Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Karolaszymczka wyroby świąteczne


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
866 odpowiedzi w tym temacie

#1 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6674 postów

Napisano 17 gru 2011 - 17:55

Na dzień dzisiejszy kiełbasa a wędzonki we wtorek.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

http://images39.foto...d0242894ccm.jpg

http://images40.foto...d94573bca4m.jpg

http://images40.foto...1a8aa986a6m.jpg

http://images41.foto...08d7899a47m.jpg

#2 tomaj77

tomaj77

    Pasjonat

  • 544 postów
  • MiejscowośćKoziegłowy k/ Poznania

Napisano 17 gru 2011 - 18:01

Karolu cóż pisać :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Ja też dziś zrobiłem kiełbasę 5kg 1.320 sparzyłem na biało
Reszta wisi w pokoju :lol:

#3 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4249 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 17 gru 2011 - 18:15

Ale u Państwa Szymczaków pięknie zapachniało :clap: :clap: :thumbsup:
pzdr miło :wink:

#4 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6674 postów

Napisano 17 gru 2011 - 18:18

Gregtom, oj zapachniało dzieki

#5 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6674 postów

Napisano 17 gru 2011 - 18:29

Gregtom, oj dużo pomogła kiełbasa chłopska według przepisu szczepana

#6 pokemon15

pokemon15

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4153 postów
  • MiejscowośćBogatynia

Napisano 17 gru 2011 - 18:31

Na dzień dzisiejszy kiełbasa

:thumbsup: karolu widać, że robisz raz a porządnie :) A co to za kiełbasa, można wiedzieć ? Bo ładny ma kolor, taki ciemny, czym wedziłeś, tzn jakim drewnem ?

#7 zbig3133

zbig3133

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 961 postów
  • MiejscowośćBorowa Góra

Napisano 17 gru 2011 - 18:32

Karolu, jakie piękne wianuszki pokręciłeś z kiełbasek, :clap: :thumbsup:

#8 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6390 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 17 gru 2011 - 22:59

Na dzień dzisiejszy kiełbasa a wędzonki we wtorek.


I u Ciebie Karolu czuć świętami... :grin:
Śliczna córeczka... :wink:

#9 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6674 postów

Napisano 18 gru 2011 - 01:05

pokemon15, wędziłem olchą bukiem oraz wiśnią

#10 myth

myth

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1602 postów
  • MiejscowośćReykjavik, Islandia/ Koszalin

Napisano 18 gru 2011 - 01:45

karolku, to Bug nie zagasił Ci paleniska? :) Pozdrawiam :)

#11 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6674 postów

Napisano 18 gru 2011 - 03:01

sorki za dużo przeczytałem wczoraj

#12 myth

myth

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1602 postów
  • MiejscowośćReykjavik, Islandia/ Koszalin

Napisano 18 gru 2011 - 03:04

Karolu, wybaczone :)

#13 harap

harap

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 15 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 18 gru 2011 - 04:54

Gregtom, oj dużo pomogła kiełbasa chłopska według przepisu szczepana

Gratuluję wyrobu :thumbsup: ,a tak poza nawiasem, czy kolega Szczepan udziela się jeszcze na forum?

#14 świadziu

świadziu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 939 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 18 gru 2011 - 08:58

Karolu,
kiełbaski wyglądają wyśmienicie :clap: :clap:

#15 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6674 postów

Napisano 19 gru 2011 - 20:44

Przy okazji wyrobu chłopskiej zrobiłem taki eksperyment z 15 kilogramów farszu odłożyłem 5 kilogramów i dorzuciłem sporo kminku oraz gałki muszkatołowej .Trochę podpiekłem w wędzarni i podsuszyłem w przewiewnym pomieszczeniu.Eksperyment uważam za wielkie powodzenie .Kiełbasa wspaniała w smaku przypomina w smaku dobre kabanosy nio i ten charakterystyczny "trzask" przy łamaniu.Sorki za jakość zdjęć ale wykonane z telefonu ponieważ aparat pożyczyłem znajomym na imprezkę.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#16 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6674 postów

Napisano 20 gru 2011 - 21:15

W tym roku trochę przesadziłem z ilością ale to się przyjaciołom rozda jutro wędzenie.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#17 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6674 postów

Napisano 20 gru 2011 - 21:33

paolodoro, wiem juz robiłem tylko wtedy nie umiałem wklejać fotek

#18 pokemon15

pokemon15

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4153 postów
  • MiejscowośćBogatynia

Napisano 20 gru 2011 - 21:43

W tym roku trochę przesadziłem

ładne mi trochę... toż to fabryka jak nic :)

#19 majchal

majchal

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 331 postów
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 20 gru 2011 - 23:18

W tym roku trochę przesadziłem z ilością ale to się przyjaciołom rozda jutro wędzenie.


Witam krajana
Mam ten sam problem. Zawsze "jeszcze temu, tamtemu" i robi się nagle 30 kg.
W okresie świątecznym robię wędliny na 1,2,3.
1 to wędliny to zjedzenia/wydania na teraz w ciągu tygodnia np. polska wędzona, szynka surowa, noga z kurczaka, karp itp.
2 to wędliny które mogą powisieć - kiełbasa polska pieczona ( polska wędzona także wspaniale daje radę ), kiełbasa a'la węgierska, szynka i karkówka z przyprawami pieczona
3 to wędliny, które mogą leżeć/wiseć tygodniami ( na 2-3 minimum, ale dłużej nigdy nie dały rady :grin: ) np. szynka, karkówka peklowana na sucho, schab peklowany na sucho i obtoczony na grubo przyprawami, kiełbasa a'la kindziuk, boczek a'la parma.

Odchodząc od tematu już dawno nie było spotkania regionalnego, i myślę, że po Nowym Roku trzeba by się spotkać!!! Deamon, Andrzej i inni co wy na to?

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6674 postów

Napisano 21 gru 2011 - 19:03

moje dzisiejsze polędwiczki a reszta jutro.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika




Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych