Skocz do zawartości

Skad jelita naturalne na kielbaske drobiowa dla corki?


dziera

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz i jelita i osłonki barierowe http://www.wyroby-domowe.pl/oslonki-barierowe-c-44.html

Jak będziesz parzył w osłonkach barierowych to licz czas parzenia 10min/1cm średnicy osłonki, temp parzenia ta sama co w przepisie :grin:

 

 

Tylko barierowe znowu nie nadaja sie do wedzenia a ja tez zadymiam wiec znowu "plus" na naturalne heh :)
Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

a ja tez zadymiam

A no chyba że taaak :D

Nie mniej jednak polecam też ten drugi przepis na drobiową z koperkiem w barierówce, może córeczce też posmakuje taka parzonka :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Podepnę się do pytania czy mogę użyć polędwicy (schabu) :question:

Wg mnie to tak naprawde na zrobienie kielbaski jest nieograniczona ilosc kombinacji,zalezy od tworcy jego smaku i wyobrazenia sobie jak to bedzie smakowalo zanim zabierze sie do pracy.

 

[ Dodano: Czw 17 Lis, 2011 21:10 ]

Nie mniej jednak polecam też ten drugi przepis na drobiową z koperkiem w barierówce, może córeczce też posmakuje taka parzonka :D

Normalnie rozpieszczasz moje smysly i smaki samym pisaniem :) bede probowal pomalutku kazdego przepisu.Nie tylko dla corki,ale dla mnie oczywiscie tez.
Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To będzie mój pierwszy raz :rolleyes: a z pierwszymi razami różnie bywa to co sobie wyobrażać

Smak sobie powiem :thumbsup: a będzie :blush: i uraz do końca dni :wink:

Ja radze mimo to sprobowac ale raczej z poledwiczka a nie ze schabem i nie za duzo oczywiscie tylko dla sprobowania.
Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Markon, jelit się nie mrozi. Pisałem już wcześniej. Namaczasz w wodzie letniej ok 20-30 minut, przelewasz jelito wodą i nakładasz na nadziewarkę. Jeżeli jelit nie zużyjesz to usuwasz nadmiar wody z nich, przeciągając jelito przez palce i zasalasz porządną ilością soli, do słoika i do lodówki....

Człowiek nawet węgla do pieca dołożyć nie może, a już pomoc udzielona.

Dzięki myth za wyręczenie. :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale mam pytanie, czy mogę zastąpić piersi, mięsem z całego kuraka, pozbawione tłuszczu?

Autorem tego przepisu jest Kolega Bagno , najlepiej jak sam się wypowie ale uważam że nic się nie stanie jeśli zastąpisz pierś, mięsem z kurczaka.

Chce nadmienić że robiłam taką wędlinkę dla wnuczki (wtedy miała roczek) i zajadała z wielkim apetytem.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy Państwo do tych wyrobów, dla małych dzieci, dla małych dziewczynek, używają kurczaków wiejskich, czy fermowych?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy Państwo do tych wyrobów, dla małych dzieci, dla małych dziewczynek, używają kurczaków wiejskich, czy fermowych?

Ależ oczywiście EAnno... mam dobre zródło czyli wiejski drób od siostry.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

miro, ależ nie ma sprawy kolego :)

Pragnę nadmienić, że to grzech podstawowych wiadomości nie posiadać :)

Pozdrawiam :)

@halusia@, sitko 3mm będzie ok? No i natkniony jutro działam:)

Ale chyba połowę po sparzeniu podwędzę :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mam dobre zródło czyli wiejski drób od siostry

@halusia@,

z takich kurczaków to możesz robić parówki nawet dla niemowlęcia.

Fermowe szprycowane są hormonami, również estrogenami.

Nie muszę chyba rozwijać tej myśli.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, sitko 3mm będzie ok? No i natkniony jutro działam:)

Owszem ale musisz całość potraktować blenderem lub mikserem z końcówką rozdrabniającą.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, sitko 3mm będzie ok? No i natkniony jutro działam:)

Owszem ale musisz całość potraktować blenderem lub mikserem z końcówką rozdrabniającą.

No i tutaj zaczynają się schody bo jestem "w trakcie" kupowania nowego blendera, bo stary odmówił posługi... nie ma innej możliwości z tym kutrowaniem?

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie ma innej możliwości z tym kutrowaniem?

Może masz malakser?

O wiele lepszy od blendera.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niestety Anno nie posiadam malaksera ... podejrzewam, że już jutro będę posiadał, jeśli to konieczne, ale na dzień dzisiejszy nie mam :(

 

Czy takie coś to ogarnie?

http://www.skapiec.pl/site/cat/301/comp/648713

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Można, tylko u mnie jest problem bo tylko raz mi się udało parę sztuk zamrozić, dzieciaki pałaszowały połowę zaraz po zrobieniu a resztę na drugi dzień.

Mroziłem po parzeniu i ostudzeniu.

Pozdrawiam!

 

myth tylko pamiętaj o solidnym zmrożeniu (nie zamrożeniu) mięsa i mleka co byś se nowego sprzętu i mięska nie przegrzał.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

czy te paroweczki mozna mrozic

Jak najbardziej.

Można poporcjować i zamrozić przed parzeniem lub po.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak najbardziej.

Można poporcjować i zamrozić przed parzeniem lub po.

No to spoko,dzieki za rade.Jak przyjda jelita to dam czadu z paroweczkami.I tak sie zastanawiam czy naprzyklad do tego przepisu http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=931&Itemid=4 nie dac troszeczke miesa wieprzowego.Troszke karczku moze?Co wy na to?na kg piersi 0.25 karczku?

I jeszcze jedno czy mleko pasteryzowane to tekie w woreczku jak kiedys?To nie to samoco w kartonie UHT?

Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dietykon, czy mowa jest o mleko skondensowanym, czy takim w kartonie UHT?

 

Czy do"kutrowania mogę uzyć coś takiego?

Mozesz uzyc blendera,a mleko wlasnie nikt nie chce wyjasnic,napewno nie skondensowane (takie to do kawy)tylko pasteryzowane.Tylko nie wiem czy pasteryzowane to to samo co UHT.Ale z tego co wiem to uht jest poddane obrobce cieplnej 130-135 st C a pasteryzowane w 100 stC
Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To jak z tym mlekiem będzie? Wspomoże mnie ktoś?

Ja dawałam mleko w proszku ..teraz nie chcę wprowadzać w błąd bo w przepisie pisze pasteryzowane... :blush:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

To jak z tym mlekiem będzie? Wspomoże mnie ktoś?

Tu chodzi o mleko w proszku Panowie ...

http://www.opinie.senior.pl/Mlekovita-Mleko-w-proszku-instant-odtluszczone,54005.html

To niby jak mam je zamrozić? :shock:

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.