ijestdobrze Posted March 8, 2012 Report Share #26 Posted March 8, 2012 Przez "Celebrytę" z TVN-u i ekipę filmową "choć Pan tutaj z tą kamerą " rolada nam za długo siedziała w piekarniku.. :-( Bynajmniej trochę weselej było.. :-) Quote Samochody dzielą się na Volvo i inne.. Samoloty na te przed rozbiciem i po rozbiciu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczeciniasty Posted March 8, 2012 Report Share #27 Posted March 8, 2012 No wlasnie wszyscy go chca na sile zobaczyc ale z poprzednich wypowiedzi wynika ze nie ma czego zalowac wiec po co kruszyc kopie. Quote PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted March 8, 2012 Report Share #28 Posted March 8, 2012 a skończyło się na wypromowaniu Grzegorza...a na co liczyłeś :grin: pamiętaj jedną zasadę " każdy ma jego własny interes " :wink: A ja właśnie dokładnie to samo w temacie Rogera niedawno napisałem i dostałem za tego posta ostrzeżenie. A tu masz ci babo placek, analogiczna sytuacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruszynka Posted March 8, 2012 Report Share #29 Posted March 8, 2012 No wlasnie wszyscy go chca na sile zobaczyc ale z poprzednich wypowiedzi wynika ze nie ma czego zalowac wiec po co kruszyc kopie. Migawka jest dokładnie taka jak opisał Pis.Może materiał nakręcony w SDM bedzie póżniej wykorzystany w jakimś większym materiale?Jeszcze pytanie,czy ten absolwent SDM jak go przedstawiono w programie był uczestnikiem kursu ? Quote "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepe60 Posted March 8, 2012 Report Share #30 Posted March 8, 2012 Moim zdaniem należy się wstrzymać z krytyką stacji. Co prawda nie wiem jakie były ustalenia na miejscu, ale wydaje mi się, że nagrany materiał nie pasował nawet do programu "Czarno na Białym". Teraz wykorzystali tylko przebitkę, "setkę" do wczesniej przygotowywanej informacji o żywności. Mam nadzieję, że na tym się nie skończy. Przypomnę post/wątek naszego kolegi: /.../ TVN Style szuka doświadczonych wędzarników do udzielenia się w programie pt."Wiem co jem"./.../https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8501&highlight=parcie Tutaj upatruję szansy na popularyzację domowych wyrobów i SDM. Osobiście nie mam nic przeciwko temu, aby ktoś "wylansował się" w mediach, pod warunkiem, że będzie to czynił w oparciu o prawdę a efektem będzie jak najszersze uświadomienie społeczeństwa. Wszystkim to wyjdzie na zdrowie, a o to przecież nam chodzi ... Obawiam się jedynie o wpływ lobby chemiczno-spożywczego, ale społeczny bojkot ich "wynalazków" to najlepszy na nich bat! Żadna instytucja nie zrobi tego co mogą zrobić ludzie. Quote Świat jest niebezpiecznym miejscem nie z powodu tych, którzy czynią zło, ale z powodu tych, którzy na to patrzą i nie czynią nic.Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kadet Posted March 8, 2012 Report Share #31 Posted March 8, 2012 Kto nie widział filmu w telewizji to niech popatrzy przez kilkanaście sekund na dwa poniższe zdjęcia. To już wszystko. Nic więcej w filmie nie było. O przepraszam... po tym krótkim ujęciu wózka z wyrobami wypowiedział się Pan Kucharz (nazwiska nie zapamiętałem), który został przedstawiony jako absolwent? słuchacz? szkoły domowego masarstwa, ale jakiej i gdzie się znajdującej tego już nie podano. Wypowiedź nie dotyczyła ani kursu ani szkoły domowego masarstwa. Uwaga: zdjęcia te zostały wykonane 12 lutego br. w Łazach w trakcie kursu wędlin dojrzewających i jest to ten sam wózek, który "wystąpił" w filmie TVN. lecz z innymi wyrobami :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biotit Posted March 8, 2012 Report Share #32 Posted March 8, 2012 Dokładnie, nic na temat WB nie było powiedziane, szkoda . Quote Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekdino Posted March 8, 2012 Report Share #33 Posted March 8, 2012 .....czy ten absolwent SDM jak go przedstawiono w programie był uczestnikiem kursu ? Ależ oczywiście, że był..Co prawda na niedzielny poranny test wyrobów nie został, bo zawinął się z ekipa "tefałenu" w sobotę wieczorem. Ale na kursie kroił, mieszał, sprzątał jak większość tych, którzy przyjechali tam w określonym celu. Bo niektóre były przygwiazdorzyć. Łot taka norma polska. Quote If you think you can, you can. And if you think you can't, you're right. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 8, 2012 Report Share #34 Posted March 8, 2012 Nie wiem czy o to chodziło, ale taki link podał mi Sekielski: http://www.tvn24.pl/12690,1737398,0,1,jak-jedza-polacy-fast_food-czy-eko,wiadomosc.html Drugi film od góry. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yerba Posted March 8, 2012 Report Share #35 Posted March 8, 2012 Nie wiem czy o to chodziło dokładnie o to chodzi Quote Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 8, 2012 Report Share #36 Posted March 8, 2012 Nie wiem czy o to chodziło dokładnie o to chodzi Eee jak tak to aferę niepotrzebnie robicie. Trochę powiedzieli a i Pan Grzegorz też ładnie wypadł. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 8, 2012 Report Share #37 Posted March 8, 2012 Kazik, absolwent SDM jak go przedstawionoNie tak, a dokładnie przedstawiono go tymi słowami: absolwent kursu masarstwa domowego. A to jest chyba różnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 8, 2012 Report Share #38 Posted March 8, 2012 Wrzuć w wujka Google "absolwent kursu masarstwa domowego" i masz: http://www.google.pl/#hl=pl&gs_nf=1&cp=24&gs_id=7&xhr=t&q=kursu+masarstwa+domowego&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=kursu+masarstwa+domowego&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=9ba1c387a0579f73&biw=1440&bih=742 Nie jest źle.SDM :clap: Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacinto Posted March 8, 2012 Report Share #39 Posted March 8, 2012 Przy wypowiedziach z gospodarstw ekologicznych były chociaz jakies nazwy. Tu nie padło,ze to SDM, Łazy, brać wędzarnicza, wedlinydomowe.pl... Widzowie (i czytelnicy artykułu) nie znajdą tej szkołyTyle ze patrzac na apetyczne wedzonki mozna smaku nabrac... Quote mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 8, 2012 Report Share #40 Posted March 8, 2012 Witam, ja też zobaczyłem. Według tu dyskusji – co to nie miało być! A widzę szybki fragment jak w Teleexpresie. Jedynie co z tego zapamiętałem to odstraszające ceny i chleb. To jest wszystko dużo za mało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted March 8, 2012 Report Share #41 Posted March 8, 2012 Napodajcie link.... u mnie lecą pod tym linkiem inne filmy Quote Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yerba Posted March 8, 2012 Report Share #42 Posted March 8, 2012 a ja proponuję zakończyć już tą dyskusję . Rzecz w tym ,( tak myślę ) , że z zamieszania technicznego jakie zrobiło się w Łazach były nadzieje na super reportaż o SDM .TV miała swój scenariusz i zrobiła coś przy okazji czegoś . My podnieciliśmy się , że będzie coś o szkole , ale to nie był nasz scenariusz . Sam napisałem wyżej post z podniety . Ale dziś już emocje opadły i trzeba zwrócić uwagę że w tej chwili jest ok 2800 wyświetleń tego tematu . Każdy , kto to przeglądał niech kupi płytę . Myślę ,że z zysku kupimy z 1000 płyt do rozdania . I mamy TVN w d...( to moje pobożne życzenia i nie chciałbym rozpętać burzy czy tak będzie czy nie :wink: ) Quote Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
vito_miks Posted March 9, 2012 Report Share #43 Posted March 9, 2012 Obejrzałem jeszcze trzy razy i.Irytuje mnie w tym to, że kurs prowadzą fachowcy z uprawnieniami i długoletnim doświadczeniem, a o wędlinach ma najwięcej do powiedzenia „kucharz” - prawdopodobnie lansowana nowa twarz w programach TVN. (Koledzy kucharze z prawdziwego zdarzenia bez urazy, bo to nie do Was jest adresowane). Dlaczego o tym piszę?. Pragnę zwrócić uwagę przy tej właśnie okazji, że ludzie o kwalifikacja i doświadczeniu nic nie znaczą. Menedżerowie i celebryci, „twarz” dla nowego cyklu programów, oglądalność i układ. To się liczy. Dlatego mamy aferę za aferą w branży spożywczej, paliwowej, na kolei na drogach, itd. itp. Fachowcy na zsyp historii!.Nie wiem na jakich zasadach zostało wszystko domówione, ale konfrontacja informacji z forum z przedstawionym materiałem nasuwa mnie jeden wniosek. Ktoś, kogoś zrobił w bambuko, wykorzystał SDM, wykorzystał lokal Kolegi Bagno, być może że nawet nie pokryli kosztów swojej obecności i produkcji. Cóż, wszyscy tną koszta..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted March 9, 2012 Report Share #44 Posted March 9, 2012 prawdopodobnie lansowana nowa twarz w programach TVNNie poszło mu z programem "Łapetyt" na kanale kuchnia+HD to próbuje teraz sił w TVN Quote Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted March 9, 2012 Report Share #45 Posted March 9, 2012 Pragnę zwrócić uwagę przy tej właśnie okazji, że ludzie o kwalifikacja i doświadczeniu nic nie znaczą. Menedżerowie i celebryci, „twarz” dla nowego cyklu programów, oglądalność i układ. To się liczy. Oj, tak, tak niestety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 9, 2012 Report Share #46 Posted March 9, 2012 vito_miks, ludzie o kwalifikacja i doświadczeniu nic nie znacząAno. "Liczą się układy, a na układy nie ma rady" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuRu Posted March 10, 2012 Report Share #47 Posted March 10, 2012 Wywołany do tablicy zeznaję: 1. Zarekomendowałem forum i SDM producentowi programu "Wiem co jem".2. Ekipa telewizyjna, która kręciła film w SDM nie była związana z programem "Wiem co jem".3. Tak wiem, przegłupio to wygląda, ale moja korpo jest duża i zwykle lewica nie wie co robi prawica. Przepraszam forumowiczów uczestniczących w kursie SDM, w którym ekipa telewizyjna mojej firmy narozrabiała. Przepraszam również za użycie zdjęć w innym kontekście niż spodziewaliście się. Myślę, że najlepiej będzie, jeśli zaprzestanę promowania forum w mojej firmie, bo efekty końcowe są nieobliczalne. Przepraszam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vito_miks Posted March 10, 2012 Report Share #48 Posted March 10, 2012 TeBe, tak to czasem bywa, że człowiek chce dobrze, a wychodzi jak zawsze. Nie na wszystko mamy wpływ, a czasem jest i tak że „zagrają nam na nosie”. Nie obwiniaj się, tu nie ma Twojej winy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted March 10, 2012 Report Share #49 Posted March 10, 2012 TeBe, Nie jesteś winien niczego. Kto, robi składankę do programu to, realizuje własną wizję, cele itp. Nie mamy na to wpływu. Chyba, że znajdzie się wielki hobbysta wędlin domowych, a to już inna bajka, wówczas możemy liczyć na obecność w mediach. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuRu Posted March 10, 2012 Report Share #50 Posted March 10, 2012 Dziękuję za dobre słowo. Nie zmieni to faktu, że mam korporacyjnego kaca... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts