Jump to content

Recommended Posts

Od kilku miesięcy posiadam taką oto wagę. Jestem z niej bardzo zadowolony, waga działa jak dotąd doskonale:

http://allegro.pl/waga-jubilerska-dwuzakresowa-500g-200g-0-01g-hq-i2990784668.html

Od razu zaznaczę, że ta waga działa bardzo dobrze. ;) Miała tylko dwa mankamenty: bateria oraz niedostatecznie dopasowane jedno ucho pokrywki.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Dzisiaj poczta dostarczyła wagę.

Mam identyczną, jest Ok, używam ponad rok chyba i jest niezastąpiona :)

Cydr rozlałem do butelek

Oj... mnie czeka tez butelkowanie...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

bazylwidzew, jak zachowuje sie Twoj cydr po rozlaniu do butelek , moj ciagle daje takie ilosci gazu , ze gdybym mial w takich butelkach to chyba zakretki by wyleciały ,juz stoi 6 tygodni w butelkach po coca-coli , i wodzie mineralnej , sa tak napiete ze mozna na nich grac ,by sie napic musze spuszczac gaz a potem nalewac , inaczej po otwarciu pełnym gwaltowna fontanna wybija z butelki . Moze cos zle zrobiłem , zrobiłem go z wina z jabłek , ktore prawie juz nie pracowało dodałem sok i słodzik .Pozdrawiam
Wojciech Pacan

Dzisiaj metkę zrobiłem, Pis wielkie dzięki za ten przepis. Oglądając fotorelacje Pokemona postanowiłem więcej zdjęć robić. Zapeklowane przedwczoraj kilo boczku.

Połowa z cebulą i druga z czosnkiem. Cebula 29 g i czosnek 15 g

Pieprz biały 1.2 g i cukier 1 g na pół kg.

I gotowe ilość cebuli i czosnku jak dla mnie idealnie :thumbsup:

Jakoś się nierówno podzieliło czosnkowa wyszła tłusta

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

jak zachowuje sie Twoj cydr po rozlaniu do butelek

Wojtek jeszcze nie wiem jak się zachowuje bo pierwszy raz robię, a dwa dni temu wlałem do butelek.

dodałem sok i słodzik

morze za dużo dałeś, ja na 9 l. dałem 36 g cukru

juz stoi 6 tygodni

czas wypić :smile:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Cydr rozlałem do butelek :cool:

:clap: :clap: :clap: :clap:

 

Ja też robiłam w takich butelkach.

bazylwidzew, do mojego cydru nie dodoałem cukru ani garma tylko słodzik , ktrórego nazwe wyczytałem an forum ,w tabletkach ,poczekam na Twoje doświadczenia , mnie zostały juz trzy tylko butelki wiec teraz nastawie cydr soku kartonikowego.Pozdrawiawm Wojtek
Wojciech Pacan

bazylwidzew, jakich uzyłeś drożdży , ja uzywam winiarskich szczep tokay ,wczesniej je aktywuje , ale razcej trzymam w cieple u Ciebie widzę "zimny wychów".Pozdrawiam

Jak pierwszy cydr robiłem drożdże dałem burgund 38. Teraz błąd zrobiłem bo wyjąłem z lodówki i do baloników. Mogłem je trochę w cieple potrzymać żeby ruszyły, ale już zaczęły pracować :grin:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Bazyl, :grin: ładny garnuszek :P ile kosztował, jeżeli mogę spytać?

do zacierania

:devil: chyba i ja o czymś pomyślę dla swojego :grin:

:clap: za cydr :) spróbuj z soczkami np. Fortuny wg mnie dużo lepszy efekt :) Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

  • 2 weeks later...

Wczoraj trochę masła zrobiłem :cool:

Na 8 stronie mojego tematu jest dyskusja że mi dużo masła wyszło. Wtedy walnąłem tak na oko 200 ml teraz dokładnie odmierzyłem śmietanę. Wtedy mogło być około 240 ml i 82 g masła, a teraz z 260 ml wyszło mi 115 g masła

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

300 + 20 wysyłka

no tak.. jakość wysoka to i cena, chociaż myślałem, że kosztował ponad 4 stówki ;)

mój bambetel tylko 150.. nie będzie żal go na otwartym ogniu na dworku stawiać w razie czego :P

z 260 ml wyszło mi 115 g masła

to prawie połowa :clap: dobrą wiejską śmietankę musisz mieć.. babcia kiedyś opowiadała, że miała czerwoną krowę, która właśnie takie przeogromnie tłuste mleko dawała.. nie miałem okazji swojego masła robić, ale jak napiszesz conieco o smaku to kto wie :grin: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

ale jak napiszesz conieco o smaku to kto wie

Smaku z kupnym nie ma co porównywać jest o wiele lepsze :thumbsup: Pierwsze masło jak robiłem to targałem słoikiem 40 minut trochę mnie to zniechęciło, ale to zrobiłem w 15 minut. Teraz zawsze będę zbierał śmietanę i robił masło

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

dobrą wiejską śmietankę musisz mieć.

Co najmniej 36% :smile:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.