arkadiusz Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 9 Września 2011 się nieco z prawdą To zdradź ten sposób nam maluczkim.A może proponujesz robić pasztetową z peklowanego mięsa? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 9 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 9 Września 2011 A dlaczego często pasztetowa w sklepie jest taka ładna?pewnie chemia? ale widziałam gdzieś na naszym forum fotki pasztetowej słoikowej, chyba BonAira, ale nie jestem pewna i była ładnie różowa. Z wieprzowej nie robiłem, ale gdzieś na forum mignęło mi kiedyś, że 10-15 min. zależnie od kawałków.oj to ja zdecydowanie krócej parzyłam, chyba dla tego taka ciemna. Nie dodawaj nogi, a słoninki i boczku nieco, smarowność będzie.spróbuję tak zrobić, ale to za jakiś czas, bo póki co mam 9 słoików a cały czas paszkietki nie będę jeść ale to już trzeba podumać. dumam i dumam i popadłam w zadumę... Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Września 2011 pewnie chemia? Zrób z peklowanego mięsa i opisz wrażenia. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Października 2011 Mocno czosnkowy boczuś rolowany: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 27 Października 2011 Mocno czosnkowy boczuś rolowany A do tego boczusia chrzan i własny chlebek :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 27 Października 2011 Mocno czosnkowy boczuś rolowany :thumbsup: :thumbsup: jeszcze ciepły na chebek z musztardą :thumbsup: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 27 Października 2011 :grin: i zimny browarek :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 27 Października 2011 :grin: i zimny browarek :grin: :thumbsup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 12 Listopada 2011 Przepyszne gołąbki Andrzeja_k: na kolację schabik pieczony z chrupiącą skórką (musztarda francuska + miód + płatki migdałowe) Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 12 Listopada 2011 :clap: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 12 Listopada 2011 schabik pieczony z chrupiącą skórką Witam,koleżanka może coś więcej powiedzieć na temat tego schabiku? Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 12 Listopada 2011 Witam,koleżanka może coś więcej powiedzieć na temat tego schabiku? Pozdrawiam.oczywiście, peklowanie tym sposobem: http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=343&Itemid=4 pieczenie wg Bagno, w ostatniej fazie pieczenia schab posmarowany glazurą (łyżka musztardy francuskiej, łyżka miodu i płatki migdałowe, sypane na oko). Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 12 Listopada 2011 madlinka, Ok,dzięki :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 13 Listopada 2011 Przepyszne gołąbki Andrzeja_k: :clap: :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 15 Listopada 2011 Pokemon kusił i skusił, pizza na Abratkowym cieście: W przepisie na to ciasto piszę trochę soli, dla mnie trochę to szczypta i tyle dała, ale jest to zdecydowanie za mało, w cieście, które zazwyczaj robię jest na pół kilo mąki płaska łyżeczka i taka ilość mi odpowiada. Przyznam szczerze, że bardziej mi odpowiada to ciasto, które zazwyczaj robię. Wygląda podobnie 0,5 kg mąki drożdże suszone 7g płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka cukru pudru ok 650ml wody letniej możecie sobie spróbować i porównać smaki. Noi strasznie mi brakuje kamienia do pizzy, musz się kiedyś szarpnąć na ten zakup, żeby mieć fajnie przypieczony spód. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 15 Listopada 2011 możecie sobie spróbować i porównać smakiBardzo jestem za :grin: może nawet w tym tygodniu :grin: Dzięki i pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 15 Listopada 2011 Pokemon kusił i skusił, pizza na Abratkowym cieście:madlinko, super !!! a jak ty to zrobiłaś, że ci takie piekne okrąglutkie wyszły, bo ja robię "bezkształtne" he he W przepisie na to ciasto piszę trochę soli, dla mnie trochę to szczyptaja daję łyżeczkę... możecie sobie spróbować i porównać smaki.madlinko, jak mi ten twój przepis nie zginie, to następnym razem wypróbuję na 100% płaska łyżeczka cukru pudrutu jest różnica... strasznie mi brakuje kamienia do pizzyto jest aż taka różnica ??? ja piekę na blasze... kamień to będzie się z godzinę nagrzewał... Cóż... my do tej pory robiliśmy zawsze pizze na grubym cieście... 2-3 cm,,, ale taka na abratkowym to dla mnie poezja... muszę faktycznie zrobić teraz na twoim i będe miał jakieś porównanie... Zdradź tą tajemnicę okrągłej pizzy !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 16 Listopada 2011 W przepisie na to ciasto piszę trochę soli, dla mnie trochę to szczyptajakby miała być szczypta to bym napisał :tongue: :lol: te troszkę soli to może być właśnie owa "płaska łyżeczka" - w tym przypadku zależy to od gustów ale ciasto nie może być mdłe Zdradź tą tajemnicę okrągłej pizzy !!! chyba widzę tam spody od tortownic :wink: , albo specjalne blaszki do pizzy, które są w sprzedaży Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zdradź tą tajemnicę okrągłej pizzy !!!tu nie ma żadnej tajemnicy albo specjalne blaszki do pizzy, które są w sprzedażybingo po prostu ciasto rozwałkowane, wyłożone na ten okrągły specjalny spód i ładnie wałkiem obrównane boki. mam taką samą blachę jak Ty, ale pomyślałam sobie że zrobię w tych okrągłych. madlinka napisał/a: strasznie mi brakuje kamienia do pizzy to jest aż taka różnica ??? ja piekę na blasze... kamień to będzie się z godzinę nagrzewał...no ponoć kamień to namiastkla pieca chlebowego, ciasto ładnie zrumienione od spodu. Cena na allegro wysoka, kiedyś muszę się przejść do zakładu kamieniarskiego. Minusem jest własnie długie nagrzewanie kamienia niestety madlinka napisał/a: płaska łyżeczka cukru pudru tu jest różnica...różnica jeszcze jest w oleju, w moim przepisie go nie ma, ciasto Abratkowe łatwiej się wyrabia, moje trzeba podsypywać mąką. madlinka napisał/a: możecie sobie spróbować i porównać smaki. madlinko, jak mi ten twój przepis nie zginie, to następnym razem wypróbuję na 100% ja sobie wszystkie interesujące przepisy kopiuje do worda, co jakiś czas drukuję i układam w koszulkach w segregatorze. Mam podział na ciata, wędliny i potrawy różne, ot takie małe zboczenie do uporządkowania Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 16 Listopada 2011 no ponoć kamień to namiastkla pieca chlebowego, ciasto ładnie zrumienione od spodu. Cena na allegro wysoka, kiedyś muszę się przejść do zakładu kamieniarskiego. Minusem jest własnie długie nagrzewanie kamienia niestety Ja mam takie z dziurkami kładę na ruszt nie blachę i ładnie się rumienią Mają jeszcze jedna zaletę nie trzeba smarować ich ciasto się nie przylepia :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 16 Listopada 2011 madlinka napisał/a: płaska łyżeczka cukru pudru tu jest różnica... pokemonie chcesz mi powiedzieć że różnica jest w cukrze pudrze zamiast zwykłego.? tomaj77, też muszę sobie sprawić takie blaszki a najlepsza była by siatka do pizzy. Tylko jest jeden minus tych foremek. Blachę zrobisz dużą, a foremki będzie trzeba dwie. Chociaż może to na plus. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 17 Listopada 2011 Tylko jest jeden minus tych foremek. Blachę zrobisz dużą, a foremki będzie trzeba dwie. Chociaż może to na plus.u mnie to na plus, bo my z Zuzią jemy jedną wcześniej, jakbyśmy miały czekac aż Jacek wróci z pracy, to byśmy padły z głodu Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 28 Listopada 2011 Nie wiem czy robiliście takie smarowidło, pewnie ktoś na nie przede mną wpadł, Ameryki nie odkryłam, ale jest bardzo pyszne, znam je od dzieciństwa, robił je tata mojej koleżanki: Boczek wędzony, parzony zmielony na średnim sitku. Cebula surowa również zmielona jedna na pół kilo boczku dużo pieprzu (Zuzi oczywiście odłożyłam bez cebuli i pieprzu) Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 28 Listopada 2011 Teraz nie wiem czy to dozwolony post czy nie wrazie co wygaszamno co Ty, pozwalam Ci w moim temacie pisać co chcesz Zwłaszcza, że przecież na temat Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 28 Listopada 2011 Boczek wędzony, parzony zmielony na średnim sitku. Ja robię takie smarowidło ,ale z boczku tylko wędzonego nieparzonego i bez cebuli.Też pycha. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.