Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Nie tylko śledzie!!


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1572 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 24 lip 2011 - 22:18

Nie tylko śledzie są moim pożywieniem :wink: ,kilka fotek z produkcji lipcowej:
3b27026c9d87b7f9med.jpg 62802daed0c1747cmed.jpg 1ab898aaadf2697dmed.jpg 3db9c02ff6ce8f67med.jpg
Baleron,polędwica,golonka,ogonówka/pierwszy raz robiona-wyszła wspaniale krucha i soczysta :thumbsup: /,kiełbasa wiejska.
No i boczek.


Użytkownik Kruszynka edytował ten post 21 sty 2015 - 14:12


#2 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12513 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 25 lip 2011 - 07:15

Nie tylko śledzie są moim pożywieniem



Kazik właśnie ,udowodniłeś sobie i innym że swojskie wyroby mięsne , też robisz super . :thumbsup: :clap: Tak można wywnioskować ze zdjęcia :grin: Myślę , że do wyprawy na dorsza zdążysz jeszcze coś uwędzić :smile:


Pozdrawiam

#3 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 25 lip 2011 - 07:39

swojskie wyroby mięsne , też robisz supe

dzięki,ale pomimo kilkuletniego wędzenia dalej czuję się tylko nędznym "partaczem"w otoczeniu znakomitości świata zadymiaczy.Pozdrawiam i znikam do Stężycy,krainy bezinternetowej :wink:

#4 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 31 paź 2011 - 16:22

Przedostatnie wędzenie w tym roku.Kabanosy i kiełbaska.
Dołączona grafika
Wykonane z łopatki chudziutkiej takiej pierwszej klasy/kabanosy/ łopatki drugoklaśnej,podgardla i niewielkiej ilości skórek i słoninki.Do obu wędlin pieprz i czosnek,do kabanosów gorczyca ,do kiełbasy majeranek.Osadzanie ze względów technologicznych trwało 12 godz.Wędzenie w zimnym dymie
Dołączona grafika
trzy godziny,w gorącym /120 st./godz. Razem wyszło sześc kilo wędlinek .Wyszły nie najgorzej :lol:
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika [ Dołączona grafika
Widać na zdjęciach,że czas najwyższy wziąść się na wiosnę za poważny remont wędzarni :cry:
Dołączona grafika
A jesień w tym roku na Kaszubach cudowna
Dołączona grafika
i czas sprzyja pracom ogrodniczym :wink:
Dołączona grafika

#5 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6745 postów

Napisano 31 paź 2011 - 16:32

Kazik, że też ja nikogo z rodziny na cmentarzu w Wejherowie nie mam :thumbsup:

#6 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6745 postów

Napisano 31 paź 2011 - 16:40

wosiu, mam mam wielu szkoda że po całej Polsce rozrzuceni ale w Wejherowie nikogo.

#7 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 31 paź 2011 - 19:14

No Kaziu, musisz się gdzieś ukryć :rolleyes: :lol: :lol:

Ale ja się muszę się ukrywać :wink: serdecznie wszystkich zapraszam jeno do Stężycy :grin:

#8 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6407 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 31 paź 2011 - 19:45

Kazik... tylko pozazdrościć takiej miejscówki :wink:
Co do wyrobów to... :thumbsup: :clap:

#9 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 31 paź 2011 - 22:00

Co do wyrobów to... :thumbsup: :clap:

Oj Haluś coś mi się wydaje,że je zdegustujemy razem :lol:

#10 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6407 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 31 paź 2011 - 22:04

@halusia@ napisał/a:
Co do wyrobów to... :thumbsup: :clap:
Oj Haluś coś mi się wydaje,że je zdegustujemy razem :lol:


Nie śmiałam pytać Kaziku, ale też mi się tak wydaje :lol:

#11 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6745 postów

Napisano 31 paź 2011 - 22:12

@halusia@, chyba sie do Was dołączę :lol:

#12 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12513 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 01 lis 2011 - 07:57

Oj Haluś coś mi się wydaje,że je zdegustujemy razem :lol:



Kazik mnie zostawisz na boku :question: Nie dam się :thumbsup: :grin: Wiem co piszę .


Gorąco pozdrawiam

#13 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 01 lis 2011 - 11:04

Taaa, do prac w ogrodzie to nikogo :devil:

Trzeba żenić się z silną kobietą :smile:

#14 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 02 lis 2011 - 05:33

:grin: Wiem co piszę .

Andrzej Ty zawsze wiesz co piszesz :wink: .Pozdrawiam

#15 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6745 postów

Napisano 02 lis 2011 - 05:43

I też wie co czyta :grin:

#16 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 14 lis 2011 - 14:53

Salceson wykonany w wersji białej
Dołączona grafika
i czarnej :lol:
Dołączona grafika
a do tego szczupaczek faszerowany :thumbsup:
Dołączona grafika
,oczywiście w galarecie

#17 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6745 postów

Napisano 14 lis 2011 - 14:58

Kaziu wiedziałem że jesteś mistrzem jeśli chodzi o ryby ale salcesony to też mistrzostwo świata gratulacje piękne :clap: :clap: :clap:

#18 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6407 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 14 lis 2011 - 15:16

Kaziu salcesony pierwsza klasa , ale szczupaka nie było mi dane spróbować.... :wink:

#19 grzegorz1960

grzegorz1960

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 53 postów
  • Miejscowośćpolska

Napisano 14 lis 2011 - 15:20

Można przepis na ten salceson.

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 14 lis 2011 - 15:42

ale szczupaka nie było mi dane spróbować.... :wink:
_________________

Halusiu była dla Was porcja,ale się zdematerializowała w tajemniczych okolicznościach :grin:

[size=9][ Dodano: Pon 14 Lis, 2011 15:45 ][/size]

Można przepis na ten salceson.

Grzegorz przepisy na stronie głównej w dużym wyborze,na forum też wałkowany.Ja robię zawsze "na oko" i trudno mi podać dokładny przepis.Ale wychodzi nieżle :thumbsup:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych