szejk Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Września 2011 Witam, Proszę o opinie na temat nadziewarki http://www.szron.com.pl/Sklep/Nadziewarki-do-kielbas/Nadziewarka-do-kielbas-poj--5-l--pionowa-lakierowana-MGV-5P,2,0,396,2568.htmZ góry dziękuje. Cytuj Pozdrawiam,Szejk---------------------------------------------------------"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Września 2011 Na podstawie zdjęcia trudno coś powiedzieć. Wygląda ładnie.Nie potrafię sobie wyobrazić nadziewania, trzymając jelito na lejku i jednoczesne kręcenie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Września 2011 Nie potrafię sobie wyobrazić nadziewania, trzymając jelito na lejku i jednoczesne kręcenie. Ciężko samemu ,ale można tylko nadziewarka musi być mocowana do stołu (ścisk stolarski). Najlepiej jak są dwie osoby to idzie jak po maśle. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joni Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Września 2011 Posiadam nadziewarke pionową z kwasówki za sto parę zlotych zakupiona na allegro,przykręcaną do stołu na 3kG farszu-rewelacja.polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Września 2011 Jak się komuś nie śpieszy proszę poczekać dwa-trzy dni.Będę miał naszą polską pionową nadziewarkę z nierdzewki, przykręcaną do blatu.Tylko ją jutro przetestuję i jak nie będzie uwag wrzucam do sklepu.Pojemność ok 2kg. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Września 2011 Panocki...... kolega Bagno odniósł się do produktu z linku.... - spójrzcie jak jest tam umiejscowiona korba w stosunku do lejka...... - chociaż przy tej wielkości to może nie być jeszcze tak źle Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacard_cain Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Września 2011 Posiadam nadziewarke pionową z kwasówki za sto parę zlotych zakupiona na allegro,przykręcaną do stołu na 3kG farszu-rewelacja.polecam Kolego, możesz podrzucić jakiś przykładowy link do all...gro, do podobnej nadziewarki jakiej używasz? Cytuj Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Września 2011 abratek, mógłbyś bardziej sprecyzować swoją wypowiedź? Bo ja jako laik w sprawie nadziewarek nie za bardzo rozumiem.... ja zakupiłem taką, właśnie do mnie leci... też jakaś zawodność występuje? http://a-bis.pl/pl/p/NADZIEWARKA-DO-WEDLIN-PIONOWA-7-L/2904 Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Września 2011 A myślicie o tej (Hendi.pl) : http://www.gastrotech.net.pl/product_info.php/cPath/312/products_id/4464 Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Września 2011 Proszę o opinie na temat nadziewarkiwitam ktoś kto ją wykonał miał przekręcony kręgosłup,a jeżeli ktoś drugi kręci korbą to nadziewającego wali korbą po głowie,czy w bok :wink: to rozwiązanie jest dobre do poziomej nadziewarki,powiedział bym najlepsze lecz konstruktor zrobił dziwolonga.z tą nadziewarką to jak płynąć na łódce :wink: p.s.Szejk przepraszam robie sobie żarty,ale nie kupuj jej nadziewanie ją byłoby karą,fakt cena bardzo dobra,lecz nic pozatym. nadziewać tyłem do lejka przy wysoko umieszczonej korbie to nowe możliwości nadziewania,aż się popłakałem ze śmiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Września 2011 nadziewającego wali korbą :grin: dobrze,że dopisałeś po głowie, :lol: :wink: :lol: To niech 'szanowny' nadziewający stanie sobie z drugiej strony :shock: :grin: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Września 2011 Proszę o opinie na temat nadziewarkiwitam ktoś kto ją wykonał miał przekręcony kręgosłup,a jeżeli ktoś drugi kręci korbą to nadziewającego wali korbą po głowie,czy w bok :wink: to rozwiązanie jest dobre do poziomej nadziewarki,powiedział bym najlepsze lecz konstruktor zrobił dziwolonga.z tą nadziewarką to jak płynąć na łódce :wink: p.s.Szejk przepraszam robie sobie żarty,ale nie kupuj jej nadziewanie ją byłoby karą,fakt cena bardzo dobra,lecz nic pozatym. nadziewać tyłem do lejka przy wysoko umieszczonej korbie to nowe możliwości nadziewania,aż się popłakałem ze śmiechu. Witam , dodam jeszcze ,że przy nadziewaniu tęgiego farszu np. kabanosów konieczna będzie druga osoba do podtrzymywania nadziewarki coby się nie obaliła , lub jakieś extra "upolowanie"podstawy. Widziałem ją i stwierdzam ,że zachowuje się niestabilnie przy kręceniu korbą. pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Września 2011 Z tego co czytałem to JacekC ma nadziewarkę podobnej konstrukcji i nic nie wspominał o jakichś .......... :rolleyes: ............. guzach czy powykręcanych rękach :grin: . Czy Wasze opinie poparte są praktycznym używaniem tak skonstruowanych nadziewarek (nie chdzi mi o ew. mocowanie do stołu) :question: Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 23 Września 2011 dodam jeszcze ,że przy nadziewaniu tęgiego farszu np. kabanosów konieczna będzie druga osobado podtrzymywania nadziewarki coby się nie obaliła , lub jakieś extra "upolowanie"podstawy.Widziałem ją i stwierdzam ,że zachowuje się niestabilnie przy kręceniu korbą.Oj kręcisz Józek, kręcisz - widać to wyraźnie na załączonym zdjęciu : :lol: Na kursie była w użyciu nadziewarka pionowa, inna niż ta wyszczególniona na początku tematu, ale konstrukcja podobna i w czasie pracy nie przewracała się, chociaż nie była specjalnie zamocowana do stołu. Nikt również nie oberwał w głowę. Fakt, dwóch Mistrzów ją obsługiwało, co też w archiwum to się zachowało. [ Dodano: Pią 23 Wrz, 2011 22:19 ]Brakujące zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 23 Września 2011 ktoś kto ją wykonał miał przekręcony kręgosłup,a jeżeli ktoś drugi kręci korbą to nadziewającego wali korbą po głowie,czy w bok Kadet czy ty porównałeś te dwie nadziewarki ? Ta z Twojego zdjęcia to nadziewarka, a ta z początku postu to przyrząd do karkołomnego łamania ręki przy nadziewaniu kiełbasy :!: Rzecz w Tym, że ktoś kto wykonał/skopiował taką nadziewarkę nie zrobił nawet 10 dkg kiełbasy, tylko zrobił coś co niby ma być nadziewarką ! Skopiować bez pojęcia to żaden problem, ale potem to użyć to już jest problem. Nadziewarka z Twojego zdjęcia wygląda na masywną,wytrzymałą ale to Chińskie g.... można sobie kupić i na nie patrzyć. No chyba, że ktoś lubi masochizm.... to wtedy sorry zwracam honor. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 23 Września 2011 abratek, mógłbyś bardziej sprecyzować swoją wypowiedź?myślę że kolejne wypowiedzi dosadnie wyjaśniły Ci co miałem na myśli..... :wink: - moim zdaniem problem z obsługą będzie narastał wraz z wielkością urządzenia.. przy pięciokilowej jeszcze jakoś można sobie poradzić ale przy większych...... :rolleyes: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 23 Września 2011 Abratek może obrazowo będzie jak napisze, że można kierować auto siedząc w bagażniku. Jak ktoś lubi taką opcję, to nie zamierzam zabraniać zakupu. Równie dobrze korba powinna być po przeciwnej stronie nadziewarki. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 23 Września 2011 dodam jeszcze ,że przy nadziewaniu tęgiego farszu np. kabanosów konieczna będzie druga osobado podtrzymywania nadziewarki coby się nie obaliła , lub jakieś extra "upolowanie"podstawy.Widziałem ją i stwierdzam ,że zachowuje się niestabilnie przy kręceniu korbą.Oj kręcisz Józek, kręcisz - widać to wyraźnie na załączonym zdjęciu : :lol: Na kursie była w użyciu nadziewarka pionowa, inna niż ta wyszczególniona na początku tematu, ale konstrukcja podobna i w czasie pracy nie przewracała się, chociaż nie była specjalnie zamocowana do stołu. Nikt również nie oberwał w głowę. Fakt, dwóch Mistrzów ją obsługiwało, co też w archiwum to się zachowało. [ Dodano: Pią 23 Wrz, 2011 22:19 ] Brakujące zdjęcie Obrazek To prawda , w Zrębicach kręciłem z przyjemnością , natomiast tym wynalazkiem z wielką obawą ,że spadnie ze stołu. To są zupełnie różne produkty , choć podobnie wyglądają... pozdrawiam Kolegę z kursu Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 24 Września 2011 Na kursie była w użyciu nadziewarka pionowa, inna niż ta wyszczególniona na początku tematu, ale konstrukcja podobna i w czasie pracy nie przewracała się, chociaż nie była specjalnie zamocowana do stołu. Nikt również nie oberwał w głowę. Co Ty kolego porównujesz ??? Mercedesa z kursu do Trabanta z pierwszego postu :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 24 Września 2011 Co Ty kolego porównujesz ??? Mercedesa z kursu do Trabanta z pierwszego postu Mam wrażenie kolego że ty nie wiesz co znaczy Mercedes bo on nie jest tak dobry jak o nim się myśli ,ta nadziewarka ni jest tak zła jak by się wydawało Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 25 Września 2011 Mam wrażenie kolego że ty nie wiesz co znaczy Mercedes bo on nie jest tak dobry jak o nim się myśli ,ta nadziewarka ni jest tak zła jak by się wydawało Masz złe wrażenie :smile: Mam porównanie. Sam posiadam porządną niemiecką nadziewarkę pionową wykonaną z żeliwa i stali. Jedyna wada to waga, ale mi to nie przeszkadza. Natomiast tą z pierwszego postu miałem okazję pooglądać i nie polecam (źle przemyślana konstrukcja). Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 25 Września 2011 quote="zibi187"]Kadet napisał/a: Na kursie była w użyciu nadziewarka pionowa, inna niż ta wyszczególniona na początku tematu, ale konstrukcja podobna i w czasie pracy nie przewracała się, chociaż nie była specjalnie zamocowana do stołu. Nikt również nie oberwał w głowę.Co Ty kolego porównujesz ??? Mercedesa z kursu do Trabanta z pierwszego postu :lol: Kolego „zibi187” – posty należy czytać ze zrozumieniem, ponieważ:1) Witam,Proszę o opinie na temat nadziewarkihttp://www.szron.com.pl/S...,0,396,2568.htmZ góry dziękuje. Ty nie wypowiedziałeś się na temat tej nadziewarki a jedynie skrytykowałeś moją „wypowiedź”.2) Zacytowany przez Ciebie mój post nie odnosił się do tej nadziewarki, a do sytuacji na przedstawionym zdjęciu, gdzie Kolega „jpionka” kręci korbą pionowej nadziewarki a przy lejku pracuje Mistrz Bagno.3) Tu jest strona o wędlinach domowych, a nie forum motoryzacyjne. abratek, mógłbyś bardziej sprecyzować swoją wypowiedź? Bo ja jako laik w sprawie nadziewarek nie za bardzo rozumiem.... ja zakupiłem taką, właśnie do mnie leci... też jakaś zawodność występuje?http://a-bis.pl/pl/p/NADZ...IONOWA-7-L/2904 Kolego „myth”, nie widzę powodu do przejmowania się. Mam taką samą nadziewarkę (7l) i stanowczo stwierdzam, że jest to produkt bardzo profesjonalnie i solidnie wykonany. Będziesz z niej zadowolony!Nadziewarka ta jest wykonana ze stali (głównie nierdzewnej) i żeliwa lub staliwa (korpus przekładni).Do jej obsługi nie potrzebuję nikogo do pomocy, nawet przy nadziewaniu kabanosów. Na temat tych nadziewarek są również negatywne opinie: - że to wyrób chiński, - że źle zaprojektowana- że źle wykonana- że źle bo ....źle itd. itp.ale ja stwierdzam, że tak solidnie i profesjonalnie wykonanej nadziewarki i w tak korzystnej cenie nie wykona żadna polska firma, ani „mała”, ani tym bardziej „duża”.Opinia ta wynika z mojego wieloletniego doświadczenia w podobnej "profesji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 25 Września 2011 A myślicie o tej (Hendi.pl) : http://www.gastrotech.net.pl/product_info.php/cPath/312/products_id/4464 Tu też korba umieszczona jest z boku, czy to też chińczyk. Kol. Wirus jak Ci się na niej nadziewa jelita. Cytuj Pozdrawiam,Szejk---------------------------------------------------------"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 26 Września 2011 Kol. Wirus jak Ci się na niej nadziewa jelita.Jak na razie to się .......... :wink: ............ nie nadziewa :grin: . Miało być napisane : A co myślicie o tej (Hendi.pl) :, bo widziałem ją w gazetce Selgrosu i chciałem zasięgnąć opini. Czytałem, że JacekC ma podobną - tylko nie wiem jakiego producenta i miałem nadzieję, że coś mi przybliży przed ew. zakupem. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tur100 Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 26 Września 2011 Jak się komuś nie śpieszy proszę poczekać dwa-trzy dni. Będę miał naszą polską pionową nadziewarkę z nierdzewki, przykręcaną do blatu. Tylko ją jutro przetestuję i jak nie będzie uwag wrzucam do sklepu. Pojemność ok 2kg. Masz już jakieś wnioski? Mnie się nie spieszy, ale nie wiem czy naprawiać chińczyka (koraba wypada z obudowy), czy czekać na nową nadziewarkę Cytuj tur100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.