Skocz do zawartości

Jak sprawdzić czy mięso jest nastrzyknięte ?


BonAir

Rekomendowane odpowiedzi

 Informuję od kilku ładnych lat że :D drobiu przemysłowego tak to nazywam  nie powinno się jeść   a karmienie dzieci i młodzieży to jest zamach na ich zdrowie . 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Może tak . USA zarzuciło (nie pamiętam dobrze ) Meksykowi aby bardziej ograniczyły i bardziej walczyły z narkotykami , na co otrzymały odpowiedź jak by u was nie było konsumenta to u nas nie było by producenta. Wszystkie  te wynalazki to odpowiedź na zapotrzebowanie rynku - może nie powiedziane wprost ale oczekiwanie promocji typu polędwica po 10 PLN/kg loco półka sklepowa  to cóż innego jak nie zawoalowane wymuszanie na producencie stosowania poprawiaczy. Z drugiej strony jak są stawki  netto 6-7 PLN/godzina  pracy to trudno mieć do tych ludzi zarzut że poszukują taniego jedzenia - promocji.

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Drobiu jako całości czy tylko zdechlaków za 7pln\kg?

 

 

 

 

drobiu przemysłowego tak to nazywam nie powinno się jeść

 

Szkoda że nie czytasz ze zrozumieniem . :facepalm:

 

 Pozdrawiam gorąco

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 Informuję od kilku ładnych lat że :D drobiu przemysłowego tak to nazywam  nie powinno się jeść   a karmienie dzieci i młodzieży to jest zamach na ich zdrowie . 

 

 Pozdrawiam

 

...nazywa się toto pudzianami.... :cry:

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W wyniku zastosowania nastrzyku w granicach od 4 do 10 % uzyskujemy mięso charakteryzujące się:

  1. mniejszym wyciekiem niż z mięsa nie nastrzykniętego
  2. wyrażnym polepszeniem barwy w okresie przechowywania
  3. polepszonym smakiem i kruchością
  4. zmniejszonym czasem obróbki termicznej i zmniejszonym wyciekiem dzięki czemu mięso ma naturalną
    soczystość.
  5.                                                                   Same zalety kupować i nie kombinować
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziadku.

Wiem że wierzysz w ludzi, ale nastrzyk 4-10% ............to tylko bajki. :)

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

W wyniku zastosowania nastrzyku w granicach od 4 do 10 % uzyskujemy mięso charakteryzujące się: mniejszym wyciekiem niż z mięsa nie nastrzykniętego wyrażnym polepszeniem barwy w okresie przechowywania polepszonym smakiem i kruchością zmniejszonym czasem obróbki termicznej i zmniejszonym wyciekiem dzięki czemu mięso ma naturalną soczystość. Same zalety kupować i nie kombinować

My nie chcemy mięsa przetworzonego przez kogoś tam i chyba portal ten jest po to, abyśmy sami przetwarzaniem się zajmowali. Może się mylę?

Oczywistą sprawą jest, że dostępne mięso w sklepach nastrzykiwane jest nie po to aby polepszyć jego walory, lecz polepszyć dochodowość sprzedającego. Wnioski co do jakości takich poczynań nasuwają się same.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

że dostępne mięso w sklepach nastrzykiwane jest nie po to aby polepszyć jego walory, lecz polepszyć dochodowość sprzedającego. Wnioski co do jakości takich poczynań nasuwają się same.

W GS-sie mięsa nie nastrzykują..... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W miastach nie ma GS-ów. Są za to markety :cool:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja nie szanowny Dziadek ale wklep w google np dodatki funkcjonalne do mięsa  ... i oferta i opis przebogaty

https://www.google.pl/search?q=dodatki+funkcjonalne+do+mi%C4%99sa&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=4Zi3VoHHBITEygP--LLoDA

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

W GS-sie mięsa nie nastrzykują.....

A istnieje jeszcze jakiś GS z własną ubojnią?

Jeśli tak, to cud! 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

 

 

Może ktoś ma namiary na podobny GS w okolicach Gdańska?
 

 

W okolicach Gdańska to chyba nam tylko Selgros zostaje z własnym rozbiorem... reszta to gdzieś sporo daleko mi się wydaje....  :hmm:

No chyba że ktoś coś wie na ten temat....  :rolleyes:  ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.