Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Najpierw wędzić czy parzyć?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#41 arczi

arczi

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 33 postów

Napisano 07 kwi 2016 - 23:35

A ja zapytam bo lubię wędliny "surowe wędzone", czy piersi można wędzić w ogóle bez parzenia i jaki będzie tego efekt, bardziej sucha czy jak ?

W marketach dostępna jest polędwica łososiowa z indyka i jest właśnie taka "surowa". Czy z fileta kurczaka też dam radę zrobić ?


Użytkownik arczi edytował ten post 08 kwi 2016 - 00:00


#42 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2599 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 08 kwi 2016 - 05:08

Jak nie słyszysz o epidemii ptasiej grypy w okolicy i lubisz to można.Z kury jest delikatniejsze i mniejsze (niestety) niż z indyka ale również smaczne. Z kury krócej peklujemy/solankujemy 1-3 dni w duże mierze zależy od wielkości elementu.Duży filet możesz nastrzyknać.Przynajmniej ja tak robię

Użytkownik Maciekzbrzegu edytował ten post 08 kwi 2016 - 05:32


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#43 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 08 kwi 2016 - 09:08

W marketach dostępna jest polędwica łososiowa z indyka i jest właśnie taka "surowa". Czy z fileta kurczaka też dam radę zrobić
 

 

Zrobić się da ale nigdy nie użyłbym do tego tupu wyrobu kurczaka tylko kaczki, gęsi lub indyka ... ;)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych