Skocz do zawartości

Yerby wędzarnia i wyroby


Yerba

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Sezon grillowy 2023 uważam za otwarty
:thumbsup:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Godzinę temu, Yerba napisał(a):

to zlotowe gołąbki .

👏

Jest gdzieś dokładny przepis na te gołąbki  i opisany proces wekowania?

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U mnie była zmiana w proporcjach mięsa tzn. karkówka 50% i cielęcina II 50% . Pozostałe składniki jak w przepisie . Sos jak na zlocie 3l .

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
1 minutę temu, Yerba napisał(a):

rzutem na taśmę

I słusznie - to bardzo smaczny pasztet. 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

4 minuty temu, miko36 napisał(a):

Smakowity

Tak , ale mam pytanie do fachowców . Jaka przyczyna ,że na wierzchu ma takie kratery , a nie  jest gładki20231222_201302.thumb.jpg.f4623728b2fb9737b8c2e2c41b591d94.jpgadki ?

Edytowane przez Yerba

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

19 minut temu, Yerba napisał(a):

ma takie kratery , a nie  jest gładki

Gładkie są trochę twardsze 🙃

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
41 minut temu, szrekPL napisał(a):

przepis oczywiście 😉

Bardzo proszę :

https://domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/472-cynamonowe-ciasto-drozdzowe-do-odrywania

cynamon można zastąpić masą makową ,bratanica mojej LP na Podlasiu robi z czosnkiem .

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.