Plissken Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam, nie mam pojecia ktory szynkowar kupic. Nigdy nie robilem nic w takim sprzecie. Jest tego duzo na alllegro, u Mira tez kilka modeli. Co kupic, jaka wielkosc jest najpraktyczniejsza? Jaki material? Kuchenke mam indukcja/elektryka pol na pol, ale wole robic na indukcji. Poradzcie cos koledzy. U Mirka takie: http://www.wyroby-domowe.pl/szynkowarypraski-c-33.html Na allegro takie: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&order=pd&string=szynkowar&change_view=1 Chcialbym kupic cos, co bedzie mi sluzylo przez dluzszy czas. Pozdrawiam, Plissken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam.Ja osobiście bym kupił coś w tym stylu. http://www.wyroby-domowe.pl/szynkowar-stalowy-prostokat-p-389.htmlhttp://www.wyroby-domowe.pl/praska-stal-p-286.htmlW każdym bądź razie prostokątną. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plissken Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 @ Gonzo No wlasnie mam problem. Bo nie wiem, czy 1.5kg wsadu to malo czy duzo. Moze byc tak, ze bede robil dla kilku osob na raz i to bedzie malo i wtedy lepiej wziac te wieksza, do 3kg. A moze byc tak, ze praktyczniejsza bedzie ta mniejsza. Jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam, Plissken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam. Trzy kilogramy to trochę dużo.Ja bym wybrał mniejszą. W ciągu jednego dnia nie zjesz 1,5kg to raz a po drugie wieczorem następnego dnia możesz znowu zrobić 1,5kg, np: z innymi przyprawami.Mięsa, wsadu do szynkowarki możesz zrobić 3kg, podzielić na pół, jednen do szynkowarki a drugi do lodówki na jutrzejszy wsad. Ja mam samoróbę ok 2,5 kg to czasami się znudzi, tylko szynkowarka i szynkowarka :mellow: Długo poleżeć nie może to trzeba szybko zjeść. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plissken Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 @ Gonzo http://www.wyroby-domowe.pl/praska-stal-p-286.html Patrze na te praske i nie wiem czy dobrze mysle. Wsad jest max 3kg, wiec nic nie stoi na przeszkodzie IMHO, zeby zrobic np. 2kg? Albo 1kg jak mam ochote, albo 2.5 To tak na logike, bo podstawa (przekroj) szynki sie nie zmienia, tylko jej grubosc? Czyli jak bede robil dla siebie to mniej wsadu, a jak dla siebie i udzialowcow to wsadze cale 3kg. Dobrze mysle? Z tej strony bardziej praktyczna wydaje mi sie wieksza. Pozdrawiam, Plissken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Patrze na te praske i nie wiem czy dobrze mysle. Dobrze kombinujesz tylko jak będzie 1/3 wkładu to raczej skorzystaj z osłonek termokurczliwych bo w tej prasce to wyjdzie placek.Ale jeśli chodzi o szynkowary to jest to najlepszy model moim zdaniem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.