@halusia@ Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Września 2011 Przepis wklejam specjalnie dla Agusi... Fotki nie mam ale może Aga wstawi jak upiecze :tongue: Babka budyniowa - 4 jaja - 1 szkl cukru - 4 budynie śmietankowe bez cukru ( takie na 0,5l mleka) - 3 łyżki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szkl oleju - cukier waniliowy - 1 łyżka octu Wykonanie: Jaja ubić z cukrem, przesiane budynie, mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec olej ... i łyżka octu. Ciasto wlewamy do keksówki i pieczemy 30 min w temp 180 stopni. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego ! Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Września 2011 Halinko a dlaczego przesiewamy budyń :question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Września 2011 przypuszczam , że chodziło o przesianą mąkę ...budynie, mąkę i proszek do pieczenia. czasami tak 'się napisze'... Halusiu ! Przepis wypróbuję, dość prosty a ja ręki do ciast nie mam... :rolleyes: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Września 2011 W celu uzyskania właściwej struktury ciasta istotne jest przesianie mąki . (Wikipedia) :wink: To chyba tak jak z włosami. Uczesane albo wyszczotkowane wyglądaja wiecej puszyscie.. Chyba :rolleyes: Halusia. Jak myslisz czy zamiast octu bedzie moze lepiej ze sokiem z cytryny ? Albo kwaskiem cytrynowym ? Ocet jakos nie pasuje do tych slodkosci ale napewno sie myle... Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Września 2011 W celu uzyskania właściwej struktury ciasta istotne jest przesianie mąki . (Wikipedia) :wink:ale się rozpisali :grin: :grin: :grin: przesiewanie mąki ma na celu po pierwsze usunięcie ewentualnych zanieczyszczeń, po drugie napowietrzenie - aby lepiej mieszało się w cieście (nie tworzą się zlepy) no i czasem dochodzi aspekt ogrzania chłodnej mąki przyniesionej z magazynu Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Września 2011 Halinko a dlaczego przesiewamy budyń :question:Gregtom napisał/a: W celu uzyskania właściwej struktury ciasta istotne jest przesianie mąki . (Wikipedia) :wink: ale się rozpisali :grin: :mrgreen: :grin: przesiewanie mąki ma na celu po pierwsze usunięcie ewentualnych zanieczyszczeń, po drugie napowietrzenie - aby lepiej mieszało się w cieście (nie tworzą się zlepy) no i czasem dochodzi aspekt ogrzania chłodnej mąki przyniesionej z magazynu Asiu dokładnie dlatego jak napisali koledzy .Jak myslisz czy zamiast octu bedzie moze lepiej ze sokiem z cytryny ?Nigdy nie używam octu w surowej postaci... ale do ciasta w tak znikomej ilości na pewno nikomu nie zaszkodzi . Co do soku z cytryny nigdy nie próbowałam. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Września 2011 :grin: no to upieczona . Nie myślałem ,ze tak wyrośnie i wziąłem trochę małą keksówkę . Ale co tam ... w smaku :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Września 2011 :grin: no to upieczona . Nie myślałem ,ze tak wyrośnie i wziąłem trochę małą keksówkę . Ale co tam ... w smaku :thumbsup: :pycha: :thumbsup: :clap: :clap: yerba.. Jestem mi bardzo miło że ciasto smakuje... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Września 2011 Jestem mi bardzo miło że ciasto smakuje...... a do tego łatwa w wykonaniu dla takiego mistrza cukierniczego jak ja :wink: i szybka w wykonaniu - czyli wyjście awaryjne jak się zwalą goście ( nie na podłogę ) a w domu nic słodkiego :blush: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Września 2011 @halusia@ napisał/a: Jestem mi bardzo miło że ciasto smakuje... ... a do tego łatwa w wykonaniu dla takiego mistrza cukierniczego jak ja :wink: i szybka w wykonaniu - czyli wyjście awaryjne jak się zwalą goście ( nie na podłogę ) a w domu nic słodkiego :blush: Oj... myślę że nie znasz jeszcze swoich możliwości, ale tu trzeba przyznać że łatwa i szybka w wykonaniu... a najlepiej smakuje jeszcze ciepła . :thumbsup: Jeszcze trochę a będziesz biszkopty piekł... jak Zbójaszek i Pokemon :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Września 2011 chodziło mi o budyń, chyba nie zrozumiałam wpisu bo co daje przesianie mąki to wiem :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Września 2011 No a co to jest budyń jak nie w głównej mierze mąka ziemniaczana :wink: Cytuj Wszystkie Jacki to fajne chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarka Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Września 2011 Ja również upiekłam babke i Halusiu powiem Ci rewelacja wszystkim bardzo smakowała,upiekłam też rodzynkowiec i od wczoraj chodze "wężykiem" ,ale jest pycha. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Września 2011 No a co to jest budyń jak nie w głównej mierze mąka ziemniaczana :wink:raczej mieszanina mąk :wink: zbliżona do proporcji 1:1 Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 4 Września 2011 Ja również upiekłam babke i Halusiu powiem Ci rewelacja wszystkim bardzo smakowała,upiekłam też rodzynkowiec i od wczoraj chodze "wężykiem" ,ale jest pycha. :thumbsup:Skwareczko to musiałaś niezle'' zakropić'' tego rodzynkowca. :wink: :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarka Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 4 Września 2011 No chyba za mocno ,ale pycha był ,po dwóch kawałkach spałam jak niemowle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 5 Września 2011 Dziś upiekłem wg przepisu, w moim piekarniku musiała się piec 50 min. :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 5 Września 2011 Dziś upiekłem wg przepisu, w moim piekarniku musiała się piec 50 min. Babeczka wygląda wyśmienicie Zbyszku... :clap: mam nadzieje że tak samo smakowała :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 15 Września 2011 Moją Babkę budyniową piekę na mniejszej blaszce... oto foteczki :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 15 Września 2011 superasta , a ja zawsze zapominam o pudrze . Ale i tak idzie jak woda ... Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 15 Września 2011 superasta , a ja zawsze zapominam o pudrze . Ale i tak idzie jak woda ..., Włodku to przyznaj się , ile razy już piekłeś tę babkę?? :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 15 Września 2011 Moją Babkę budyniową piekę na mniejszej blaszce... oto foteczki :tongue: Halinko ale mi narobiłaś smaku :thumbsup: ,niech tylko będę miał trochę czasu to muszę spróbować taką babkę zrobić :wink: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 15 Września 2011 :blush: no całe trzi Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 15 Września 2011 Halinko ale mi narobiłaś smaku :thumbsup: ,niech tylko będę miał trochę czasu to muszę spróbować taką babkę zrobić :wink:, Bodzio.. jak znajdziesz chwilkę czasu to polecam... Babka po prostu "puch" :tongue: :blush: no całe trziMyślę że na tym nie koniec... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 15 Września 2011 to muszę spróbować taką babkę zrobićto ni ma co próbować ino trza zrobić :thumbsup: :wink: :grin: [ Dodano: Czw 15 Wrz, 2011 22:43 ]Myślę że na tym nie koniec...jasne tylko mam nadzieję ,że wejdę na poziom wyżej -jeśli to miałaś na myśli . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.