RaV22 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 13 Października 2010 Przeczytaj dokładnie ten wątek :grin: myślę że znajdziesz odpowiedź i błąd jaki popełniasz. Poczytaj też tu https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1952&highlight=kwa%B6ne o pirolizie Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 13 Października 2010 Kwaśny posmak to żle osuszona wędlina.Jeśli parzysz to po co tak długie wędzenie .Dlatego masz posmak przewędzenia.Pokaż fotki.Konstrukcja wędzarni też ma swoje znaczenie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 3 Grudnia 2010 W literaturze ubogi ten temat . Dwa fragmenty do przemyślenia . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 3 Grudnia 2010 DZIADKu, a z jakiej to jest książki ? Próbowałem sobie wydrukować , ale niewyraźnie , można jakiś dokładniejszy skan ? Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Książki z Huba . Jakie wnioski z tych dwóch wycinków można wyciagnąć .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Jakie wnioski z tych dwóch wycinków można wyciagnąć Co za dużo i za długo to nie zdrowo :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziok Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Nie wiem dlaczego już drugi raz po wędzeniu wyroby mają kwaśny smak.Drewna używam wiśniowego, to nie jest pierwszy raz jak wędzę, ale ostatnio mi tak wychodzi, co może być tego przyczyną. A chce powiedzieć ,że wędzę w beczce metalowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Prawdopodobnie wilgoć ...... źle osuszone ... Napisz co jak robisz po osznurowaniu ..... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu3474 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam wszystkich tu obecnych , czy ktos moglby mi powiedziec jaka jest roznica miedzy solanka do szynek a solanka do boczkow :question: Cytuj Mówią że predkość zabija - nieprawda to gwaltowna utrata predkości zabija ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Niczym - możesz peklować wszystko razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Nie wiem dlaczego już drugi raz po wędzeniu wyroby mają kwaśny smak.Prawie na 100% wilgoć źle wygrzana wędzarnia może zbyt szczelnie przykryta i nie ma ruchu powietrza w komorze i tym samym odprowadzenia wilgoci. Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Temat również mnie nurtuje, ale niemiałem takiej sytuacji. Rozmawiałem z kolegą na ten temat -twierdzi że przyczyn nalezy szukać w całym procesie zaczynając od surowca poprzez peklowanie gdzie juz mogą być początki tego zjawiska . Koncząc na procesie wędzenia i samych wędzarni szczególnie tych co jest w nich dużo wilgoci i prawie żadnego ruchu powietrza Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.