karolszymczak Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Na dzień dzisiejszy kiełbasa a wędzonki we wtorek. http://images39.fotosik.pl/1218/401fe6d0242894ccm.jpg http://images40.fotosik.pl/1262/12e4cad94573bca4m.jpg http://images40.fotosik.pl/1262/9312f21a8aa986a6m.jpg http://images41.fotosik.pl/1217/529f6608d7899a47m.jpg W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Karolu cóż pisać :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Ja też dziś zrobiłem kiełbasę 5kg 1.320 sparzyłem na biało Reszta wisi w pokoju :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ale u Państwa Szymczaków pięknie zapachniało :clap: :clap: :thumbsup: pzdr miło :wink: Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Gregtom, oj zapachniało dzieki W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Gregtom, oj dużo pomogła kiełbasa chłopska według przepisu szczepana W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Na dzień dzisiejszy kiełbasa :thumbsup: karolu widać, że robisz raz a porządnie A co to za kiełbasa, można wiedzieć ? Bo ładny ma kolor, taki ciemny, czym wedziłeś, tzn jakim drewnem ? MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Karolu, jakie piękne wianuszki pokręciłeś z kiełbasek, :clap: :thumbsup: "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Na dzień dzisiejszy kiełbasa a wędzonki we wtorek. I u Ciebie Karolu czuć świętami... :grin: Śliczna córeczka... :wink: Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Grudnia 2011 pokemon15, wędziłem olchą bukiem oraz wiśnią W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Grudnia 2011 karolku, to Bug nie zagasił Ci paleniska? Pozdrawiam Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Grudnia 2011 sorki za dużo przeczytałem wczoraj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Karolu, wybaczone Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harap Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Gregtom, oj dużo pomogła kiełbasa chłopska według przepisu szczepanaGratuluję wyrobu :thumbsup: ,a tak poza nawiasem, czy kolega Szczepan udziela się jeszcze na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Karolu, kiełbaski wyglądają wyśmienicie :clap: :clap: wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Przy okazji wyrobu chłopskiej zrobiłem taki eksperyment z 15 kilogramów farszu odłożyłem 5 kilogramów i dorzuciłem sporo kminku oraz gałki muszkatołowej .Trochę podpiekłem w wędzarni i podsuszyłem w przewiewnym pomieszczeniu.Eksperyment uważam za wielkie powodzenie .Kiełbasa wspaniała w smaku przypomina w smaku dobre kabanosy nio i ten charakterystyczny "trzask" przy łamaniu.Sorki za jakość zdjęć ale wykonane z telefonu ponieważ aparat pożyczyłem znajomym na imprezkę. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Grudnia 2011 W tym roku trochę przesadziłem z ilością ale to się przyjaciołom rozda jutro wędzenie. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Grudnia 2011 paolodoro, wiem juz robiłem tylko wtedy nie umiałem wklejać fotek W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Grudnia 2011 W tym roku trochę przesadziłemładne mi trochę... toż to fabryka jak nic MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Grudnia 2011 W tym roku trochę przesadziłem z ilością ale to się przyjaciołom rozda jutro wędzenie. Witam krajana Mam ten sam problem. Zawsze "jeszcze temu, tamtemu" i robi się nagle 30 kg. W okresie świątecznym robię wędliny na 1,2,3. 1 to wędliny to zjedzenia/wydania na teraz w ciągu tygodnia np. polska wędzona, szynka surowa, noga z kurczaka, karp itp. 2 to wędliny które mogą powisieć - kiełbasa polska pieczona ( polska wędzona także wspaniale daje radę ), kiełbasa a'la węgierska, szynka i karkówka z przyprawami pieczona 3 to wędliny, które mogą leżeć/wiseć tygodniami ( na 2-3 minimum, ale dłużej nigdy nie dały rady :grin: ) np. szynka, karkówka peklowana na sucho, schab peklowany na sucho i obtoczony na grubo przyprawami, kiełbasa a'la kindziuk, boczek a'la parma. Odchodząc od tematu już dawno nie było spotkania regionalnego, i myślę, że po Nowym Roku trzeba by się spotkać!!! Deamon, Andrzej i inni co wy na to? Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 21 Grudnia 2011 moje dzisiejsze polędwiczki a reszta jutro. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 21 Grudnia 2011 :clap: Karolu, czy temp nie za duża na polędwiczki? Dla b.dużego grona znajomych te wyroby :lol: :lol: :thumbsup: :clap: "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 21 Grudnia 2011 To jest to Karolu :thumbsup: :thumbsup: Moje chociaż nie samodzielne wędzeniu peklowanie itd owszem , wędzenie bacznie obserwowałem tak,ojcem w 20% jestem :grin: :grin: To ogólnie pierwsze w życiu 34letnim doświadczenie z wędzeniem Karol przepraszam bo to twój temat A to moje [/b] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Część pojechała do przyjaciół taki już jestem! [ Dodano: Czw 22 Gru, 2011 18:44 ]I trochę zostawiłem dla siebie i gości,którzy mnie odwiedzą w święta :wink: gdyby co to zapraszam! http://images37.fotosik.pl/1241/94f7f7915d0fa98cm.jpg W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Karolku :clap: :thumbsup: ... aż by człowiek poczytał i po tej Twojej PUSZCZY pospacerował Pozdrawiam Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 22 Grudnia 2011 karolszymczak, Widzę że masz taki śnieg, że nawet u nas go nie ma, ale się porobiło. A wyroby :thumbsup: Smaczne święta się i Ciebie szykują. ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi