem U, R a reszta to nie dla nas (jest jeszcze klasa O i P )

Wino, kobiety i śpiew.
Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć

Link to comment
Share on other sites

Istnieje klasa S powyżej 60% mięsności.

No fak, zapomniałem o nich.

Takie też są, ale to prawdziwe rodzynki i nie sądze, żeby ktoś taką zakład sprzedał "obcemu". Takie sztuki trzyma się dla swoich klientów tzw. *cenzura*ów :grin:

Wino, kobiety i śpiew.
Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć

Link to comment
Share on other sites

Istnieje klasa S powyżej 60% mięsności.

No fak, zapomniałem o nich.

Takie też są, ale to prawdziwe rodzynki i nie sądze, żeby ktoś taką zakład sprzedał "obcemu". Takie sztuki trzyma się dla swoich klientów tzw. *cenzura*ów :grin:

Wcale nie, ja biorę czasami jedną S-kę i drugą półtuszę E. Cena jaką płaciłem 25 października tego roku to 7,20zł/kg, fakt znam właściciela masarnii który przywozi dla siebie i nie dolicza mi marży, no czasami zostawiam coś na parapecie ;-) Półtusze są pełne, z polędwiczkami. Dziś jadę po elementy to dopiszę jakie ceny z innego źródła. Zastanawiające jest że nie ma dostępnej słoniny. I to jest ból.

Pozdrawiam Paweł
Link to comment
Share on other sites

Witam

 

Zastanawiające jest że nie ma dostępnej słoniny. I to jest ból.

Bo w większości nasze społeczeństwo nie chce tłustego mięska . Tak opanowano żywienie świń że już prawie nie mają słoniny . Słonina jeszcze trochę będzie w cenie karkówki . Parę lat temu rozdawali za darmo, a teraz jest już ponad pięć złotych za kilogram .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Link to comment
Share on other sites

Byłem dziś na targowisku kupić mięso. Zazwyczaj kupuję całe szynki bez golonki. O godzinie 6.30 rano nikt już nie miał całych szynek. Wszystkie poszły "na pniu" zaraz po otwarciu targu. Z tego co mówili sprzedawcy, wykupują je ludzie do produkcji swojskich wędlin. I chyba dużo w tym racji bo wędzonek i kiełbas własnej produkcji zatrzęsienie. Ceny "komercyjne" czyli w granicach 25 -28 zł za kg szynki lub baleronu.

Tak więc zakupy nie udały się ale zamówiłem dwie szynki ( po 10 -12 kg kazda) na przyszłą sobotę.

Cena 8,50 / kg

 

Pozdrawiam

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.