Jump to content
Przypominam wszystkim Państwu, iż celem ochrony naszych unikatowych zasobów, dostęp do działu z recepturami branżowymi, możliwy jest dopiero po osiągnięciu liczby co najmniej 35 postów na forum. ×

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Mania wróciła ze spacerku, a tu się okazało że ma nowego kolegę :D. Jeżyk cały czas się posila i ani myśli pójść w maliniak, gdzie jego miejsce  :D  :D

post-42246-0-13362500-1575896031_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

• 3 weeks later...

Dzis niestety musialam pozegnac moja  kochana psice. Miala 15 i pol roku.  :cry:

To niesprawiedliwe ,ze psy zyja tak krotko

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Bardzo wspolczuje  :heart: stanowczo za krotko, ale na zawsze zostaja w naszych sercach...

Dzis niestety musialam pozegnac moja kochana psice. Miala 15 i pol roku. :cry:

To niesprawiedliwe ,ze psy zyja tak krotko

Ja przeżywam zbyt mocno chyba takie rozstania... Przykro mi że musisz to przechodzic...

Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka

Dzis niestety musialam pozegnac moja kochana psice. Miala 15 i pol roku. :cry:

Aniu wyrazy współczucia.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej

Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

• 3 weeks later...

Pare miesiacy temu pozegnalismy naszego Lorda po 12 latach ale tak pusto bylo w domu ze pojawila sie Sisi :)

post-77484-0-02728900-1579393085_thumb.jpg

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

Pozdrawiam Sylwester

Przygarnolem blakajacego się owczarka niemieckiego. Ładny, zadbany i posłuszny. Ładnie chodzi na smyczy. Podejrzewam że ktoś go podrzucił. Sam chętnie bym go Przygarnolem dla siebie ale mam już jednego. Dałem ogłoszenia... może jednak uciekł komuś. Dam okres karencyjny dla właściciela. Jeśli się nie znajdzie to psiuk do oddania w dobre ręce. Podejrzewam że ma w granicy 1.5 roku. post-58531-1579416669,3508_thumb.jpg

[Dodano: 19 sty 2020 - 07:57]

.... post-58531-1579417036,4521_thumb.jpgpost-58531-1579417050,9322_thumb.jpgpost-58531-1579417065,7628_thumb.jpg

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Sam dokładnie nie wiem, ale słyszałem kiedyś aferę nt. bravecto, ale to było z 3 lata temu. Chodziło o to, że zwierzaki zdychały od zatrucia. Lepiej z weterynarzem się skonsultować. :)

Ja mam z kolei pytanie co do kociego jedzenia - czy robicie domowe "karmy" ala whiskasowe saszetki dla kotów?? Macie jakieś przepisy? Mój kot nie zawsze chce jeść to, co ludzie. Wybredny jest drań. Pozdrawiam. 

Sam dokładnie nie wiem, ale słyszałem kiedyś aferę nt. bravecto, ale to było z 3 lata temu. Chodziło o to, że zwierzaki zdychały od zatrucia. Lepiej z weterynarzem się skonsultować. :)

...........

Dzięki ,że się odezwałeś ... czyżby nikt nic nie wiedział  :mellow:

Czytałem o tym bravecto , a o nexgard też różnie piszą , jakby nie patrzył , to trucizna .

Właśnie weterynarz mi to polecił ... wcześniej zakładałem obrożę foresto , ale coś znalazłem , że osłabia się działanie w wodzie .

A że mam suczkę labradorowatą , to uwielbia codzienne kąpiele w jeziorze .

Teraz to tylko po brzuch wchodzi  , ale latem to po pół godziny pływa .

Kolega polecił mi granulat na bazie czosnku , mówi że działa jak trzeba , zobaczymy .

Niestety , niewiele wiem o psach ...  mam od roku suczkę , o kotach tym bardziej nie wiem  :mellow:

Goro 99!

Nie nazywaj kota "draniem" za to, ze nie chce 'naszego" jedzenia. On wie co robi. Kotu nie powinno się dawać  przyprawianych potraw. To po pierwsze Po drugie nie będzie Ci "sprzątał"  na stole. Wiem co mówię, bo aktualnie mam w mieszkaniu cztery koty i żaden mi podczas posiłku nie pomaga i mogę wstać od stołu pozostawiając na  nim wszystko prócz  masła. Kłamałbym gdybym w tym miejscu powiedział, ze nie dokonują, podczas mojej nieobecności, penetracji stołu w czasie tzw. kontrolnego spaceru w poszukiwaniu masła. :D

wcześniej zakładałem obrożę foresto , ale coś znalazłem , że osłabia się działanie w wodzie .

Mój "labek" do zeszłego roku (  :( ruszył na wieczne łowy) przez x lat nosił obrożę foresto taplał się w błocie , pływał w rzece i zero kłopotów z kleszczami. Mam jeszcze amstafa i polskiego gończego , one od szczeniaka zawsze z tą obrożą od marca do końca listopada. Piurko po co kombinować jak jest ok. 2-3 razy w tygodniu , "przegląd" i " szczotkowanie".Aaa dodam jeszcze że mieszkam na wsi  :) i tygodniowo robimy sporo km. po polach, łąkach i lasach.

Kiedyś Wet. namówił żonę na jakieś cudowne tabletki. To była porażka.

Czuwaj  :) Piotr. 

Pozdrawiam Piotr.

Ja zadnych tabletek poprostu boje sie podawac , wety roznie mowia a ja wole nie ryzykowac , nosimy obroze foresto oczywiscie nie daje 100 % i jakies tam kleszcze trafiaja , moczenie nie przeszkadza , zawsze mozna zmienic w polowie sezonu  na nowa.

Ludzkie jedzenie nie jest dobrym pokarmem ani dla kotow ani psow.

Ja też mieszkam na wsi i dookoła lasy i jeziora ... :tongue:

Codziennie jest spacer zazwyczaj po lesie i jak jest czas , to kilkanaście km na rowerze , więc psina ma niezłą zaprawę i to wszystko po lesie .

Po spacerze obowiązkowo zaliczone jezioro .

Tego robactwa jest tyle , że się obawiam o Deltę , tak się wabi .

Tabletek też nie chcę podawać , ale coś trzeba .

Z tą obrożą to już nie wiem , żeby nie było tak , że co miesiąc trzeba zmienić ...

To co podaję teraz , to ma być natura...może jednak zapach czosnku wystraszy kleszcze jeszcze przed ukąszeniem ...

https://sklepzkarmami.pl/suplementy-dla-psa-koebers/11137-koebers-czosnek-knoblauch-granulat.html

post-82011-0-91640900-1582139411_thumb.jpg

Edited by piurko

To co podaję teraz , to ma być natura...może jednak zapach czosnku wystraszy kleszcze jeszcze przed ukąszeniem ...

No nie wiem czy wystraszy  :hmm: kleszcze czy wampiry. Zastanawia mnie tylko czy "labcio" ma chuchać tym zapachem czosnku na kleszcze , czy kleszcz ma wąchać jego "stopy" bo tam ma gruczoły odpowiedzialne za odprowadzanie potu. U mnie jedna obroża na sezon i jest dobrze. Ale to Ty jesteś Człowiekim swego Psa. Poczytaj też ,o niezbyt korzystnym wpływie czosnku na układ krwionośny i wątrobę psa.

26ca869bebeb.jpg

A to bym nie był gołosłowny.

Pozdrawiam Piotr.

My mieszkamy w blokach ale las mamy praktycznie na osiedlu , dobrze ze

mamy bialego psa to po kazdym spacerze przeglad ale i tak czasem jakis umknie, wazne jest zeby usunac kleszcza jak najszybciej Kleszcze reaguja na temperature potencjalnego" krwiodawce"

.

:clap: będzie gang buldogów angielskich  :D  :thumbsup:

PS

kapcie w zagrożeniu czy spoko :)

Edited by Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
  • 2 months later...

Heniu ta z lewej to kotka. ???? A kotki śliczne.

Moja kicia ???? post-45732-0-39726000-1590255952_thumb.jpg

Pies ???? u nóg ???? i ten luz ????

Edited by Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
  • 2 weeks later...