Maad Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 14 Marca 2015 wersja podstawowa jest bez łososia - ja go dodałem, bo zależało mi na zwiększeniu ilości tłuszczu, a olej roślinny mi nie za bardzo pasuje Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 14 Marca 2015 A makrela ??w sumie tłusta rybka;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 14 Marca 2015 wersja podstawowa jest bez łososia - ja go dodałem, bo zależało mi na zwiększeniu ilości tłuszczu, a olej roślinny mi nie za bardzo pasuje A soja modyfikowana pasi ? Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 14 Marca 2015 A soja modyfikowana pasi ? masz na myśli soję jako karmę łososi hodowlanych? A makrela ??w sumie tłusta rybka;) Tak mam zamiar zrobić kolejny. Makrela wędzona 50%, makrela surowa 50%. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 14 Marca 2015 Myślałem o tej w sosie. No chyba że to sos sojowy bez soji . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) ale czy twoja lepsza o mojej???Twoje zdjecia przede wszystkim są płaskie. Edytowane 14 Marca 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 14 Marca 2015 proszę mi tu w kąciku nie śmiecić Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 14 Marca 2015 A soja modyfikowana pasi ?masz na myśli soję jako karmę łososi hodowlanych?A makrela ??w sumie tłusta rybka;)Tak mam zamiar zrobić kolejny. Makrela wędzona 50%, makrela surowa 50%.Oooo to by było tooo zrobimy kolego;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) proszę mi tu w kąciku nie śmiecić Sorki, nie moglem się powstrzymać. Uznałem też, że to ważna wskazówka ale będzie raczej niezauważona. A do tematu, to skąd się wziąl sos sojowy nagle, skoro nie ma go w przepisie? Edytowane 14 Marca 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 14 Marca 2015 Jak nie ma jak jest? Przyprawy: - sól - 30g (pamiętać o słonej wędzonej rybie oraz sosie sojowym) - cukier - 6g - papryka słodka (w proszku) - 10g - sos sojowy 10/15g - ocet 15g - chilli - 4g - pieprz grubomielony - 1g Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) No tak, w Mariuszowym jest. Patrzyłem na pierwsze dwa prównania a tam nie było. Edytowane 14 Marca 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 14 Marca 2015 proszę mi tu w kąciku nie śmiecić Sorki, nie moglem się powstrzymać. Uznałem też, że to ważna wskazówka ale będzie raczej niezauważona. A do tematu, to skąd się wziąl sos sojowy nagle, skoro nie ma go w przepisie? Ooooo no przeca tyś jest The Best!!!! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 14 Marca 2015 Widzę że powstają następne modyfikacje przepisu, cieszy to bo lubię odkrywać nowe smaki Marku, z solą ostrożnie ponieważ łosoś jest sporo słońszy niż szprotki, czy też makrela, ja na wszelki wypadek nie solę ryżu, jak jest za mało słone to zawsze mogę dosolić, tym bardziej że gotową pastę pasteryzuję dopiero po kilku godzinach od przygotowania, te kilka godzin pasta spędza w lodówce, w tym czasie ryż wchłonie wszystko co powinien wchłonąć, w tym i sól, a po degustacji wiem czy dosolić czy nie. Ładna fotka, dobra kleistość i konsystencja paprykarza z łososiem ja bym więcej nie modyfikował tej wersji. Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 14 Marca 2015 mam pewien problem z degustowaniem słoności surowego dorsza Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 4 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 4 Lipca 2015 Ja wiem, że są upały, ale ile można wodę pić? golonka wieprzowa z kapustą - 6 godzin w wolnowarze - mięciutka i tłuściutka Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 4 Lipca 2015 No a gdzie przepisik w pedeefie ? Wspaniale się prezentuje. Do tego musztarda saperska i pifo i cóż Pan chcieć więcej? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 4 Lipca 2015 Do tego musztarda saperska i pifo i cóż Pan chcieć więcej? Chyba czytasz w moich myślach Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 4 Lipca 2015 Chyba czytasz w moich myślach My wiemy co dobre i co z czym. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 4 Lipca 2015 grrrrr.... Chrzan brakuje... Chrzan... !!! Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 4 Lipca 2015 Lo matko i corko! toc to obiad na caly tydzien..dla mnie z chcrzanem ale takim naprawde ostrym! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 4 Lipca 2015 na takie upały szybkowar - godzina i golonka gotowa , później musztarda lub chrzan ostra jak diabli siódme poty wychodzą przez całe ciało , które tym sposobem sie ochładza i jest się happy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 4 Lipca 2015 Electra ,moze racjonalnie obiad na cały tydzień , ale po pierwszm ruchu -otwarcia sztuććami , nie da sie zatrzymac , tak juz jest zgolonkami .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 5 Lipca 2015 Inspirujące Trzeba coś końcepcyjnie pomyśleć... pifffko jeest, musztarda... mam, chrzan obocznie również....znów pifffko Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 13 Lutego 2016 Testowanie możliwości szybkowara Konserwy domowe sterylizowane w 121 stopniach. Można przechowywać poza lodówką przez wiele, wiele miesięcy Domowy obiad gotowy w parę minut. Była jeszcze wołowina z kaszą gryczaną, ale nie doczekała do zdjęć Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 13 Lutego 2016 .....wiem wiem , ryż to węgiel - proporcje przy DK są zachowane? - pytanie tylko takie sobie , bo wiem wiem.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.