andym Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 30 Września 2016 (edytowane) Dzięki.Ciekawe jak to smakuje ..pali... Edytowane 30 Września 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 30 Września 2016 To nie smakuje ... to poniewiera i to konkretnie A tak naprawdę to granica ekstremum ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 1 Października 2016 A tak naprawdę to granica ekstremum ... Dlatego kusi, ciekawi, intryguje.Ostatnio robiłem trochę dżemu z habanero i piripiri.(wg Ryszpaka - dzięki Rafał)Bardziej zaciekawiał, choć zyskał uznanie nielicznych w moich okolicach kapsaicynolubnych. Do porannej herbaty jak znalazł, nastawia na cały dzień. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 1 Października 2016 Lubię ostre potrawy - ale nie extremalne Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 1 Października 2016 Lubię ostre potrawy - ale nie extremalne Ja natomiast do wykonanych przez siebie wyrobów , nawet gotowanej golonki nie używam żadnych dodatków typu musztarda, chrzan ketchup itp Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 1 Października 2016 Popieram,ja tez do swojej szynki nie używam chrzanu.Cały smak jest w wyrobie.-ewentualnie jako dodatek-jakaś sałatka . Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 20 Maja 2017 Gnocchi ze "szpinakiem" w sosie szpinakowo-serowym ... Czemu szpinak w "łapkach" ... bo to nasza rodzima pokrzywa już kolejny raz polecam Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 20 Maja 2017 Gnocchi ze "szpinakiem" w sosie szpinakowo-serowym ... Może śmiesznie zabrzmi ale co to jest to Gnocchi ??Robcio tylko nie śmiej się ze mnie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 20 Maja 2017 Haluś.. http://polki.pl/przepisy/kuchnie-swiata,gnocchi-to-nie-sa-zwykle-kluski,10383578,artykul.html a wymawia się " niokki" Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 20 Maja 2017 ...właśnie to chciałem halusi - aleeee Małgoś szybszejsza... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 20 Maja 2017 Haluś.. Dzięki Małgosiu i Jacku, to są tak zwane nasze kopytka Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 20 Maja 2017 ..ano Halinko..nasze kopytka Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) Hmmm no niby tak ale nie do końca ...Nasze kopytka to ciasto które można wyrabiać ...To ciasto jest delikatne i klejące ... wałkowane po obtoczeniu w mące , dzięki temu jest super delikatne i nie nie są to kopytka ... Nikt nie zapytał czemu szpinak jest w "łapkach" ... hmmm ano temu że to pokrzywa Tapniete z Tapatalk Edytowane 20 Maja 2017 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 20 Maja 2017 Nikt nie zapytał czemu szpinak jest w "łapkach" ... hmmm ano temu że to pokrzywa Tu akurat się domyśliłam Co do niby '' kopytek'' , koniecznie muszę zrobić. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 20 Maja 2017 Halusia, ja mam deseczke do robienia takiegoi wzorku na gnocchi na zdjeciu, ale bardzo latwo je skrecac na widelcu, na zewnwtrznej stronie. Robert, seon pokrzywowy masz, u nas to ja staram sie jakas przyblaana pokrzywe ochronic w ogrodzie , aby pozniej dodac do zielonek aby chociaz odrobina byla w diecie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 21 Maja 2017 Tutaj - http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/gnocchi-z-ricotta_10019.html- przepis na gnocchi z ricottą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.