vlodi Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witajcie, zainwestowałem właśnie w nadziewarkę. Pierwszej młodości to ona już nie jest. :grin: Problem polega na tym, że na końcówce nadziewania trochę brudzi farsz. Myślę, że to wina tej gumy uszczelniającej tlok. Moglibyście doradzić jak ten problem rozwiązać? :wink: :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Czerwca 2011 vlodi na tym pierwszym zdjeciu to jakby wszystko w jakimś smarze było, umyj dokladnie nadziewarke, nawet jakimś odtłuszczaczem, w sumie to nie wiem co brudzi i jak... piszesz, że nadziewarka wiekowa... moze 'sparciał' juz ten oring - uszczelka na tłoku i trzeba by ja wymienić... a jak ze szczelnościa? Moze ci farsz wychodzi i brudzi sie o zębatke prowadzącą ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Czerwca 2011 dzięki za podpowiedź. szczelna to jest, może faktycznie wymienię ten oring i wtedy spróbuję. mam nadzieję, że nie będzie problemów z zakupem nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tade200 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Wlodi wedlug mojego rozeznania najlepiej inajszybciej nadziewa sie maszynka do mielenia miesa z napedem np.32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Czerwca 2011 wedlug mojego rozeznania najlepiej inajszybciej nadziewa sie maszynka do mielenia miesa z napedem np.32. No niestety nie .... nawet gorszej jakości nadziewarka zda egzamin lepiej od dobrej maszynki a to dlatego że juz sam ślimak podczas pracy gniecie farsz ..... i nie da się tego przeskoczyć .... A co do "brudzenia farszu" a raczej jego szybkiego utleniania to myślę że powodem jest sam materiał z którego jest zrobiony cylinder ..... bo na nierdzewkę ani aluminium to mi to nie wygląda .... zrób prosty eksperyment wsadź kawałek zapeklowanego mięsa tak aby większą powierzchnią dotykał ścianek i zobacz co się będzie działo ..... Na brudzenie smarem nie stawiam bo myślę że zanim zacząłeś nią pracować to ją porządnie wymyłeś ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Masz rację roger, umyłem ją bardzo dokładnie. Brudzi cylinder. Czy można go np galwanizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Ja tam specem nie jestem , ale gdyby wcisnąć w cylinder cienką rurę z nierdzewki , a tłok dofrezować do tej rury to przeżyje Ciebie i Twoje dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Czerwca 2011 i ostatnia rada jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.