andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3401 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Dobrze że przypomniałaś, bo za herbatę się zbierałem. Jutro otwieram do śniadanka puszeczkę. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3402 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Piękności, ja lubię takie cienkie do rolowania właśnie. Ścięli tłuszcz podskórny i niby że super chudy, cwaniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3403 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Jutro otwieram do śniadanka puszeczkę Oby smakowało smacznego Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3404 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Oby smakowało Już zapewne wiesz że smakowało . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3405 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Już zapewne wiesz że smakowało Już wiem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3406 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Za chwilę do gara...... koło 5godz. zejdzie...20190405_173824.jpgAle ładnego pytona uwędziłeś...piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3407 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Za chwilę do gara...... Jest co ugryźć . Pozdrowionka. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3408 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Słowami klasyka....już można jeść Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3409 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3410 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Piękne "co nie co" Andrzeju Pozdrowienia dla Ciebie i małżonki. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3411 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Witku dzięki Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3412 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Chrzan starty.....dzięki Henio za patent Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3413 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @andrzej k, no i tu poszedles po latwiznie przy chrzanie trzeba lez i startych palcy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3414 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @andrzej k, no i tu poszedles po latwiznie przy chrzanie trzeba lez i startych palcy Nie wstydzę się takiej łatwizny Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3415 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Nie wstydzę się takiej łatwizny to jak by sie wstydzić uzywać mieszałki elektrycznej do kiełbas lub wilka Andrzejku - Brawo trzeba korzystać z dobrodziejstw techniki Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3416 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Ja wiem ze ciezko sie sciera , ale powiem wam ze kiedys tez scieralam w mixerze ale wedlog mnie to chrzan tarty tradycyjnie jest duzo lepszy ..tarty w maszynie jest znacznie lepszy niz kupny .kupnego u nas w domu nikt nie je , przreobilismy juz chyba wszystkie dostepne na rynku i zaden nie pasuje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3417 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 To oczywista oczywistość że najlepszy jest taki "swojski" własnej roboty, ale ja również kupuję w ICA, krajowy, nasz polski, firmy "MOTYL", w cenie 12 koron szwedzkich za słoiczek, i muszę przyznać że jest naprawdę bardzo dobry gatunkowo i smakowo, a po dodaniu śmietanki smakuje wybornie, jest mocny, lecz nie piekący . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3418 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Sverige nie przekonasz mnie ..wszystkie chyba naprawde byly smakowane , nawet takie z bazarku dodawane smietanki , to tylko produkt zastepczy , chrzan ma byc tarty w domu , nawet jak jego koszt ...169 sek za kg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3419 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Electro, wcale nawet Cię nie zamierzam do niczego przekonywać, chyba nie przeczytałaś tego co napisałem na samym początku mego postu. Nie mniej, jeżeli nie zna się chrzanu, i nie posiada dobrej odmiany, to czasami lepiej kpić sprawdzony gotowy, wiem coś o tym. Popytaj Maxella, on na tym "zęby zjadł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3420 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 wiem ze musi byc dobry chrzan..moja babcia zawsze kupowala chrzan na bazarze rozyckiego w Warszawie i tylko u jednej i tej samej pani , chrzan zawsze byl bialy, ten tutejszy niestety taki nie jest , zazwyczaj kopiemy taki dziko rosnacy chrzan , ale w zeszlym roku niestety nie bylo kiedypora byla na wykopki. i juz nie smiecmy Andrzejowi w jego watku Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3421 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Sverige nie przekonasz mnie ..wszystkie chyba naprawde byly smakowane , nawet takie z bazarku dodawane smietanki , to tylko produkt zastepczy , chrzan ma byc tarty w domu , nawet jak jego koszt ...169 sek za kg Masz całkowitą rację. Przez wiele lat byłem producentem chrzanu na większa skalę (o ile pamiętam odstawiałem nawet raz czy dwa do Motyl'a), wiem zatem, jak produkuje się chrzan i co się do niego dodaje. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3422 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Z tym chrzanem to macie rację. Tylko ja patrze ile się trzeba nacierpiec versus smak. Wychodzi mi że lepiej kupić niż trzeć. ???? Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albacora Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3423 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Przepraszam za wtrącanie się w dyskusje. Również preferuję "własnoręcznie" starty chrzan. Do "własnoręcznego" tarcia używam maszynki elektrycznej i sitka "makowego". Na sitko nakładam worek foliowy i przewiązuję gumką. Chrzan czyszczę, obieram i kroję w poprzeczne kilkumilimetrowe plasterki. Do maszynki wrzucam pojedynczo i nie zaglądam w otwór załadowczy. Produkt ma moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3424 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Też w ten sposób " trę chrzan" sitko makowe, naprawdę wychodzi jakby był tarty na tarce.Polecam również ten sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3425 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Nie wiecie ile tracicie. W przetwórni chrzanu, przy temperaturze -10 stopni ludzie pracują w podkoszulkach. Nie chorują na gardło, oskrzela ani płuca. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.