Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Yerby wędzarnia i wyroby


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
289 odpowiedzi w tym temacie

#281 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1336 postów

Napisano 24 mar 2017 - 23:27

a u mnie jeszcze tylko wędzonki po parzeniu będą pakowane jak odparują

Załączony plik  IMG_20170324_213109.jpg   117,51 KB   6 Ilość pobrań

bo kiełbaska już spakowana :)

Załączony plik  IMG_20170324_213925.jpg   150,88 KB   6 Ilość pobrań

 



#282 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4249 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 24 mar 2017 - 23:32

Wlodek, mamy podobne metody wiazanie szynek.. 😀😀😀

#283 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1216 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 25 mar 2017 - 07:43

Bardzo ładne wyroby :clap:  ,czy  to już trening przed świątecznymi wyrobami.



#284 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1336 postów

Napisano 25 mar 2017 - 09:00

... ,czy to już trening przed świątecznymi wyrobami.

szynki pójdą do zamrażarki , bo na święta będę miał czas tylko na białą :(



#285 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1336 postów

Napisano 05 sty 2018 - 21:13

Przed świętami "naszło" mnie na parówki i typówkę świąteczną wędzonkę , a dziś pierwsze wędzenie polskiej surowej z przepisu ze strony głównej .

Załączone pliki



#286 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12510 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 05 sty 2018 - 21:17

Przed świętami "naszło" mnie na parówki

 

Witaj

 

Włodek ,  z jakiej receptury robiłeś .... jeżeli mogę prosić . :D

 

 

Pozdrawiam serdecznie



#287 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1336 postów

Napisano 05 sty 2018 - 21:28

strona główna parówkowa parzona kiełbasy/nietrwale-drobno... poz.13 - kutrowałem po 0,5 kg w termomixie .


[Dodano: 05 sty 2018 - 21:28]

i żeby nie przechwalać są tak dobre jak te , które przywozi Maxell na zloty :D



#288 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12510 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 05 sty 2018 - 21:58

poz.13 - kutrowałem po 0,5 kg w termomixie

 

 

 O to chodziło ......   Termomixa  nie posiadam  więc takiej już nie zrobię ..... Jedynie mogę trochę blenderem się pobawić , mam trochę mocniejszy . :D 

 

 Z dwa kilo może uda się zrobić

 

 

Pozdrawiam



#289 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1336 postów

Napisano 05 sty 2018 - 22:24

jak robiłem poprzednio mięso było za mało zblendowane , więc wyszła kaszkowata . Mojej LP smakowała mi nie za nadto . Myślę ,że blenderem będzie ten sam efekt . To tylko sprawa czasu :D


Użytkownik Yerba edytował ten post 05 sty 2018 - 22:24


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#290 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1336 postów

Napisano 14 lut 2019 - 22:36

Załączony plik  IMG_20181223_131602.jpg   87,36 KB   3 Ilość pobrań

trochę świątecznej historii

Załączony plik  IMG_20190211_173819.jpg   64,18 KB   3 Ilość pobrań

i teraźniejsza mielonka z uda indyka z wieprzową golonką z szynkowara


Użytkownik Yerba edytował ten post 14 lut 2019 - 22:37





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych