Maxell Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Nowe pozycje do zassania: Z dnia 24.06.2011 r.: 1. https://www.rapidshare.com/files/4216683970/Podstawy_procesu_w__dzenia_-_W.I.Kurko.rar 2. https://www.rapidshare.com/files/1049949791/Domowe_wyroby_miesne.zip 3. https://www.rapidshare.com/files/3258679942/Zbi__r_przepis__w_dla_masar___bednarek.zip „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Coś dla naszej "GARKUCHNI": 4. https://www.rapidshare.com/files/731389701/Przepisy_kulinarne_dla_zak__ad__w___Spo__em__.zip ...i dla forumowych cukierników: 5. https://www.rapidshare.com/files/1181220125/Helena_lipi__ska_-_receptury_i_przepisy_ciastkarskie.zip „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Dzisiaj, 25.06.2011 r. zostaną udostępnione trzy nastepne pozycje:1. Produkcja wędlin - praca zbiorowa z 1955 r.2. Produkcja wyrobów garmażeryjnych - Kazimierza Kraty3. Gazowane napoje chłodzące.Trwa przesyłanie materiałów na RS. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Czerwca 2011 To zaczynamy: https://www.rapidshare.com/files/506045278/Kazimierz_Krata___Produkcja_wyrob__w_garma__eryjnych__.zip „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Czerwca 2011 O widze ze na pierwszy ogień idzie moja biblioteka :grin: to bardzo ciekawe pozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Czerwca 2011 W innym temacie (chyba dotyczącym uruchomienia RS) pisałem, że na początek oprzemy się na materiałach nadesłanych przez Kolegę Lesniaka. Dalej to juz po kolei. :grin: Dzięki Leśniak. [ Dodano: Nie 26 Cze, 2011 10:28 ] Dalszy ciąg wczorajszych plików do pobrania: 1. Produkcja wędlin - praca zbiorowa: https://www.rapidshare.com/files/739837471/__Produkcja_wae_dlin___-_K.Gos__awski_J.Szefer_C.Trenkner_-_rok_1955.zip 2. Gazowane napoje chłodzące: https://www.rapidshare.com/files/4231480504/Gazowane_napoje_ch__odzae_ce.zip „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Za chwilę zostanie udostępniona biblia domowego masarza, a mianowicie książka Pana Poszepczyńskiego pt. "Przetwórstwo mięsa w pytaniach i odpowiedziach". Książka liczy sobie ponad 460 stron i z uwagi na jpg-i waży ok. 1,5 GB.Tutaj prośba do naszych forumowiczów - może ktoś na podstawie tej książki przygotowałby materiały do działu FAQ dla poczatkujących? „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Maxell czy możesz zrobić jeden post w którym będą podane wszystkie linki które udostępniacie na RS, ale tak żeby tylko admini mogli w nim dopisywać posty ?Trochę zaczynam się gubić gdzie co jest wklejone. www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Na razie udostępniamy tylko w dwóch tematach: tym i płytki szkoleniowej SDM.Abratak już pisał o takiej modernizacji. Na pewno coś wymyślimy. :wink: „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Książka liczy sobie ponad 460 stron i z uwagi na jpg-i waży ok. 1,5 GB. Mam ją przekonwertowaną na format djvu i waży zaledwie 12 MB. Jeśli jest zainteresowanie mogę Ci podrzucić na pocztę. Format czytany przez IrfanView. Pozdrawiam Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Dobrze. Teraz, zgodnie z obietnicą, wspaniała książka Poszepczyńskiego, która na pewno każdemu się przyda: https://www.rapidshare.com/files/582629172/W.Poszepczy__ski_-_Przetw__rstwo_mi__sa_w_pytaniach_i_odpowiedziach.zip [ Dodano: Nie 26 Cze, 2011 14:05 ] Specjalnie dla naszej GARKUCHNI oraz Kolegi, który w nocy na SB szukał przepisu na grochówkę, proponuję bardzo ciekawą pozycję: "Receptury wojskowe": https://www.rapidshare.com/files/2536756295/Receptury_wojskowe.zip „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Coś dla koneserów win, miodów pitnych i innych alkoholi: https://www.rapidshare.com/files/1241231683/Wina_miody_inne.zip ...i do tego coś z mojej kolekcji: https://www.rapidshare.com/files/4221444727/etykietki_win.zip [ Dodano: Nie 26 Cze, 2011 16:28 ] Dzięki uprzejmości Kolegi Frapio, książka Poszepczyńskiego "Przetwórstwo mięsa w pytaniach i odpowiedziach" dostępna jest w 12-to MB pliku. To z myśla o osobach mających słaby internet: https://www.rapidshare.com/files/978408306/Przetworstwo_miesa_w_pytaniach_i_odpowiedziach_-_Poszepczynski__djvu_.zip „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Na dzisiaj, 27.06.2011, mamy dla Was następujące pozycje do pobrania: 1. Towaroznawstwo ryb: https://www.rapidshare.com/files/3225786178/towaroznastwo_ryb.zip 2. Przetwory: https://www.rapidshare.com/files/135107429/PRZETWORY.ZIP 3. Receptury konkursowe: https://www.rapidshare.com/files/1544779931/Receptury_konkursowe.zip 4. Przydatna pozycja, szczególnie dla budowniczych, Roboty zduńskie: https://www.rapidshare.com/files/3474886483/Roboty_zdunskie.zip 5. Dla tych, którzy jeszcze nie pobrali, a piszą do mnie o udostępnienie, książka współautorstwa naszego Kolegi KIT'a Najstarsza kuchnia świata : https://www.rapidshare.com/files/2535963667/Najstarsza_Kuchnia_Swiata.zip Miłego ssania. :wink: „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 1 Lipca 2011 Dobrze. Teraz, zgodnie z obietnicą, wspaniała książka Poszepczyńskiego, która na pewno każdemu się przyda: https://www.rapidshare.com/files/582629172/W.Poszepczy__ski_-_Przetw__rstwo_mi__sa_w_pytaniach_i_odpowiedziach.zip Zassysałem 2 razy - za każdym razem "plik uszkodzony" - nie można do końca rozpakować Miał ktoś taki przypadek ? Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 2 Lipca 2011 Chyba u Ciebie coś nie gra, gdyż podobna sytuacja, o ile pamiętam, miała już iejsce z innym filmem. :wink: „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtec Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 2 Lipca 2011 alehar, przed chwilą ściągnąłem i rozpakowałem plik bez żadnych problemów. Coś ewidentnie jest po Twojej stronie "Słabi ludzie szukają zemsty, silni wybaczają, a inteligentni zwyczajnie ignorują." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 2 Lipca 2011 Trza koledze nagrać i wysłać .Będzie po kłopocie . alehar mogę to zrobić , a kod dostępu wyślą ci "władze" :grin: Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 2 Lipca 2011 Trza koledze nagrać i wysłać .... mogę to zrobić , a kod dostępu wyślą ci "władze"Jeśli byłbyś uprzejmy to ja też bym poprosił o taką przysługę, gdyż, ponieważ, że od tygodnia jestem "bezdomny" - mam remont generalny mieszkania - weszła mi tam firma budowlana i wyjdzie za jakiś miesiąc, więc z domowego neta nici (łącze 30 Mb poszło by raz - dwa), w pracy niestety rapid jest zablokowany przez dział IT- taka polityka firmy :???: a u znajomych posiadających neozdradę ściągnięcie jednego pliku to 17 h :devil: p.s. kod dostępu już mam :wink: p.s. II poprosiłbym płytkę SDM, film ze zlotu, i co tam ewentualnie masz ściągniętego z forumowego konta na rapidzie, jakby co to czekam na kontakt na PW, mogę podrzucić jakiś szpindel :grin: Pozdrawiam Wiesiek Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 2 Lipca 2011 alehar, przed chwilą ściągnąłem i rozpakowałem plik bez żadnych problemów. Coś ewidentnie jest po Twojej stronie Filmik zassałem bez problemu (SDM) - będę próbował jeszcze raz - a błąd po mojej stronie ??? Wszystko dzieje sie po za mną czyli TPSA i to wszystko.... :???: Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 2 Lipca 2011 Filmik zassałem bez problemu (SDM) - będę próbował jeszcze raz - a błąd po mojej stronie ??? Wszystko dzieje sie po za mną czyli TPSA i to wszystko.... Tak z ciekawosci...?? Jakim programem rozpakowales pliki ?? Czy pliki do rozpakowania znajdowaly sie w jednym i tym samym folderze ?? Zmieniales moze nazwe sciagnietych plikow ?? pozdrawiam ;-) TPSA oraz inni Providerzy nie maja z tym nic wspolnego.. !! :wink: Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 10 Lipca 2011 Dla tych wszystkich Państwa, którzy mają słabe łącza internetowe, a którzy chcieliby mieć u siebie bardzo ciekawe pozycje fachowe, które od jakiegoś czasu udostępniamy na RapidShre, Kolega Jacekdino (dzięki Jacku!) przygotował ich wydania w formie PDF-ów.Zapraszamy do zasysania:1. Chemiczne i fizykochemiczne podstawy procesu wędzenia: https://www.rapidshare.com/files/2484416181/Chemiczne_i_fizykochamiczne_podstawy_procesu_wedzenia.zip2. Domowe przetwarzanie i konserwowanie mięsa:https://www.rapidshare.com/files/3887830259/Domowe_przetwarzanie_i_konserwowanie_miesa.zip3. Domowe wyroby mięsne:https://www.rapidshare.com/files/1569807052/Domowe_wyroby_miesne.zip4. Konkursowe receptury kulinarne:https://www.rapidshare.com/files/4137654766/Konkursowe_Receptury_Kulinarne-1.ziphttps://www.rapidshare.com/files/1940121201/Konkursowe_Receptury_Kulinarne.zip5. Mleczarstwo cz. 2:https://www.rapidshare.com/files/3198127402/Obusiewicz___Mleczarstwo_cz2_.zip6. Produkcja wędlin:https://www.rapidshare.com/files/3093164122/Produkcja_wedlin.zip7. Produkcja wyrobów garmażeryjnych:https://www.rapidshare.com/files/546301874/Produkcja_wyrbow_garmazeryjnych.zip8. Przepisy kulinarne dla SPOŁEM:https://www.rapidshare.com/files/3353369476/Przepisy_kulinarne_dla_Spolem.zip9. Receptury i przepisy ciastkarskie:https://www.rapidshare.com/files/3001519856/Receptury_i_przepisy_ciastkarskie.zip10. Receptury wojskowe:https://www.rapidshare.com/files/3370109584/Receptury_Wojskowe.zip11. Sery twarde:https://www.rapidshare.com/files/2649024260/Sery_Twarde.zip12. Towaroznawstwo ryb:https://www.rapidshare.com/files/3390689414/Towaroznawstwo_Ryb.zip „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 11 Lipca 2011 Na dzisiaj mamy dla Was nie lada gratkę. Są to: 1. Słynna „szesnastka”:https://www.rapidshare.com/files/3885225973/16_ka_cz_1.ziphttps://www.rapidshare.com/files/1723328952/16_ka_cz2_.ziphttps://www.rapidshare.com/files/310228395/16_ka_cz3.zip2. Zbiór przepisów nr 21:https://www.rapidshare.com/files/2946306590/pw_21___Normy_Branzowe_i_CRS.ziphttps://www.rapidshare.com/files/859400024/wewn_21_normy_zuzycia.zip Przepisy zostały przez Kolegę Jackadino, dostosowane do formatu PDF, co ułatwi przegląd oraz znacznie zmniejszyło wagę plików.Materiał przeznaczony głównie dla osób posiadających słabe łącza. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 11 Lipca 2011 Nie wiem czy tak ma być: mam złą jakość obrazów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 11 Lipca 2011 Widzę, że kolega też linuxowy :grin: Na linuxie (za pomocą okular) mam tak samo Na windows jest .... dobrze :question: :devil: Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdino Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 11 Lipca 2011 Mam u siebie zainstalowany Windows 7 Professional x64 ...zarówno Adobe Reader jaki Foxit Reader (którego używam jako podstawowej przeglądarki pdf) wyświetlają mi te dokumenty prawidłowo. Pozdr. If you think you can, you can. And if you think you can't, you're right. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi