boggi Posted November 19, 2011 Report Share #76 Posted November 19, 2011 Bardzo proszę... teraz jesteś skazany na moją łyżeczkę.. :grin: Dziękuję Ci bardzo Quote Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
myth Posted November 19, 2011 Report Share #77 Posted November 19, 2011 Ja po prostu wziąłem łyżeczkę od herbaty i jedną, tą samą odmierzyłem wszystko. Po zkutrowaniu wszystkiego spróbowałem i smak był ok, więc pozostaje mi przeważyć tą łyżeczkę, na poszczególne przyprawy i zapisać. niestety mam wagę starego typu i nie mam na razie jak.... Paróweczki palce lizać @halusia@, dziękuję za słowa uznania ... innym również dzięki Quote Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Link to comment Share on other sites More sharing options...
boggi Posted November 19, 2011 Report Share #78 Posted November 19, 2011 Zrobiłem paróweczki , kiedyś próbowałem ale totalna klapa , dziś trochę się obawiałem , ale niepotrzebnie . Paróweczki wyszły przepyszne , konsystencja zbliżona do tych sklepowych , ale tutaj zasługa reżimu temperaturowego Wynik - hmm oceńcie sami : Zadowolona mina dzieciaka - widok bezcenny !!!! Cytuję Hubercika " Tatuś niebo w gębie , palce lizać !!! Musimy częściej takie robić " http://i41.tinypic.com/ojnthy.jpg http://i42.tinypic.com/2a1fu1.jpg Quote Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
myth Posted November 19, 2011 Report Share #79 Posted November 19, 2011 boggi, :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Widzę, że jelitka baranie? Tak jak i u mnie ... moja córa jeszcze za wiele nie mówi,ale samo to, że pałaszuje je jak opętana i mówi DOBLE, wystarczy mi w zupełności Quote Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Link to comment Share on other sites More sharing options...
boggi Posted November 19, 2011 Report Share #80 Posted November 19, 2011 myth, właśnie dla tego " DOBLE " warto robić , mój Hubert ma 5 i pół roku . Powiem tak : robiliśmy to we dwóch . potrzebowałem pomocnika do nadziewania i Hubcio obsługiwał te maszynę . http://i44.tinypic.com/99lzr7.jpg Olek.P jeszcze raz dziękuję za nadziewarkę Quote Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted November 19, 2011 Report Share #81 Posted November 19, 2011 Paróweczki wyszły przepyszne , konsystencja zbliżona do tych sklepowych , ale tutaj zasługa reżimu temperaturowego Bodziu .... :thumbsup: :thumbsup: Cytuję Hubercika " Tatuś niebo w gębie , palce lizać !!! Musimy częściej takie robić "I to wszystko na ten temat :clap: :clap: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziera Posted November 20, 2011 Author Report Share #82 Posted November 20, 2011 Rozumiem ze robiliscie wg przepisu @halusi@?Ja tez bede sie przymiarzal,moze w tym tygodniu. Quote Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted November 20, 2011 Report Share #83 Posted November 20, 2011 Rozumiem ze robiliscie wg przepisu @halusi@?Ja tez bede sie przymiarzal,moze w tym tygodniu. Autorem tego przepisu jest nasz Główny Technolog WB Kolega Bagno :wink: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
boggi Posted November 20, 2011 Report Share #84 Posted November 20, 2011 @halusia@, ale Ty jesteś Pionierką , która spróbowała i poleciła dalej Quote Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
myth Posted November 20, 2011 Report Share #85 Posted November 20, 2011 pis67, wiadomo,że krócej. W przepisie jest kaliber dużo większy, więc można pomyśleć nieco, tym bardziej, że podana jest temperatura wewnątrz batonu Quote Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted November 20, 2011 Report Share #86 Posted November 20, 2011 więc można pomyśleć nieco, tym bardziej, że podana jest temperatura wewnątrz batonu Myślenie nie jest moją mocną stroną, nigdy nie mierzyłem temperatur wewnątrz parówek, nigdy też nie parzyłem ich w temp. 80 stopni. Nieco pomyślę zawżdy. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dietykon Posted November 21, 2011 Report Share #87 Posted November 21, 2011 myth, boggi :clap: :clap: :clap: U mnie jest to samo, powtarzające się pytanie: "Tato kiedy zrobisz znowu te dobre parówki?" :grin: Do tych parówek nie używam jelit cienkich, baranich tylko zwykłe kiełbaśnice i jak najbardziej mierzę temperaturę w środku parówki, według mnie za dużo jest zmiennych (wielkość garnka - ilość wody, temperatura wkładanych parówek) by parzyć w oparciu o kryterium czasowe. No może w przypadku cienkich jelit to jest inaczej. Pozdrawiam Quote a tu moja stronka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.