cedro Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Stycznia 2007 przeglądałem kiedyś ksiązkę kucharską gdzie były używane do pieczenia naturalne siatki . siatka taka wyglądała podobnie jak siatki do wędzenia, używało się je do nadania kształtu mięsa do pieczena. siatka ta wytapiała się naturalnie. ma ktoś więdzę co to jest i gdzie można takowe zdobyć. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Stycznia 2007 CześćCedro ty chyba myślisz o tzw błonie, którą się wykorzystuje do smażenia np potraw z mięsa mielonego.Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Stycznia 2007 możliwe, wiesz coś więcej? Cytuj cedro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Stycznia 2007 siatki takowe owszem są. Podobne do tych w jakie pakuje się szynki. Różnica polega na tym, że rozpuszczają się w trakcie pieczenia. Moi niestety tego nie mają, bo zbyt na to mają prawie zerowy. Spytaj Mira powinien wiedzieć gdzie to kupić, może u nich jest większy zbyt i mają taki rarytas. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Chetnie sie dowiem z czego to? Pozdrawiam, -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Stycznia 2007 już się dowiedziałem, jest to siatka tłuszczowa wyglądająca jak firanka , znajomy weterynarz okreslił ja jako błonę otaczającą otrzewną. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Stycznia 2007 oczywiście jest to siatka zrobiona sztucznie a nie naturalna :devil: ale swoje zadanie spełnia. :grin: Ja jak mam większe kawałki czy też niekształtne to związuję sznurkiem takim jak do szynki. W przypadku mielonego używam foremki jak do ciasta. a jak chcę nadać kaształt batona używam ściereczki parzę a następnie dalej już jak z normalnym kawałkiem mięsa. tylko trzeba delikatnie, żeby się nie rozleciało a i z temperaturą trzeba ostrożnie, żeby za mocno podgrzane w środku mięso nie puściło za dużo soków i nie rozsadziło batona. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Stycznia 2007 weterynarz okreslił ja jako błonę otaczającą otrzewną.Na pewno chodzi o to http://www.wedlinydomowe.ovh.org/index.php?title=Nyc%C3%B3wka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Stycznia 2007 to jest właśnie to. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Witam wszystkich.W trakcie przygotowywania karczku do pieczenia (na Święta) córka zapytała, czy można taki karczek włożyć do takiej siatki do jakiej wkłada się szynkę i upiec w prodiżu. Chodzi o to aby pieczeń miała ładny owalny kształt. Ze względu na dużo większą temperaturę pieczenia może to być niemożliwe, ale pewności nie mam. Bardzo proszę o odpowiedź.Pozdrawiamzetes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Nie polecałbym tej metody. W siatce do wędzenia znajdują się gumowe włókna, które są wytrzymałe na określone temperatury. do ok 100st. Przy pieczeniu tem może osiągać i do 280 st C. pod wpływem tej temperatury guma może zacząć wydzielać z siebie toksyczne związki, nie mówiąc już o zapachu i innych towarzyszących efektach.Jeżeli już chcesz to zwiąż mięso sznurkiem masarskim i w takiej postaci upiecz. sznurkowi nic się nie stanie i nie zniszczy mięsa. Sam często praktykują taką metodę. pozdrawiamP.S gdy nie masz sznurka, to możesz użyć szpagatu, albo innej mocnej grubej nici bawełnianej (koniecznie naturalnej, a nie sztucznej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Typowa siatka wędliniarska NIE nadaje się do pieczenia. Gumka wykorzystana do ściągania wyrobu stopi się a mięso będzie do wyrzucenia. Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdw Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Typowa siatka wędliniarska NIE nadaje się do pieczenia. Gumka wykorzystana do ściągania wyrobu stopi się a mięso będzie do wyrzucenia. Miro To samo dotyczy rajstop i elastycznych podkolanówek. :smile: Cytuj idę napić się herbatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 We wtorek wstawię do sklepu siatkę którą można będzie spokojnie użyć do pieczenia.Wytrzymuje temperaturę 250 C. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 O! I to jest odpowiedz fachowca - sprzedawcy/handlowca! :grin: -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie siatki do pieczenia. Dobrze, że karczek "omotałem" sznurkiem, był pyszny.Pozdrawiam wszystkichzetes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.