Jump to content

Skad jelita naturalne na kielbaske drobiowa dla corki?


dziera

Recommended Posts

Bardzo proszę... teraz jesteś skazany na moją łyżeczkę.. :grin:

 

Dziękuję Ci bardzo :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja po prostu wziąłem łyżeczkę od herbaty i jedną, tą samą odmierzyłem wszystko. Po zkutrowaniu wszystkiego spróbowałem i smak był ok, więc pozostaje mi przeważyć tą łyżeczkę, na poszczególne przyprawy i zapisać. niestety mam wagę starego typu i nie mam na razie jak....

Paróweczki palce lizać :)

@halusia@, dziękuję za słowa uznania ... innym również dzięki :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Link to comment
Share on other sites

Zrobiłem paróweczki , kiedyś próbowałem ale totalna klapa , dziś trochę się obawiałem , ale niepotrzebnie .

Paróweczki wyszły przepyszne , konsystencja zbliżona do tych sklepowych , ale tutaj zasługa reżimu temperaturowego :)

 

Wynik - hmm oceńcie sami :

Zadowolona mina dzieciaka - widok bezcenny !!!!

Cytuję Hubercika " Tatuś niebo w gębie , palce lizać !!! Musimy częściej takie robić "

 

 

http://i41.tinypic.com/ojnthy.jpg

 

http://i42.tinypic.com/2a1fu1.jpg

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Link to comment
Share on other sites

boggi, :cool: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap:

 

Widzę, że jelitka baranie? Tak jak i u mnie ... moja córa jeszcze za wiele nie mówi,ale samo to, że pałaszuje je jak opętana i mówi DOBLE, wystarczy mi w zupełności :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Link to comment
Share on other sites

myth, właśnie dla tego " DOBLE " warto robić , mój Hubert ma 5 i pół roku . Powiem tak : robiliśmy to we dwóch . potrzebowałem pomocnika do nadziewania i Hubcio obsługiwał te maszynę .

 

http://i44.tinypic.com/99lzr7.jpg

 

 

Olek.P jeszcze raz dziękuję za nadziewarkę :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Link to comment
Share on other sites

Paróweczki wyszły przepyszne , konsystencja zbliżona do tych sklepowych , ale tutaj zasługa reżimu temperaturowego :)

Bodziu .... :thumbsup: :thumbsup:

 

Cytuję Hubercika " Tatuś niebo w gębie , palce lizać !!! Musimy częściej takie robić "

I to wszystko na ten temat :clap: :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
Share on other sites

pis67, wiadomo,że krócej. W przepisie jest kaliber dużo większy, więc można pomyśleć nieco, tym bardziej, że podana jest temperatura wewnątrz batonu :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Link to comment
Share on other sites

więc można pomyśleć nieco, tym bardziej, że podana jest temperatura wewnątrz batonu :)

Myślenie nie jest moją mocną stroną, nigdy nie mierzyłem temperatur wewnątrz parówek, nigdy też nie parzyłem ich w temp. 80 stopni. Nieco pomyślę zawżdy. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Link to comment
Share on other sites

myth, boggi :clap: :clap: :clap:

 

U mnie jest to samo, powtarzające się pytanie: "Tato kiedy zrobisz znowu te dobre parówki?" :grin:

 

Do tych parówek nie używam jelit cienkich, baranich tylko zwykłe kiełbaśnice i jak najbardziej mierzę temperaturę w środku parówki, według mnie za dużo jest zmiennych (wielkość garnka - ilość wody, temperatura wkładanych parówek) by parzyć w oparciu o kryterium czasowe. No może w przypadku cienkich jelit to jest inaczej.

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.