bitcat70 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Czesc Wszystkim!Czy moze ktos orientuje sie, czy mozna nabyc praske do miesa (np. do robienia golonki prasowanej) w USA? Z moich poszukiwan wyglada na to, ze jest to urzadzenie raczej tutaj nie znane. Pytalem na angielskojezycznym forum ale jedyna odpowiedz sugeruje zrobienie czegos takiego samemu. Ja niestety nie mam narzedzi lub ku temu warunkow. Czy ewentualnie bylaby mozliwosc nabycia tego w Polsce? Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Czerwca 2011 bitcat70Witaj kolego !!!Taką praskę nabędziesz u naszego kolegi "MIRO" w Bielsku - Białej." Praska Stal KO 3kg" 225,00 zł. Adres :GaduGadu : 10474642 E-mailsklep@wyroby-domowe.pl Siedziba sklepu detalicznego firmy Tomex:P.H.U.P. "TOMEX" Sp.JawnaT.Halama i W.Halama 43-346 Bielsko-Bialaul.Katowicka 142 Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Bitcat... Niewiem czy Ci to pomoze : http://wedlinydomowe.pl/wszystko-o-szynkowarach/konstrukcja-szynkowara/1544-najtanszy-szynkowar-dla-kazdego-pomyslu-strasznego Rozwiązań na forum znajdziesz wiele..!! Nawet z metalowej puszki po kawie , napewno cos wyczarujesz.. pozdro ;-) Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Czerwca 2011 bitcat70, Jeżeli możesz nabyć osłonkę barierową lub nawet woreczek polietylenowy (do żywności) to możesz skorzystac z prostej "pomocy kuchennej": https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=176519#176519 Wklejam część posta: Całość wkłada się do garnka i parzy. Po wystudzeniu: Przekrój wędliny: Posiadam okrągłą praskę ale jakoś poręczniej mi robić w tej tarce Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Czerwca 2011 EAnna... Aż mi gały wyszly na wierzch.. !!! :shock: :shock: :clap: :clap: To jest poprostu najlepsze rozwiazanie !!! Jestem poprostu w szoku !!! Czlowiek kupuje na targu , marketach/sklepach oraz np. promocjach takie tam rzeczy , puzniej nie uzywa ich bo sa tempe , nie przydatne (China) . za kilka groszy... A tutaj takie praktyczne oraz tanie rozwiazanie !!! Dzieki stokrotne... Naprawde superek :clap: :clap: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Z nabyciem praski damy sobie jakoś radę z tym, że pewnie koszt wysyłki przekroczy wartość praski.Wybierz się do sklepu i poszukaj puszki na przyprawy lub coś podobnego z metalu w kształcie walca, może to być nawet zwykły metalowy garnek o małym przekroju 8-10 cm. Włożysz mięso do woreczka, potem do puszki czy garnka i szynkowar/praska gotowa. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Czerwca 2011 bitcat70, Jeżeli możesz nabyć osłonkę barierową lub nawet woreczek polietylenowy (do żywności) to możesz skorzystac z prostej "pomocy kuchennej": https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=176519#176519 Posiadam okrągłą praskę ale jakoś poręczniej mi robić w tej tarce Wspaniały pomysł, a możesz powiedzieć co to za wędlinka :question: aż mi ślinka leci :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Dzięki za informację, spróbuję dla córki zrobić :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Vlodi.. Koperek swieży czy suszony ? pozdro Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Czerwca 2011 ja bym dał świeży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Indyk z koperkiem. Kawałki piersi a z nóg masa wiążąca + koperek. Przepis Chudziaka z własnymi modyfikacjami (nie dodaję żelatyny).Koperek swieży czy suszony ?Ja jak mam to daję świeży a na zimę robię zapasy w postaci koperku mrożonego -suszony to nie to . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Czerwca 2011 zgadza się, ja mrożę i koperek i pietruszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Wlasnie nie jestem pewien , ale czytalem ze koperek swieży szybko fermentowal.. Teraz nie wiem dokladnie , ale ktos pisal juz na forum o tym problemie.. Jesli sie myle to przepraszam.. pozdro.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Wlasnie nie jestem pewien , ale czytalem ze koperek swieży szybko fermentowal.. Teraz nie wiem dokladnie , ale ktos pisal juz na forum o tym problemie.. Jesli sie myle to przepraszam.. pozdro..nie pamiętasz gdzie to było napisane :question: :question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Czerwca 2011 ale czytalem ze koperek swieży szybko fermentowal.. Po parzeniu fermentował :rolleyes: robię tę wersję bardzo często i od dawna i nigdy mi sie coś takiego nie przytrafiło - pewien jesteś, że chodziło o koperek w aspekcie wyrobów z szynkowara? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Czerwca 2011 zacytuję fragment o koperkku ze strony spec.pl: Ponadto koper niweluje wiatry, wzdęcia, pomaga w walce z nadmierną fermentacją w jelitach, niweluje bóle brzucha, brak apetytu, odbijanie i mdłości. może chodzi o fermentację o której mówi ten fragment ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Wiem ze to bardzo wazne dla Ciebie , bo nikt nie chce zmarnowac mieska..Ale cos tam kiedys czytalem tutaj na forum , ze jakis produkt nie wyszedl tak jak go oczekiwano.. Wlasnie wina byla przypisana swiezemu koperkowi.. Sorki ..starosc nie radosc..ale jesli chcesz , to poszukam ten wątek jutro.. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Wiem ze to bardzo wazne dla Ciebie , bo nikt nie chce zmarnowac mieska.. Ale cos tam kiedys czytalem tutaj na forum , ze jakis produkt nie wyszedl tak jak go oczekiwano.. Wlasnie wina byla przypisana swiezemu koperkowi.. Sorki ..starosc nie radosc..ale jesli chcesz , to poszukam ten wątek jutro.. Serdecznie pozdrawiamNie ma sprawy, ale mnie zaimteresowało i też szukam :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.