Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Historyczna mielonka w historycznej prasce - P E T A R D A


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
143 odpowiedzi w tym temacie

#141 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10793 postów

Napisano 16 sie 2018 - 13:40

Peklowana na mokro 5 dni w całości 1kg.

 

Mięso na mielonki tak jak na kiełbasę powinno się peklować na sucho.Żeby mielonka nie wyszła za sucha trzeba użyć odpowiednio tłustego mięsa i dodać ok.15 % wody i 4 % maki ziemniaczanej.Wtedy trzeba użyć nieco więcej peklosoli do peklowania.Moja dawka to 23g/kg.



#142 swistak81

swistak81

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • MiejscowośćŁańcut

Napisano 20 sie 2018 - 12:30

 

Peklowana na mokro 5 dni w całości 1kg.

 

Mięso na mielonki...

 

Ale to nie była mielonka. Szynka w całości była parzona.

Pozostałe uwagi cenne. Dziękuję.



#143 Papcio

Papcio

    Weteran

  • **VIP Junior**
  • 1957 postów
  • MiejscowośćRudnik sl

Napisano 31 maj 2019 - 17:17

Marku, jak myślisz, mam Twoją "Petardę" którą mi dałeś na spotkaniu w Zakopanem ale w ubiegłym roku! :) jest zjadliwa? Ta puszka ma taki rant z pierwszej Twojej puszkarki? Jest cały czas w lodówce, bombażu nie ma ale ma już ponad rok. :D :D



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#144 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2171 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 15 cze 2019 - 16:17

Witaj

Leon spokojnie otwieraj ,ja ostatnio otworzyłem golonka co ma 2 lata,w tej puszce to masz na 100% szynkę konserwową drobiową.

Przepraszam teraz zauważyłem ten wpis






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych