DZIADEK Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 22 Stycznia 2022 A ja borykam się z odwrotnym problemem .... Kiełbasa jest mało zwarta Podaj z jakiego surowca ta kiełbasa. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Podaj z jakiego surowca ta kiełbasa. Jak nieodpowiedni, nie-klejący surowiec, to i wyrabianie nie pomoże. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 23 Stycznia 2022 (edytowane) Zakładam że jak kolega jest na forum rok , piszę że dodaje wołowinę to jakieś pojęcie ma i z samej słoniny nie robi. Pewnie że w zależności od surowca mielenia sposobu wyrabiania itp będzie farsz kleić lepiej lub gorzej. No ale chyba nie tak źle że potrzeba żelatyny.No tak ale niby niekiedy wydaję się że wszystkie oki. A później w szczegółach się okazuję a to nie takie sitko , skład serce do pracy i jest problem.Mi się jeszcze problem z ”klejeniem” nie zdazyl. ale jak mówią wszystko przede mną. Edytowane 23 Stycznia 2022 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 23 Stycznia 2022 (edytowane) A może nie zachowuje kolejności mieszania mięs . wołowina może być nie odpowiedniej klasy. Edytowane 23 Stycznia 2022 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgadzam się Dziadku szczegóły robią różnice Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisioPysio Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 7 Marca 2023 Wiem że o smakach się nie dyskutuje ale jak to mozliwe ze kielbasa którą zrobilem smakuje lepiej podgrzana w wodzie na cieplo..? Zazwyczaj robie do zjedzenia na zimno na kanapkę lub przegryzkę ale tym razem było sprzatanie zamrazarki wiec byla zrobiona jak ja to nazywam kielbasa bigosówka. Trochę karkowki,lopatka dwa kotlety tłuste skrawki.Jak wspomniałem da się zjeść ale przypadkowo podgrzałem w wodzie z parówką i smak się okazał bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 7 Marca 2023 przypadkowo podgrzałem w wodzie z parówką i smak się okazał bardzo dobry Zobacz jeszcze z grilla Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman1957 Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 7 Marca 2023 posmak od parowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 7 Marca 2023 (edytowane) posmak od parowki Pomyśl co dziej się z kolagenem i tłuszczami podczas obróbki termicznej , dlaczego kiełbasa zaraz po parzeniu wyjęta z gara na gorąco jest tak smaczna ? Edytowane 7 Marca 2023 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek1965 Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 7 Marca 2023 parówki na zimno również smakują inaczej jak na gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisioPysio Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 7 Marca 2023 (edytowane) przypadkowo podgrzałem w wodzie z parówką i smak się okazał bardzo dobry Zobacz jeszcze z grilla Trochę za zimno na grilla ale spróbowałem w garnku z cebulą i też super smakuje. Osobiście nie przepadam za ciepłą prosto z wędzarni ale może z biegiem lat smak się zmienił... Edytowane 7 Marca 2023 przez MisioPysio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek1965 Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 7 Marca 2023 Osobiście nie przepadam za ciepłą prosto z wędzarni ale może z biegiem lat smak się zmienił.. o gustach się nie dyskutuje, masz święte prawo mieć swój sam, gust itd. Trochę za zimno na grilla kurcze nie chce mi się szukać zdjęcia. Odwiedził mnie swego czasu kuzyn w czasi ferii zimowych. On na tarsie w sweterku, ja w polarze, kurtce, czapce. Kuzyn operował przy grillu, ja mu towarzyszyłem i weź powiedz takiemu, że za zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 7 Marca 2023 Trochę za zimno na grilla Co Ty gadasz? Przy grillu jest ciepło. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romk Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 8 Marca 2023 Trochę za zimno na grillaCo Ty gadasz? Przy grillu jest ciepło. pod warunkiem, że się w nim rozpali Cytuj Romk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.