sverige2 Posted February 28, 2013 Report Share #126 Posted February 28, 2013 Od kilku miesięcy posiadam taką oto wagę. Jestem z niej bardzo zadowolony, waga działa jak dotąd doskonale:http://allegro.pl/waga-jubilerska-dwuzakresowa-500g-200g-0-01g-hq-i2990784668.html Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-271633 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 28, 2013 Report Share #127 Posted February 28, 2013 Od razu zaznaczę, że ta waga działa bardzo dobrze. Miała tylko dwa mankamenty: bateria oraz niedostatecznie dopasowane jedno ucho pokrywki. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-271635 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 1, 2013 Author Report Share #128 Posted March 1, 2013 Cydr rozlałem do butelek Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272061 Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted March 1, 2013 Report Share #129 Posted March 1, 2013 Dzisiaj poczta dostarczyła wagę.Mam identyczną, jest Ok, używam ponad rok chyba i jest niezastąpiona Cydr rozlałem do butelekOj... mnie czeka tez butelkowanie... Quote MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272090 Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted March 2, 2013 Report Share #130 Posted March 2, 2013 bazylwidzew, jak zachowuje sie Twoj cydr po rozlaniu do butelek , moj ciagle daje takie ilosci gazu , ze gdybym mial w takich butelkach to chyba zakretki by wyleciały ,juz stoi 6 tygodni w butelkach po coca-coli , i wodzie mineralnej , sa tak napiete ze mozna na nich grac ,by sie napic musze spuszczac gaz a potem nalewac , inaczej po otwarciu pełnym gwaltowna fontanna wybija z butelki . Moze cos zle zrobiłem , zrobiłem go z wina z jabłek , ktore prawie juz nie pracowało dodałem sok i słodzik .Pozdrawiam Quote Wojciech Pacan Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272123 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 2, 2013 Author Report Share #131 Posted March 2, 2013 Dzisiaj metkę zrobiłem, Pis wielkie dzięki za ten przepis. Oglądając fotorelacje Pokemona postanowiłem więcej zdjęć robić. Zapeklowane przedwczoraj kilo boczku. Połowa z cebulą i druga z czosnkiem. Cebula 29 g i czosnek 15 g Pieprz biały 1.2 g i cukier 1 g na pół kg. I gotowe ilość cebuli i czosnku jak dla mnie idealnie :thumbsup: Jakoś się nierówno podzieliło czosnkowa wyszła tłusta Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272337 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 3, 2013 Author Report Share #132 Posted March 3, 2013 jak zachowuje sie Twoj cydr po rozlaniu do butelekWojtek jeszcze nie wiem jak się zachowuje bo pierwszy raz robię, a dwa dni temu wlałem do butelek. dodałem sok i słodzikmorze za dużo dałeś, ja na 9 l. dałem 36 g cukru juz stoi 6 tygodniczas wypić :smile: Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272369 Share on other sites More sharing options...
Alltid Posted March 3, 2013 Report Share #133 Posted March 3, 2013 Cydr rozlałem do butelek :clap: :clap: :clap: :clap: Ja też robiłam w takich butelkach. Quote Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272389 Share on other sites More sharing options...
m. Posted March 3, 2013 Report Share #134 Posted March 3, 2013 Gdzie znajde przepis na Cydr? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272395 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 3, 2013 Author Report Share #135 Posted March 3, 2013 Tu https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7857&postdays=0&postorder=asc&start=120 Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272397 Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted March 3, 2013 Report Share #136 Posted March 3, 2013 bazylwidzew, do mojego cydru nie dodoałem cukru ani garma tylko słodzik , ktrórego nazwe wyczytałem an forum ,w tabletkach ,poczekam na Twoje doświadczenia , mnie zostały juz trzy tylko butelki wiec teraz nastawie cydr soku kartonikowego.Pozdrawiawm Wojtek Quote Wojciech Pacan Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272502 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 5, 2013 Author Report Share #137 Posted March 5, 2013 Właśnie drugi cydr nastawiłem Jak radziła Alltid w swoim temacie drożdże w słoik i do lodówki. Chyba ostatni śnieg tej zimy Temp. 8.8*C :shock: Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272896 Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted March 5, 2013 Report Share #138 Posted March 5, 2013 bazylwidzew, jakich uzyłeś drożdży , ja uzywam winiarskich szczep tokay ,wczesniej je aktywuje , ale razcej trzymam w cieple u Ciebie widzę "zimny wychów".Pozdrawiam Quote Wojciech Pacan Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272904 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 5, 2013 Author Report Share #139 Posted March 5, 2013 bazylwidzew, jakich uzyłeś drożdży , ja uzywam winiarskich szczep tokay ,wczesniej je aktywuje , ale razcej trzymam w cieple u Ciebie widzę "zimny wychów".PozdrawiamJak pierwszy cydr robiłem drożdże dałem burgund 38. Teraz błąd zrobiłem bo wyjąłem z lodówki i do baloników. Mogłem je trochę w cieple potrzymać żeby ruszyły, ale już zaczęły pracować :grin: Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272920 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 7, 2013 Author Report Share #140 Posted March 7, 2013 Wczoraj kurier dostarczył. Będzie miał dużo zastosowań do gotowania psoty, do zacierania, do parzenia wyrobów, do gotowania słoików :grin: Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-273166 Share on other sites More sharing options...
PanBoczek Posted March 7, 2013 Report Share #141 Posted March 7, 2013 Bazyl, :grin: ładny garnuszek :P ile kosztował, jeżeli mogę spytać? do zacierania :devil: chyba i ja o czymś pomyślę dla swojego :grin: :clap: za cydr spróbuj z soczkami np. Fortuny wg mnie dużo lepszy efekt Pozdrawiam Quote Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-273169 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 7, 2013 Author Report Share #142 Posted March 7, 2013 Duże to cudo - ile waży?Waga 8.40 kg, wymiary wysokość 41 cm i średnica 40 cmile kosztował300 + 20 wysyłka Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-273311 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 9, 2013 Author Report Share #143 Posted March 9, 2013 Dzisiaj zrobiłem schab a' la wędlina parmeńska Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-273797 Share on other sites More sharing options...
Jan Gromada Posted March 10, 2013 Report Share #144 Posted March 10, 2013 bazyl te garki sa dobre , ale maja jedna wade ze jak sie nagrzeje toza uchwyt nie zlapiesz. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-273801 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 19, 2013 Author Report Share #145 Posted March 19, 2013 Wczoraj po 9 dniach schab powiesiłem w kuchni Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-275796 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 21, 2013 Author Report Share #146 Posted March 21, 2013 Wczoraj trochę masła zrobiłem Na 8 stronie mojego tematu jest dyskusja że mi dużo masła wyszło. Wtedy walnąłem tak na oko 200 ml teraz dokładnie odmierzyłem śmietanę. Wtedy mogło być około 240 ml i 82 g masła, a teraz z 260 ml wyszło mi 115 g masła Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-276143 Share on other sites More sharing options...
PanBoczek Posted March 21, 2013 Report Share #147 Posted March 21, 2013 300 + 20 wysyłkano tak.. jakość wysoka to i cena, chociaż myślałem, że kosztował ponad 4 stówki mój bambetel tylko 150.. nie będzie żal go na otwartym ogniu na dworku stawiać w razie czego :P z 260 ml wyszło mi 115 g masłato prawie połowa :clap: dobrą wiejską śmietankę musisz mieć.. babcia kiedyś opowiadała, że miała czerwoną krowę, która właśnie takie przeogromnie tłuste mleko dawała.. nie miałem okazji swojego masła robić, ale jak napiszesz conieco o smaku to kto wie :grin: Pozdrawiam Quote Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-276147 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 21, 2013 Author Report Share #148 Posted March 21, 2013 ale jak napiszesz conieco o smaku to kto wieSmaku z kupnym nie ma co porównywać jest o wiele lepsze :thumbsup: Pierwsze masło jak robiłem to targałem słoikiem 40 minut trochę mnie to zniechęciło, ale to zrobiłem w 15 minut. Teraz zawsze będę zbierał śmietanę i robił masło Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-276155 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted March 23, 2013 Report Share #149 Posted March 23, 2013 dobrą wiejską śmietankę musisz mieć.Co najmniej 36% :smile: Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-276541 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 24, 2013 Author Report Share #150 Posted March 24, 2013 Co najmniej 36%Anno nie wiem ile % ma śmietana, ale mleko ma 4,7 - 5% tłuszczu Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-276812 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.