pepe60 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Października 2011 Chciałbym poznać Wasze opinie o tym "wynalazku". Na ile jest pomocny w przygotowaniu mięs na wędzonki na etapie peklowania. Na ile zmienia strukturę mięsa i jak to wpływa na jakość wędzonek? W necie jest sporo filmów reklamowych, ale wiadomo, ze to jest dźwignia handlu. Cytuj Świat jest niebezpiecznym miejscem nie z powodu tych, którzy czynią zło, ale z powodu tych, którzy na to patrzą i nie czynią nic.Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Października 2011 Według mnie kolejny wynalazek shit barakuje mu tylko na górze zbiorniczka na chemie Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Października 2011 Używam, ale tylko do kotletów, sprawdza się lepiej niż tłuczek.Ale nie kupujcie trzy-rzędowego - bardzo ciężko dobrze umyć. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekqba Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Października 2011 Racja ,tylko do kotletów i steków , w szczególności do mies gorszej jakości ( starszych, twardych , łykowatych) Cytuj Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Października 2011 Używam takiego dwurzędowego od kilku lat. Super sprawa jak się robi kotlety i inne karkóweczki na grilla. Taka ręczna uboższa wersja kotleciarek jakie mają w knajpach lub lepszych sklepach mięsnych. Ale trzeba przyznać że miesko po potraktowaniu takowym ustrojstwem jest super delikatne i kruche a przy okazji skraca się czas marynowania. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Października 2013 http://www.allegromat.pl/aukcja145194 Czy ktoś z Was stosował ten przyrząd i może potwierdzić jego zalety? http://www.turmag.pl/allegro/images/004883419120.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Października 2013 http://www.allegromat.pl/aukcja145194 Czy ktoś z Was stosował ten przyrząd i może potwierdzić jego zalety? http://www.turmag.pl/allegro/images/004883419120.jpgMam siekacz ale jednorzędowym i jest OK. Miałem tez taki 3 rzedowy, jak PePe60 ( pierwszego postu )i dla mnie umycie 3-ech rzędów było conajmniej dyskusyjne. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Października 2013 dla mnie umycie 3-ech rzędów było conajmniej dyskusyjne. Wystarczy wrzucić drania do zmywarki ... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Października 2013 dla mnie umycie 3-ech rzędów było conajmniej dyskusyjne.Wystarczy wrzucić drania do zmywarki ... Jak się ją ma Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 21 Października 2013 No jest to jakieś wytłumaczenie Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Października 2013 Ja kupiłam coś podobnego mojej Mamie ale boi się używać http://www.gastrro.pl/stalgast-tluczek-siekacz-zmiekczajacy-do-miesa-56-nozy.html Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Października 2013 Czy ktoś z Was stosował ten przyrząd i może potwierdzić jego zalety? w zeszłym tygodniu użyłem tego urzadzenia przygotowując kawałki piersi kurzęcych do szynkowaru i zdał egzamin bardzo dobrze lepiej niż tłuczek do mięsa proponowany przez Dziadka Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Października 2013 Czy ktoś z Was stosował ten przyrząd i może potwierdzić jego zalety?w zeszłym tygodniu użyłem tego urzadzenia przygotowując kawałki piersi kurzęcych do szynkowaru i zdał egzamin bardzo dobrze lepiej niż tłuczek do mięsa proponowany przez Dziadka Czyli nowe technologie w służbie wędzarniczej braci! Idziemy do przodu a nie stoimy w miejscu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreon13 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 22 Października 2013 Ja też mam coś podobnego, używam do kotletów jest ok. Cytuj życie jest szkołą negocjacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) Czyli nowe technologie w służbie wędzarniczej braci! Idziemy do przodu a nie stoimy w miejscu! Jakie to nowe technologie??? Kilka kolców i przycisk??? Toż to metody żywcem z paleolitu..ale "odziane " w plastik i nierdzewkę Edytowane 22 Października 2013 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 22 Października 2013 metody żywcem z paleolitu. Tak daleko jak Koleżanka "pamięciom" nie sięgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 22 Października 2013 Heniu... ja tam na tych lekcjach ( o paloeolicie) bywałam.. A kolega chyba robił sobie regularne wagary Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 22 Października 2013 Moim zdaniem, to coś niszczy mięso, uwalnia jego soki, a do peklowania całkowicie odpada.Już lepszym rozwiązaniem jest zwykły domowy tłuczek do mięsa. Ale to tylko moje zdanie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 23 Października 2013 Heniu... ja tam na tych lekcjach ( o paloeolicie) bywałam.. A kolega chyba robił sobie regularne wagary Chyba nauka koleżanki poszła w las A co do przyrządu, to wypowiedzieli się jego użytkownicy, którzy są z niego zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 25 Października 2013 Wczoraj, drogą kupna nabyłem ten przyrząd.Chciałbym go wypróbować do peklowania na sucho mięsa. Mój zamysł jest taki: szynkę kroję wzdłuż włókien tak by otrzymać jak najdłuższy płat o grubości ok. 3cm (tak jak obiera się jabłka). Traktuję mięso tym przyrządem i zasypuję solą. Do lodówki na 3dni i codzienne masowanie w worku (oczywiście sterylnym, haha).Jaką ilość soli dać na 1kg mięsa i czy można dodać zmielone przyprawy (ziele ang., liść laurowy i inne)?Po peklowaniu zwijam płat i pakuję do siatki i dodatkowo sznuruję. Wędzę i parzę. Macie jakieś uwagi do takiego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 25 Października 2013 Szynkę to raczej na mokro się pekluję, ale ....... jak Pan uważasz. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 25 Października 2013 To ja wiem. Ale chcę wypróbować nową metodę, skracającą też znacznie czas peklowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 25 Października 2013 Szynkę to raczej na mokro się pekluję, Szynkę tak, ale 3 cm płaty szynki na szynkę rolowaną bez problemu na sucho - dwie doby i pionier zrobi wyrób szynkowy rolowany . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 25 Października 2013 A soki poleją się z niej aż miło. Sikacze górą Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 25 Października 2013 Dlatego proszę Was o wszelkie sugestie i uwagi, które będę mógł wykorzystać, czy też na co mam zwrócić szczególną uwagę.Na pewno wypróbuję ten sposób i opiszę, jako prekursor nowych technologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.