Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby Roger-owe ...... różne i poprzeczne i podłużne ... ;)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
190 odpowiedzi w tym temacie

#181 beatag

beatag
  • Użytkownicy
  • 2026 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 01 paź 2016 - 08:35

Popieram,ja tez do swojej szynki nie używam chrzanu.

Cały smak jest w wyrobie.-ewentualnie jako dodatek-jakaś sałatka .



#182 roger

roger
  • Użytkownicy
  • 7345 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 20 maj 2017 - 16:10

Gnocchi ze "szpinakiem" w sosie szpinakowo-serowym ... ;)
Czemu szpinak w "łapkach" ... bo to nasza rodzima pokrzywa już kolejny raz polecam ;)

538c53e0663262ec85d597efb3d5279b.jpg
bef1d449ee45a2c1ec82e46d9c1676cc.jpg
df04401271ee7a5086594121d0e36132.jpg
9bd168fda94f6a9bda835eb9fbe08a5f.jpg

Tapniete z Tapatalk

#183 @halusia@

@halusia@
  • ***SUPER VIP***
  • 7343 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 20 maj 2017 - 21:05

Gnocchi ze "szpinakiem" w sosie szpinakowo-serowym ...

 

Może śmiesznie zabrzmi ale co to jest to Gnocchi ??

Robcio tylko nie śmiej się ze mnie :D  :facepalm: 



#184 Małgoś

Małgoś
  • Moderatorzy
  • 5971 postów

Napisano 20 maj 2017 - 21:10

Haluś..

 

http://polki.pl/prze...78,artykul.html

 

a wymawia się " niokki" :cool: :thumbsup: :)



#185 jumbo

jumbo
  • Użytkownicy
  • 3369 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 20 maj 2017 - 21:14

...właśnie to chciałem halusi  - aleeee Małgoś szybszejsza... :D



#186 @halusia@

@halusia@
  • ***SUPER VIP***
  • 7343 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 20 maj 2017 - 21:25

Haluś..

 

Dzięki Małgosiu i Jacku, to są tak zwane  nasze kopytka :D  :facepalm: 



#187 Małgoś

Małgoś
  • Moderatorzy
  • 5971 postów

Napisano 20 maj 2017 - 21:27

:D..ano Halinko..nasze kopytka  :D



#188 roger

roger
  • Użytkownicy
  • 7345 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 20 maj 2017 - 21:30

Hmmm no niby tak ale nie do końca ...
Nasze kopytka to ciasto które można wyrabiać ...
To ciasto jest delikatne i klejące ... wałkowane po obtoczeniu w mące , dzięki temu jest super delikatne i nie nie są to kopytka ... ;)
Nikt nie zapytał czemu szpinak jest w "łapkach" ... hmmm ano temu że to pokrzywa ;)

Tapniete z Tapatalk

Użytkownik roger edytował ten post 20 maj 2017 - 21:32


#189 @halusia@

@halusia@
  • ***SUPER VIP***
  • 7343 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 20 maj 2017 - 21:40

Nikt nie zapytał czemu szpinak jest w "łapkach" ... hmmm ano temu że to pokrzywa

 

Tu akurat się domyśliłam :D 

Co do niby '' kopytek'' , koniecznie muszę zrobić.



#190 ANNAM

ANNAM
  • **VIP**
  • 5117 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 20 maj 2017 - 23:17

Halusia, ja mam deseczke do robienia takiegoi wzorku na gnocchi na zdjeciu, ale bardzo latwo je skrecac na widelcu, na zewnwtrznej stronie.

 

 

Robert, seon pokrzywowy masz, u nas to ja staram sie jakas przyblaana pokrzywe ochronic w ogrodzie , aby pozniej dodac do zielonek aby chociaz odrobina byla w diecie.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#191 Sound

Sound
  • Użytkownicy
  • 351 postów
  • MiejscowośćWieruszów

Napisano 21 maj 2017 - 06:28

Tutaj - http://www.kuchniapl...otta_10019.html- przepis na gnocchi z ricottą. :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych