Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Moje wyroby - andrzeja k


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3524 odpowiedzi w tym temacie

#41 yakanazva

yakanazva

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 12 postów
  • MiejscowośćBielefeld

Napisano 02 lut 2012 - 09:50

Widze, ze nie tylko ja bede wedzil w piatek na tym mrozie :grin: Miesko na wedzonki pekluje sie od soboty, wczoraj zapeklowalem mieso na kielbasy dzis przemiele i powiaze szynki, a jutro po pracy wedzenie.
Andrzeju Tobie jak i Grzegorzowi zycze powodznia i goracych stop :grin: Czekam na relacje jak sie udalo to mrozne wedzenie.
Pozdrawiam Mateusz

Ps. Przepraszam za brak polskich znakow, ale ze wzgledu na polozenie geograficzne jest to nimozliwe :sad:

#42 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12560 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 02 lut 2012 - 10:20

Witam

Już jestem po pracy tylko wędzenie pozostało :D


Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

W kolorowych pojemnikach zostawiłem na al'a biała :D

Pozdrawiam

#43 Emil

Emil

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 357 postów
  • MiejscowośćNasielsk

Napisano 02 lut 2012 - 10:39

Jak popatrzyłem na te pięknie odkręcone kiełbaski, to aż weny twórczej dostałem by dziś mięcho zapeklować :wink: tylko ten mróz mnie przeraża ... :wink:

#44 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12560 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 02 lut 2012 - 10:43

tylko ten mróz mnie przeraża ... :wink:



Przecież odkręcać kiełbasy możesz w mieszkaniu :D


Pozdrawiam

#45 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 02 lut 2012 - 19:57

jednak książeczka dopiero wieczorkiem po wędzeniu

i słusznie ,literatura po pracy,mniej strat w produkcji :lol: :lol:

#46 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6795 postów

Napisano 02 lut 2012 - 20:47

andrzej k, rozumiem Andrzejku że na kurs możemy jechać bo mamy z czym.Ja też coś przygotuję :grin: tylko jęśli chodzi o serki to liczę na Ciebie :tongue:

#47 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12560 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 02 lut 2012 - 21:20

Jeszcze parę fotek z dzisiejszego dnia :grin:


Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Pozdrawiam

#48 pokemon15

pokemon15

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4157 postów
  • MiejscowośćBogatynia

Napisano 02 lut 2012 - 22:11

Jeszcze parę fotek z dzisiejszego dnia

andrzeju, dla kogo ty tyle tego produkujesz ??? A ta biała parzona to też pobiedziska ? z tym ze nie zadymiana ?

#49 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12560 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 02 lut 2012 - 22:14

andrzeju, dla kogo ty tyle tego produkujesz ??? A ta biała parzona to też pobiedziska ? z tym ze nie zadymiana ?



Pokemonie , zima ma być długa i bardzo mroźna . :grin: Z tego samego farszu zrobiona al'a biała :smile:


Pozdrawiam

#50 boggi

boggi

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1364 postów
  • MiejscowośćDębica

Napisano 02 lut 2012 - 22:27

andrzeju, cóż tu więcej mówić ? Wyroby pierwsza klasa :clap: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :thumbsup:

#51 marek72

marek72

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 69 postów
  • Miejscowośćkatarzynka

Napisano 02 lut 2012 - 22:49

Wyroby super może i ja kiedyś takie zrobię :clap: :thumbsup: . Pozdro Marek .

#52 Misiekk85

Misiekk85

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 377 postów
  • MiejscowośćKalisz

Napisano 02 lut 2012 - 23:06

Pieknie Andrzeju, ale tez podziwiac wedzic w tych -16*C....
chociaz ja bym kielbaske mocniej podwedzil ale to juz jak kto woli...
Zapewne kielbaska pyszna... :thumbsup:

#53 yakanazva

yakanazva

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 12 postów
  • MiejscowośćBielefeld

Napisano 03 lut 2012 - 06:50

Witam,
Misiekk85 jezeli kielbaska jest na grzana z wody to ja nawet lubie takie lekko smagane dymem :tongue: U mnie -15,5*C zaraz sniadanko ciepla herbatka i ide wygrzewac wedzarnie, w takich warunkach jeszcze nie wedzilem :cool: wedzarnia murowana z klinkieru wiec mam nadzieje ze po wygrzaniu nie bedzie problemu z utrzymaniem temperatury. Pozdrawiam

#54 Emil

Emil

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 357 postów
  • MiejscowośćNasielsk

Napisano 03 lut 2012 - 07:19

Ile czasu wędziłeś Andrzeju ? w sumie od czasu do czasu też bardzo lubię taką lekko odymioną :wink: szczególnie z przeznaczeniem na grilka lub jak kolega wcześniej napisał, do odgrzania w wodzie ;) Tak czy inaczej bardzo podoba mi się widoczna struktura farszu . Domyślam się, że zapewne równie doskonale smakuje jak wygląda :clap:

#55 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12560 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 03 lut 2012 - 08:24

Witam

Jak by kogoś interesował przekrój to proszę bardzo . Do wyrobu kiełbaski nie była przygotowywana specjalnie masa wiążąca .

Dołączona grafika Pozdrawiam

[size=9][ Dodano: Pią 03 Lut, 2012 08:25 ][/size]

Ile czasu wędziłeś Andrzeju ?

Około 3-3,5 godziny

#56 Tomasz_65

Tomasz_65

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1637 postów

Napisano 03 lut 2012 - 10:10

Witam andrzej k :grin: fajniutka w środku ,jak się podsuszy pewnie będzie super :grin: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: pozdrawiam

#57 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3340 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 03 lut 2012 - 19:29

Do wyrobu kiełbaski nie była przygotowywana specjalnie masa wiążąca .

Dobrej kobiecie (czyt. Halusia ) samo ciasto w łapkach rośnie , a Tobie nie potrzeba by się związała , kiełbaska oczywiście .
Wiadomo - mistrzowie .

#58 Alltid

Alltid

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1008 postów

Napisano 03 lut 2012 - 21:06

Jak by kogoś interesował przekrój to proszę bardzo


Muszą być pyszne! :thumbsup: :thumbsup: w przekroju i w całości :thumbsup: :thumbsup:

#59 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12560 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 04 lut 2012 - 09:33

Gdy rano wstałem dość czasu miałem ,

zaraz kiełbaski trochę zrobiłem . :grin: :lol:

Tak trochę na jutrzejsze śniadanko . Zimno jest , to po trzy grzane z musztardą . :grin:

Dołączona grafika Pozdrawiam

#60 Alltid

Alltid

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1008 postów

Napisano 04 lut 2012 - 11:14

Oj andrzeju andrzeju, ile ty tej kiełbasy robisz... szok...

Gdy rano wstałem dość czasu miałem ,

zaraz kiełbaski trochę zrobiłem . :grin: :lol:

Tak trochę na jutrzejsze śniadanko . Zimno jest , to po trzy grzane z musztardą . :grin:


Rób Andrzeju rób !!!
Zawsze są świeże, nie z zamrażarki :thumbsup: :thumbsup:

Szkoda,że tak daleko mieszkasz :!: :sad:
Mam musztardę :!: :smile:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych