Skocz do zawartości

Co macie dziś na kolację ?


Gregtom

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 964
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

U mnie wczoraj królowały bagietki z piekarnika, oczywiście z masełkiem oraz topionym serem :grin: i do nich 4 różne dipy... czosnkowy, ogórkowy, koperkowy oraz rzodkiewkowy :thumbsup:

Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-)

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-)

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

.Nad naszym morzem nie byłem 3lata i bardzo zdziiło mnie to ,że rybka nie ociekała tłuszczem i nie czadziła starym kutrem.

Znajomy,który ma kilka pensjonatów w pasie nadmorskim zdradził mi ostatnio "tajemnicę ryby z kutra".

Wygląda to mniej więcej tak ...

Z rana (wczesnego) wpada ekipa chłopaków ...pytają szypra.."można?" ..odpowiedź brzmi "a można"..

Przebierają się w gumowe fartuchy ..i hajda ze sprzedażą rybek... z........a no właśnie...z Makro ,Selgrosa..i itp... :grin:

Rybka świeżuuutka... mniam :thumbsup:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

na kolację już marynuję piersi kurczęce przecięte wzdłuż (czyli na pół jak na sznycelek). Marynata z cherry, miodu, czosnku i sojowego sosu. Na kolację powędrują na patelnię, na roztopione masełko i każdy przykryty zostanie plasterkiem cieniutkim boczku, suszonym pomidorkiem posiekanym i plastrem sera. Podane będzie na odrobinie zasmażanego z pieczarkami makaronu mini niteczki domowe...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U nas dzisiaj znowu---małże i oliwa z natką i dużą ilością czosnku do wspaniałej bagietki...

Prawie wspaniałej, wolę chorowacki kruh z domową oliwą, prosto od gospodarza (taką teraz miałem).

Wino białe-Malvazja z Cro

Zapasy oliwy kończą się, czas zbierać się na wyjazd po nowe zapasy :smile:

www.wedzarnie.com.pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Właśnie jesteśmy po kolacji.U nas dzisiej kuchnia serwował kanapki z kiełbasą "Wyśmienitą" z dzika oraz kanapki z polędwiczkami wędzonymi nieparzonymi również z dzika oraz wędzoną piersią z indyka.Jako dodatek pomidory i ogórki małosolne. Na daser kruchy placek ze śliwkami.Na popitkę herbata z cytryną. :thumbsup:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To Ty Zbóju jeszcze jesz??? Przecież niedługo zlot. :shock:

To dopiero drugi i ostatni posiłek dzisiaj :grin: a i jak dla mnie to pora późna na kolację :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.