Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Boczek wędzony @halusi@


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
95 odpowiedzi w tym temacie

#21 gruby7074

gruby7074

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 549 postów
  • MiejscowośćKrośniewice

Napisano 16 sty 2011 - 08:07

witam nie ważne czym się robi tylko jak się zrobi gdyby monitor przekazywał też smak toby tego forum nie bylo..................zo0staloby POŻARTE

#22 kinda szilala

kinda szilala

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • MiejscowośćMiędzyrzecz

Napisano 10 lut 2011 - 19:26

Bardzo apetycznie wygląda, na pewno też smakuje :thumbsup:

#23 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6405 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 12 lut 2011 - 22:23

I jeszcze boczusie.. :grin: też piątkowe.
Dołączona grafika

#24 bogdan b

bogdan b

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1609 postów
  • MiejscowośćOgrodzieniec

Napisano 12 lut 2011 - 22:34

moze chociaz jeden kawałek...

Już widzę ten jeden kawałek :lol: pewnie z10 kg :wink:
@halusia@, boczusie przepiękne ,gratuluję :thumbsup: :clap:

#25 oskp

oskp

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 129 postów
  • MiejscowośćBielsko-B

Napisano 12 lut 2011 - 22:37

halusia , parzyłaś , czy przypiekałaś te boczusie ? :thumbsup:

#26 oskp

oskp

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 129 postów
  • MiejscowośćBielsko-B

Napisano 12 lut 2011 - 23:02

Wędzone i podpiekane .


Tak myślałem , ostatnio parzyłem i wyszły mi trochę twardawe , następnym razem będę podpiekał :thumbsup:

#27 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10881 postów

Napisano 13 lut 2011 - 09:32

ostatnio parzyłem i wyszły mi trochę twardawe , następnym razem będę podpiekał


Jak byś dobrze sparzył to byłyby miękkie.Jak żle podpieczesz to też będą twarde.Jedno i drugie ma to samo zadanie.

#28 jacekn

jacekn

    Weteran

  • 1248 postów
  • Miejscowośćwola

Napisano 13 lut 2011 - 09:45

I jeszcze boczusie.. :grin: też piątkowe.


Cudownej urody te boczusie,to lubię najbardziej z wędzonek. :thumbsup: :clap:

#29 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6993 postów

Napisano 13 lut 2011 - 10:30

A wiesz, żeby to było ze 100 km to bym pojechał :wink:

"Młodszy", trzeba się kiedyś zebrać i pojechać w górę Polski :rolleyes: :cool:
Dla samych boczków się opłaca... chyba :grin:

#30 oskp

oskp

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 129 postów
  • MiejscowośćBielsko-B

Napisano 13 lut 2011 - 12:38

PS
Aż mnie korci żeby Ci tu wkleić Twoją szynę którą się zachwycałeś wędzoną - paloną...... już Ty wiesz w czym i jak ....


To były boczki rolowane , wędzone :grin: powiedzmy , że wędzone :grin:

na butli gazowej , w wędzarce do ryb , pod pudełkiem od butów :grin:

Robert , ale to był pierwszy raz , być może to moje subiektywne odczucia , ale to jak z sexem , ten pierwszy raz smakuje najlepiej :tongue:

Dobra , dam Wam zdjęcia , możecie się śmiać do wieczora , takie były początki wędzenia oskp :shock:


Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#31 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 13 lut 2011 - 13:17

Tu się nie ma co śmiać .... ;) potrzeba matką wynalazku ....grunt to chcieć i poradzić sobie w funkcji możliwosci ;) ..... Ja zawsze podziwiam inwencję twórczą i desperację w dążeniu do celu .... ;) więc smiać się nie będę .... ;) :clap:

#32 RaV22

RaV22

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 706 postów
  • Miejscowośćsam już nie wiem

Napisano 13 lut 2011 - 13:35

Ale nad sznurowaniem to musisz troszkę popracować. Polecam http://wedlinydomowe...cles.php?id=287

#33 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 13 lut 2011 - 13:38

Rafale ale to był jego pierwszy raz .... ;) radził sobie chłopina jak umiał ... ;)

#34 Biotit

Biotit

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1576 postów
  • MiejscowośćW-wa

Napisano 13 lut 2011 - 14:03

Patent dobry i sprawdzony przeze mnie jak wędzę na gorąco ryby będąc na wakacjach. Super smakuje łosoś w kawałkach :thumbsup:
Na zimno ta metodą niestety nigdy mi się nie udało.

#35 CzeslawFabrycki

CzeslawFabrycki

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 42 postów
  • MiejscowośćNeukirchen i.H.

Napisano 13 lut 2011 - 15:57

Czego ja tu juz nie widzialem - Od beczki i cebrowiny prawie po wyspe wedzarnicza
ale tym pomyslem potrafiles mnie zaskoczyc. :clap:

Pozdrawiam.

#36 oskp

oskp

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 129 postów
  • MiejscowośćBielsko-B

Napisano 13 lut 2011 - 18:19

Ale nad sznurowaniem to musisz troszkę popracować.


Dzisiaj jak na to patrzę, to sam się z siebie śmieję , he he :grin:

#37 Henrykos62

Henrykos62

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 218 postów
  • MiejscowośćŚwiętokrzyskie

Napisano 14 lut 2011 - 07:15

To i ja się pochwalę a co mi tam :grin: Dołączona grafika

#38 CzeslawFabrycki

CzeslawFabrycki

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 42 postów
  • MiejscowośćNeukirchen i.H.

Napisano 14 lut 2011 - 15:47

No prosze ! zeczywiscie jest czym sie pochwalic.
Wyglad Supper !!! :clap: :thumbsup: Ide do lodöwki :grin:

Pozdrawiam

#39 marcus

marcus

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 790 postów
  • MiejscowośćTonisvorst

Napisano 15 lut 2011 - 19:43

To z soboty moje boczusie i cos tam :wink:
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
Pozdrawiam
No i cos dotego moje 4 miesieczne
Dołączona grafika

#40 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2176 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 15 lut 2011 - 20:09

To z soboty moje boczusie i cos tam :wink:

Marcus boczunie :thumbsup: coś dla Tygrysków




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych