kempes Posted November 7, 2008 Report Share #201 Posted November 7, 2008 Zapytałem ostatnio ile kosztuje tzw. kita (tylna noga razem z golonką) i usłyszałem 10 zł/kg. Wydaje mi się troszkę dużo. Jak sądzicie ?Ja kupuję po 7,5 kg. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45129 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted November 7, 2008 Report Share #202 Posted November 7, 2008 Witam Ja kupuję po 7,5 kg. W hurtowni czy w sklepie Pozdr . Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45134 Share on other sites More sharing options...
kempes Posted November 7, 2008 Report Share #203 Posted November 7, 2008 andrzej k, na bazarze mięsnym w Łodzi /bałucki/ od stałego sprzedawcy. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45135 Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted November 7, 2008 Report Share #204 Posted November 7, 2008 W sklepie ZM Łuków półtusza klasa E 7,59zł kilogram.Pzdr. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45157 Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted November 7, 2008 Report Share #205 Posted November 7, 2008 A u mne karkowka z koscia 2,80 usd za kilo (dokladniej 2 funty ), schab bez kosci 4usd za kilo Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45165 Share on other sites More sharing options...
radzio Posted November 7, 2008 Report Share #206 Posted November 7, 2008 Dziś dzwoniłem do ubojni, w której już dwa razy kupowałem mięso http://www.zumi.pl/154811,Zaklad_Miesny_w_Strzegowie_S.J._Miroslaw_Ploski,Strzegowo,firma.html Półtusza z łbem kosztuje 6,50 za kg a ćwiartka, nie ważne, która 6,80 za kg.Za każdym razem dostałem tam mięsko prawie bez tłuszczu i w dodatku częściowo rozebrane. Jeżeli ktoś mieszka blisko to polecam. Ja, ze względu na charakter pracy nie mam kłopotu, żeby podjechać te 60 km. Quote Pozdrawiam... Piotrek. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45184 Share on other sites More sharing options...
majchal Posted November 7, 2008 Report Share #207 Posted November 7, 2008 Radzio to bardzo dobra cena, brać w ciemno pod warunkiem że to E lub Umarcinct kurcze, nawet licząc po "oficjalnym" kursie :wink: to ceny masz doskonałe. Jeśli chcesz zakupić mięso, to tylko w USA!!! Quote Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45193 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted November 7, 2008 Report Share #208 Posted November 7, 2008 Jeśli chcesz zakupić mięso, to tylko w USA!!!I w Kanadzie. Może kolega Ligawa wypowie sie na ten temat? Zapraszamy! Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45203 Share on other sites More sharing options...
radzio Posted November 7, 2008 Report Share #209 Posted November 7, 2008 Proszę wybaczyć pytanie nowicjusza, ale co to znaczy? pod warunkiem że to E lub U Quote Pozdrawiam... Piotrek. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45205 Share on other sites More sharing options...
majchal Posted November 7, 2008 Report Share #210 Posted November 7, 2008 Proszę wybaczyć pytanie nowicjusza, ale co to znaczy? pod warunkiem że to E lub UTo sa klasy mięsności, najlepsza to E, potem U, R a reszta to nie dla nas (jest jeszcze klasa O i P ) Quote Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45206 Share on other sites More sharing options...
radzio Posted November 7, 2008 Report Share #211 Posted November 7, 2008 OK, jadę w środę po dwie półtusze. Zapytam co to za klasa, bo w cenniku nie było takiego podziału. Quote Pozdrawiam... Piotrek. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45210 Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted November 7, 2008 Report Share #212 Posted November 7, 2008 Istnieje klasa S powyżej 60% mięsności. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45212 Share on other sites More sharing options...
majchal Posted November 7, 2008 Report Share #213 Posted November 7, 2008 Istnieje klasa S powyżej 60% mięsności.No fak, zapomniałem o nich. Takie też są, ale to prawdziwe rodzynki i nie sądze, żeby ktoś taką zakład sprzedał "obcemu". Takie sztuki trzyma się dla swoich klientów tzw. *cenzura*ów :grin: Quote Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45214 Share on other sites More sharing options...
Papla Posted November 8, 2008 Report Share #214 Posted November 8, 2008 Istnieje klasa S powyżej 60% mięsności.No fak, zapomniałem o nich. Takie też są, ale to prawdziwe rodzynki i nie sądze, żeby ktoś taką zakład sprzedał "obcemu". Takie sztuki trzyma się dla swoich klientów tzw. *cenzura*ów :grin: Wcale nie, ja biorę czasami jedną S-kę i drugą półtuszę E. Cena jaką płaciłem 25 października tego roku to 7,20zł/kg, fakt znam właściciela masarnii który przywozi dla siebie i nie dolicza mi marży, no czasami zostawiam coś na parapecie ;-) Półtusze są pełne, z polędwiczkami. Dziś jadę po elementy to dopiszę jakie ceny z innego źródła. Zastanawiające jest że nie ma dostępnej słoniny. I to jest ból. Quote Pozdrawiam Paweł Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45226 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted November 8, 2008 Report Share #215 Posted November 8, 2008 Witam Zastanawiające jest że nie ma dostępnej słoniny. I to jest ból. Bo w większości nasze społeczeństwo nie chce tłustego mięska . Tak opanowano żywienie świń że już prawie nie mają słoniny . Słonina jeszcze trochę będzie w cenie karkówki . Parę lat temu rozdawali za darmo, a teraz jest już ponad pięć złotych za kilogram . Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45229 Share on other sites More sharing options...
Papla Posted November 8, 2008 Report Share #216 Posted November 8, 2008 Częstochowa, gotowe elementy:1. karczek b/k - 14,-2. schab b/k - 17,-3. boczek - 12,-4. słonina - 7,- ;-) (i tylko dlatego dostałem, że biorę często i dużo innych elementów) Quote Pozdrawiam Paweł Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45233 Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted November 8, 2008 Report Share #217 Posted November 8, 2008 Dzisiejsze ceny z Bak-Polu ;Słonina - 4,00gulasz woł.-14,30 podgardle sur. -5,30 wędzone - 5,90szynka- b/k -14,50golonka - 6,70 żeberka- 9,90 łopatka b/k -11,40 schab z/k -13,30 Quote Tomuś Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45238 Share on other sites More sharing options...
roj61 Posted November 8, 2008 Report Share #218 Posted November 8, 2008 Byłem dziś na targowisku kupić mięso. Zazwyczaj kupuję całe szynki bez golonki. O godzinie 6.30 rano nikt już nie miał całych szynek. Wszystkie poszły "na pniu" zaraz po otwarciu targu. Z tego co mówili sprzedawcy, wykupują je ludzie do produkcji swojskich wędlin. I chyba dużo w tym racji bo wędzonek i kiełbas własnej produkcji zatrzęsienie. Ceny "komercyjne" czyli w granicach 25 -28 zł za kg szynki lub baleronu.Tak więc zakupy nie udały się ale zamówiłem dwie szynki ( po 10 -12 kg kazda) na przyszłą sobotę.Cena 8,50 / kg Pozdrawiam Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45246 Share on other sites More sharing options...
stolarzM Posted November 8, 2008 Report Share #219 Posted November 8, 2008 Witam Dzisiaj kupiłem za 4,50 zł/ kg.Świnka 110 kg.Doobry towar. :grin: Quote Pozdrawiam stolarzM. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-45284 Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted November 17, 2008 Report Share #220 Posted November 17, 2008 WitamMoże ktoś wie gdzie można kupić koninę okolice Warszawy i jaka jest cena.Pozdrawiam Quote Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-46188 Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted December 2, 2008 Report Share #221 Posted December 2, 2008 poltusza 34kg bez glowyi w dodatku prawie bez sloniny76funtow utargowalem na 72funtowOD RZEZNIKA NIE Z MARKETU Pozdrawiam serdecznie Jasiu Quote wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-47779 Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted December 2, 2008 Report Share #222 Posted December 2, 2008 Drogo to troszkę ,ale masz zajęcie a SZymonides dobre jedzonko :lol: Quote Tomuś Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-47799 Share on other sites More sharing options...
andrzejmysłowic Posted December 3, 2008 Report Share #223 Posted December 3, 2008 Ceny mięsa na targu w Mysłowicach /za 1 kg/- szynka b/k - 12,50- boczek - 8,-- golonki wp przednie - 6,50- schab z/k - 13,-- łopatka wp - 9,-- gulaszowe wp - 6,50 Quote Andrzej M-ce Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-47830 Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted December 5, 2008 Report Share #224 Posted December 5, 2008 Witam.Dziś jadę po połówkę, cena w ubojni 6,99zł/kg .Miałem wziąć "żywca" z kumplem na spółę po 4,5zł/kg ale po obliczeniach doszliśmy do wniosku, że się nie opłaci. Pozdrawiam :wink: Quote Carpe diem - raz kozie death Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-48059 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted December 5, 2008 Report Share #225 Posted December 5, 2008 Witam ale po obliczeniach doszliśmy do wniosku, że się nie opłaci. Ale byś sobie trochę jelita poczyścił :lol: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/9/#findComment-48061 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.