Kruszynka Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Lipca 2011 (edytowane) Nie tylko śledzie są moim pożywieniem :wink: ,kilka fotek z produkcji lipcowej: Baleron,polędwica,golonka,ogonówka/pierwszy raz robiona-wyszła wspaniale krucha i soczysta /,kiełbasa wiejska.No i boczek. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Lipca 2011 Nie tylko śledzie są moim pożywieniem Kazik właśnie ,udowodniłeś sobie i innym że swojskie wyroby mięsne , też robisz super . :thumbsup: :clap: Tak można wywnioskować ze zdjęcia :grin: Myślę , że do wyprawy na dorsza zdążysz jeszcze coś uwędzić :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Lipca 2011 swojskie wyroby mięsne , też robisz supedzięki,ale pomimo kilkuletniego wędzenia dalej czuję się tylko nędznym "partaczem"w otoczeniu znakomitości świata zadymiaczy.Pozdrawiam i znikam do Stężycy,krainy bezinternetowej :wink: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 31 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Października 2011 Przedostatnie wędzenie w tym roku.Kabanosy i kiełbaska. Wykonane z łopatki chudziutkiej takiej pierwszej klasy/kabanosy/ łopatki drugoklaśnej,podgardla i niewielkiej ilości skórek i słoninki.Do obu wędlin pieprz i czosnek,do kabanosów gorczyca ,do kiełbasy majeranek.Osadzanie ze względów technologicznych trwało 12 godz.Wędzenie w zimnym dymie trzy godziny,w gorącym /120 st./godz. Razem wyszło sześc kilo wędlinek .Wyszły nie najgorzej :lol: [ Widać na zdjęciach,że czas najwyższy wziąść się na wiosnę za poważny remont wędzarni A jesień w tym roku na Kaszubach cudowna i czas sprzyja pracom ogrodniczym :wink: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Października 2011 Kazik, że też ja nikogo z rodziny na cmentarzu w Wejherowie nie mam :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 31 Października 2011 wosiu, mam mam wielu szkoda że po całej Polsce rozrzuceni ale w Wejherowie nikogo. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 31 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 31 Października 2011 No Kaziu, musisz się gdzieś ukryć :rolleyes: :lol: :lol: Ale ja się muszę się ukrywać :wink: serdecznie wszystkich zapraszam jeno do Stężycy :grin: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 31 Października 2011 Kazik... tylko pozazdrościć takiej miejscówki :wink: Co do wyrobów to... :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 31 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 31 Października 2011 Co do wyrobów to... :thumbsup: :clap: Oj Haluś coś mi się wydaje,że je zdegustujemy razem :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 31 Października 2011 @halusia@ napisał/a: Co do wyrobów to... :thumbsup: :clap: Oj Haluś coś mi się wydaje,że je zdegustujemy razem :lol: Nie śmiałam pytać Kaziku, ale też mi się tak wydaje :lol: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 31 Października 2011 @halusia@, chyba sie do Was dołączę :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Listopada 2011 Oj Haluś coś mi się wydaje,że je zdegustujemy razem :lol: Kazik mnie zostawisz na boku :question: Nie dam się :thumbsup: :grin: Wiem co piszę . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 1 Listopada 2011 Taaa, do prac w ogrodzie to nikogo :devil: Trzeba żenić się z silną kobietą :smile: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 2 Listopada 2011 :grin: Wiem co piszę . Andrzej Ty zawsze wiesz co piszesz :wink: .Pozdrawiam Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 2 Listopada 2011 I też wie co czyta :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 14 Listopada 2011 Salceson wykonany w wersji białej i czarnej :lol: a do tego szczupaczek faszerowany :thumbsup: ,oczywiście w galarecie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 14 Listopada 2011 Kaziu wiedziałem że jesteś mistrzem jeśli chodzi o ryby ale salcesony to też mistrzostwo świata gratulacje piękne :clap: :clap: :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 14 Listopada 2011 Kaziu salcesony pierwsza klasa , ale szczupaka nie było mi dane spróbować.... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1960 Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 14 Listopada 2011 Można przepis na ten salceson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 14 Listopada 2011 ale szczupaka nie było mi dane spróbować.... :wink:_________________ Halusiu była dla Was porcja,ale się zdematerializowała w tajemniczych okolicznościach :grin: [ Dodano: Pon 14 Lis, 2011 15:45 ]Można przepis na ten salceson. Grzegorz przepisy na stronie głównej w dużym wyborze,na forum też wałkowany.Ja robię zawsze "na oko" i trudno mi podać dokładny przepis.Ale wychodzi nieżle :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 14 Listopada 2011 Cytat: ale szczupaka nie było mi dane spróbować.... :wink: _________________ Halusiu była dla Was porcja,ale się zdematerializowała w tajemniczych okolicznościach :grin: Kazik ależ mam nadzieje że jeszcze będzie nie jedna okazja by posmakować Twoje wspaniałości :wink: Taka jest prawda że sami zapomnieliśmy o tym. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 14 Listopada 2011 Kaziku ten szczupak to arcydzieło chyba bym nie dała go nikomu napocząć :clap: :clap: skoro tak wygląda to jak musi smakować :thumbsup: salcesonik też widac pyszniasty :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 14 Listopada 2011 asia50, wszystko jest do napoczęcia i po to się to robi :grin: mam nadzieję,że kiedyś razem takiego napoczniemy :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 14 Listopada 2011 Kazik witaj . Twoje wyroby są przepięknej urody :grin: :clap: A to ucho w środeczku białego salcesoniku to naprawdę mistrzostwo . :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 14 Listopada 2011 a do tego szczupaczek faszerowany ciekawą przekąskę zajada ten szczupaczek. Wyroby :thumbsup: aż ślinka cieknie :thumbsup: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.