Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co sadzicie na temat zrobienia kielbasy bialej bez wolowego i czesc zostawic na polska??

Probowalem znalezc przepis na polska ale jakos nie moglem wiem ze gdzies go widzialem moze ktos podeslac??

Pozdrawiam

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/
Udostępnij na innych stronach

wielkie dzieki za te przepisy ale chodzilo mi o jakis z forum teraz nie pamietam kto pisal ale wydaje mi sie ze "pisu" gdzies zapodal ten temat??

Pozdrawiam

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201067
Udostępnij na innych stronach

Wejdź na profil Pis'a, i zobacz wszystkie jego posty. Możesz także skorzystać z wyszukiwarki. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201068
Udostępnij na innych stronach

Co sadzicie na temat zrobienia kielbasy bialej bez wolowego i czesc zostawic na polska??

Ja myślę, że to zły pomysł, niewykonalny technicznie. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201073
Udostępnij na innych stronach

O wlasnie o wilku mowa Pisu nie pisales gdzies o polskiej bo tak mi sie zdaje ze to byles Ty?

Dlaczego nie wykonalny technicznie??

Chodzi Ci o te wolowe??

Pozdrawiam

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201077
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio eksperymentowałem z białą kiełbasą, gdzie wołowinę zastąpiłem mięsem z golonki jako masę wiążącą.

Jako przepis główny wykorzystałem http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-surowe/7-kielbasa-biala-surowa , oczywiście zmniejszyłem tradycyjnie ilość soli na 15g/kg i jak pisałem wołowinę zastąpiłem golonką.

...Kwestia smaku jest różna u różnych osób...

_____________________________________

http://swinskiekawaly.blox.pl/html

michal.pogorzelec@gmail.com

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201093
Udostępnij na innych stronach

Ja ostatnio robię "białą " bez żadnej masy wiążącej, wystarczy farsz porządnie mieszać i "klej " sam się zrobi. "16" - podaje że 1 centymetrowy plasterek białej ma się nie rozsypać, mój 0,5 cm trzyma się "kupy", to po co mi twarda wołowina w kiełbasie?
Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201297
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.