Grzewlod Posted May 9 Report Share #3201 Posted May 9 Godzinę temu, BazylWidzew napisał(a): Co będę się chwalił jak to nie moje😁 👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 11 Author Report Share #3202 Posted May 11 Obiadek Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted May 11 Report Share #3203 Posted May 11 Smacznego.... a nic zielonego i płynnego do tego obiadku nie dodałeś? Quote Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 12 Author Report Share #3204 Posted May 12 Chleb upieczony Robiony jak zawsze a się o wiele bardziej kruszy Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 17 Author Report Share #3205 Posted May 17 (edited) Ostatnio przy ulu taka broda ul naszykowałem bo myślałem że się wyroiły. Pszczoły wsadzone do ula, wieczorem patrzę a w ulu pusto. Pszczółki to jednak mądre zwierzątka, w tym ulu co jest słabsza rodzina żadnego kokonu królowej a w tym gdzie jest mocna rodzina 9 kokonów z matką, jeden zostawiłem do wyrojenia. Miodu już sporo, jak zacznie kwitnąć robinia to się zrobi miodobranie a później będzie miód akacjowy Edited May 17 by BazylWidzew Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tytan58 Posted May 17 Report Share #3206 Posted May 17 To ten pusty przerób na wędzarnie i zacznij robić swoje wyroby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 19 Author Report Share #3207 Posted May 19 W dniu 17.05.2024 o 19:42, tytan58 napisał(a): To ten pusty przerób na wędzarnie Wędzarnia jest, fakt mało używana a ten ul będzie zasiedlony już jedna matka jest zostawiona do wyrojenia. Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamuśka Posted May 19 Report Share #3208 Posted May 19 Bazylu, gdybyś był bliżej to bym poszła do Ciebie na szkolenie z uli i hodowli pszczółek, a tak to muszę się smakiem oblizać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted May 19 Report Share #3209 Posted May 19 17 minut temu, mamuśka napisał(a): gdybyś był bliżej No masz przecież specjalistę w Łodzi , mają własne świetne miody Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted May 19 Report Share #3210 Posted May 19 58 minut temu, mamuśka napisał(a): Bazylu, gdybyś był bliżej to bym poszła do Ciebie na szkolenie Szalików nie pomyl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 19 Author Report Share #3211 Posted May 19 (edited) Godzinę temu, mamuśka napisał(a): Bazylu, gdybyś był bliżej to bym poszła do Ciebie na szkolenie z uli i hodowli pszczółek, Sam się cały czas uczę, pszczoły mam drugi sezon. 56 minut temu, Muski napisał(a): No masz przecież specjalistę w Łodzi Wosiu mi wiele pomógł, szczególnie na początku, telefonicznie z nim rozmawiałem i mówił mi co i jak. Teraz jak nie mam telefonu to konsultacje się skończyły Pani od której kupiłem ul też mi wiele pomogła. Edited May 19 by BazylWidzew Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 19 Author Report Share #3212 Posted May 19 Dzisiaj na obiad picca 1 Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 20 Author Report Share #3213 Posted May 20 Dzisiaj patrzę że robinia zaczęła kwitnąć, czas na miodobranie Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 21 Author Report Share #3214 Posted May 21 (edited) Dzisiaj pierwsze ognisko w tym roku i obiad przy ognisku Jeszcze tyle szerszeni co w tym roku to w życiu nie widziałem. Wczoraj jak rąbałem drewno 3 latały, 2 ubiłem siekierą, co ciekawe przecięty na pół dalej żył, dzisiaj przy ognisku 2 latały, 1 zabity i spalony. Edited May 21 by BazylWidzew 1 Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamuśka Posted May 22 Report Share #3215 Posted May 22 7 godzin temu, BazylWidzew napisał(a): 2 ubiłem siekierą Zazdroszczę wzroku 😃 Jak tynkowałam paskudną ścianę sąsiada (na granicy) też mi latał szerszeń. Wielkie to stworzenie. Nie strzeliłam go pacą, bo szkoda mi było świeżo zrobionej ściany i zwiałam z rusztowania 😁 Kiełbaska mniamuśna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted May 22 Report Share #3216 Posted May 22 15 godzin temu, mamuśka napisał(a): Zazdroszczę wzroku 😃 A ja refleksu 😁 Quote "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 22 Author Report Share #3217 Posted May 22 Obiadek Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted May 23 Report Share #3218 Posted May 23 9 godzin temu, chudziak napisał(a): A ja refleksu A jaka celność oko snajpera 😁. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted May 23 Report Share #3219 Posted May 23 Zaprawiony w boju podczas kibicowania to i oko pewne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CPN Posted May 23 Report Share #3220 Posted May 23 Reebok Quote Ed Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 23 Author Report Share #3221 Posted May 23 Chlebek się upiekł 2 Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted May 23 Report Share #3222 Posted May 23 Jak zwykle wyszedł bardzo ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 24 Author Report Share #3223 Posted May 24 Robinia ładnie kwitnie jutro miodobranie. Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 26 Author Report Share #3224 Posted May 26 (edited) Wczorajsze miodobranie 9,5 l ukręcone Jeszcze trochę będzie z odsklepin. Edited May 26 by BazylWidzew Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted May 26 Author Report Share #3225 Posted May 26 Na obiad makaron Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts