dziera Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 17 Listopada 2011 Możesz i jelita i osłonki barierowe http://www.wyroby-domowe.pl/oslonki-barierowe-c-44.html Jak będziesz parzył w osłonkach barierowych to licz czas parzenia 10min/1cm średnicy osłonki, temp parzenia ta sama co w przepisie :grin: Tylko barierowe znowu nie nadaja sie do wedzenia a ja tez zadymiam wiec znowu "plus" na naturalne heh Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 17 Listopada 2011 a ja tez zadymiamA no chyba że taaak Nie mniej jednak polecam też ten drugi przepis na drobiową z koperkiem w barierówce, może córeczce też posmakuje taka parzonka Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Listopada 2011 Podepnę się do pytania czy mogę użyć polędwicy (schabu) :question:Wg mnie to tak naprawde na zrobienie kielbaski jest nieograniczona ilosc kombinacji,zalezy od tworcy jego smaku i wyobrazenia sobie jak to bedzie smakowalo zanim zabierze sie do pracy. [ Dodano: Czw 17 Lis, 2011 21:10 ]Nie mniej jednak polecam też ten drugi przepis na drobiową z koperkiem w barierówce, może córeczce też posmakuje taka parzonka Normalnie rozpieszczasz moje smysly i smaki samym pisaniem bede probowal pomalutku kazdego przepisu.Nie tylko dla corki,ale dla mnie oczywiscie tez. Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 17 Listopada 2011 wyobrazenia sobie jak to bedzie :grin: To będzie mój pierwszy raz :rolleyes: a z pierwszymi razami różnie bywa to co sobie wyobrażać Smak sobie powiem :thumbsup: a będzie :blush: i uraz do końca dni :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Listopada 2011 To będzie mój pierwszy raz :rolleyes: a z pierwszymi razami różnie bywa to co sobie wyobrażać Smak sobie powiem :thumbsup: a będzie :blush: i uraz do końca dni :wink:Ja radze mimo to sprobowac ale raczej z poledwiczka a nie ze schabem i nie za duzo oczywiscie tylko dla sprobowania. Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Listopada 2011 Markon, jelit się nie mrozi. Pisałem już wcześniej. Namaczasz w wodzie letniej ok 20-30 minut, przelewasz jelito wodą i nakładasz na nadziewarkę. Jeżeli jelit nie zużyjesz to usuwasz nadmiar wody z nich, przeciągając jelito przez palce i zasalasz porządną ilością soli, do słoika i do lodówki.... Człowiek nawet węgla do pieca dołożyć nie może, a już pomoc udzielona. Dzięki myth za wyręczenie. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 17 Listopada 2011 Ale mam pytanie, czy mogę zastąpić piersi, mięsem z całego kuraka, pozbawione tłuszczu?Autorem tego przepisu jest Kolega Bagno , najlepiej jak sam się wypowie ale uważam że nic się nie stanie jeśli zastąpisz pierś, mięsem z kurczaka. Chce nadmienić że robiłam taką wędlinkę dla wnuczki (wtedy miała roczek) i zajadała z wielkim apetytem. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 17 Listopada 2011 Czy Państwo do tych wyrobów, dla małych dzieci, dla małych dziewczynek, używają kurczaków wiejskich, czy fermowych? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 17 Listopada 2011 Czy Państwo do tych wyrobów, dla małych dzieci, dla małych dziewczynek, używają kurczaków wiejskich, czy fermowych? Ależ oczywiście EAnno... mam dobre zródło czyli wiejski drób od siostry. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 17 Listopada 2011 miro, ależ nie ma sprawy kolego Pragnę nadmienić, że to grzech podstawowych wiadomości nie posiadać Pozdrawiam @halusia@, sitko 3mm będzie ok? No i natkniony jutro działam:) Ale chyba połowę po sparzeniu podwędzę Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 17 Listopada 2011 mam dobre zródło czyli wiejski drób od siostry@halusia@, z takich kurczaków to możesz robić parówki nawet dla niemowlęcia. Fermowe szprycowane są hormonami, również estrogenami. Nie muszę chyba rozwijać tej myśli. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 17 Listopada 2011 @halusia@, sitko 3mm będzie ok? No i natkniony jutro działam:) Owszem ale musisz całość potraktować blenderem lub mikserem z końcówką rozdrabniającą. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 17 Listopada 2011 Jak milo popatrzec jak temat sie rozwija Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 17 Listopada 2011 @halusia@, sitko 3mm będzie ok? No i natkniony jutro działam:) Owszem ale musisz całość potraktować blenderem lub mikserem z końcówką rozdrabniającą. No i tutaj zaczynają się schody bo jestem "w trakcie" kupowania nowego blendera, bo stary odmówił posługi... nie ma innej możliwości z tym kutrowaniem? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 17 Listopada 2011 nie ma innej możliwości z tym kutrowaniem?Może masz malakser? O wiele lepszy od blendera. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 17 Listopada 2011 Niestety Anno nie posiadam malaksera ... podejrzewam, że już jutro będę posiadał, jeśli to konieczne, ale na dzień dzisiejszy nie mam Czy takie coś to ogarnie?http://www.skapiec.pl/site/cat/301/comp/648713 Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 18 Listopada 2011 dziera posłuchaj @halusi@ ObrazekPowiedzcie mi tylko czy te paroweczki mozna mrozic bo 4 szt nie oplaca mi sie robic a jak zrobie wiecej to moga sie zepsuc. Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 18 Listopada 2011 Można, tylko u mnie jest problem bo tylko raz mi się udało parę sztuk zamrozić, dzieciaki pałaszowały połowę zaraz po zrobieniu a resztę na drugi dzień. Mroziłem po parzeniu i ostudzeniu. Pozdrawiam! myth tylko pamiętaj o solidnym zmrożeniu (nie zamrożeniu) mięsa i mleka co byś se nowego sprzętu i mięska nie przegrzał. Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 18 Listopada 2011 czy te paroweczki mozna mrozicJak najbardziej. Można poporcjować i zamrozić przed parzeniem lub po. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 18 Listopada 2011 Jak najbardziej. Można poporcjować i zamrozić przed parzeniem lub po.No to spoko,dzieki za rade.Jak przyjda jelita to dam czadu z paroweczkami.I tak sie zastanawiam czy naprzyklad do tego przepisu http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=931&Itemid=4 nie dac troszeczke miesa wieprzowego.Troszke karczku moze?Co wy na to?na kg piersi 0.25 karczku? I jeszcze jedno czy mleko pasteryzowane to tekie w woreczku jak kiedys?To nie to samoco w kartonie UHT? Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 18 Listopada 2011 dietykon, czy mowa jest o mleko skondensowanym, czy takim w kartonie UHT? Czy do"kutrowania mogę uzyć coś takiego? http://www.google.is/imgres?q=blender+bosch&num=10&hl=pl&biw=1024&bih=653&tbm=isch&tbnid=aHhv5cYiBIbEOM:&imgrefurl=http://www.bluemarket.welnowiec.net/%3F250,pl_blender-bosch-msm-6b100&docid=rproJsicUbDekM&imgurl=http://www.bluemarket.welnowiec.net/files/bosch-msm-6b100.jpg&w=480&h=480&ei=w0PGTqHaEca5hAecvYzQDw&zoom=1&iact=hc&vpx=658&vpy=137&dur=70&hovh=225&hovw=225&tx=131&ty=145&sig=116587428746576384441&sqi=2&page=1&tbnh=141&tbnw=141&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:4,s:0 Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 18 Listopada 2011 To jak z tym mlekiem będzie? Wspomoże mnie ktoś? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 18 Listopada 2011 dietykon, czy mowa jest o mleko skondensowanym, czy takim w kartonie UHT? Czy do"kutrowania mogę uzyć coś takiego?Mozesz uzyc blendera,a mleko wlasnie nikt nie chce wyjasnic,napewno nie skondensowane (takie to do kawy)tylko pasteryzowane.Tylko nie wiem czy pasteryzowane to to samo co UHT.Ale z tego co wiem to uht jest poddane obrobce cieplnej 130-135 st C a pasteryzowane w 100 stC Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 18 Listopada 2011 To jak z tym mlekiem będzie? Wspomoże mnie ktoś?Ja dawałam mleko w proszku ..teraz nie chcę wprowadzać w błąd bo w przepisie pisze pasteryzowane... :blush: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 18 Listopada 2011 To jak z tym mlekiem będzie? Wspomoże mnie ktoś?Tu chodzi o mleko w proszku Panowie ... http://www.opinie.senior.pl/Mlekovita-Mleko-w-proszku-instant-odtluszczone,54005.html To niby jak mam je zamrozić? :shock: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.