Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Klasyfikacja mięsa- tak dla laików


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 szczeciniasty

szczeciniasty

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 330 postów
  • MiejscowośćAnglia-Carlisle

Napisano 04 lis 2011 - 09:24

oj to widze ze juz niedlugo a ceny beda takie same jak na Wyspach
W tej chwili cena wynosi 2.85 za kilogram polowki z lbem,dla bardziej leniwych przednia cwiartka bez kosci 3.30 a tylna nozka 3.90 tez bez kosci(wytrybowana)
Oczywiscie ceny podane sa funtach brytyjskich.

#22 Anulka

Anulka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 439 postów
  • MiejscowośćMaszewo Duże,Płock

Napisano 23 sty 2014 - 17:31

Kupiłam dziś w sklepie przy masarni łopatkę klasy II z tłuszczem na kotlety mielone,zrobiłam tak jak zawsze.Mięso skręcone przez maszynkę,cebula,czosnek,przyprawy,bułka namoczona w mleku.Kotlety obtoczone w bułce tartej,smażone na smalcu bo innych nie chcę jeść a tu niespodzianka wszystko się pali,strzela jak z karabinu pod sufit :mad: myślę że mięso było naszprycowane solanką jak ta lllaaaaaaaaallllllllllllllaaaaaaaaaaaa :(



#23 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12380 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 23 sty 2014 - 19:41

myślę że mięso było naszprycowane solanką jak ta lllaaaaaaaaallllllllllllllaaaaaaaaaaaa :(

 

 

 Na pewno czymś było . Jak solanką to zapewne byś poczuła ..........  chyba . :D    Ja to już mam we krwi żeby kawałek surowego spróbować .  

 

 

 Pozdrawiam



#24 Anulka

Anulka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 439 postów
  • MiejscowośćMaszewo Duże,Płock

Napisano 23 sty 2014 - 20:03

Jak solanką to zapewne byś poczuła .......... chyba
Było bardzo słone :mad:

#25 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13746 postów

Napisano 23 sty 2014 - 20:25

Zależy co wstrzyknęli ...... 



#26 Anulka

Anulka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 439 postów
  • MiejscowośćMaszewo Duże,Płock

Napisano 23 sty 2014 - 21:27

Zależy co wstrzyknęli ......
Przed swietami Bożego Narodzenia też kupowałam w tym sklepie póltusze bo wiedziałam,że dobre,sprawdzone.A tu klapa z 20kg mięsa wyszło mi tylko 8kg kiełbasy,wszystko się rwało,pekało a jelita robiły się jak kabanosy :mad: Więc gdzie tkwi problem chyba w mięsie?Ostatnio robiłam kiełbasy,kupowałam półtuszę z innej masarni,fotka jest Kiełbasa Pradziada i wyszła super.Myślę że pasą świnki prowit+woda i takie są efekty :mellow:

#27 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6890 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 23 sty 2014 - 22:39

Myślę że pasą świnki prowit+woda i takie są efekty

 

No tak świni nie nakarmisz, bo prowit to wysokobiałkowy dodatek do sporządzania pasz gospodarskich, tak w skrócie. :cool:



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#28 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6890 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 02 lut 2014 - 22:51

i oczywiście antybiotyków ,który jest bazą do produkcji pasz gospodarskich.

 

tzw "napompowania" mięsa z pewnością może nastąpić w przypadku,gdy hodowca stosuje w żywieniu trzody sterydy anaboliczne... te chyba są tak na prawdę zabronione?? p

 

Antybiotyków w koncentratach dla trzody nie uświadczysz, a sterydy to droga bajka, też nie stosowana w tuczu, no chyba że z chin lub po terminie.  :cool: 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych