Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Maad - na spokojnie ;)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
407 odpowiedzi w tym temacie

#401 Jasiust

Jasiust

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 227 postów
  • MiejscowośćKołobrzeg

Napisano 10 kwi 2016 - 14:27

bo osobiscie jaglanej nie lubie bo jakas tata goryczkowata dla mnie..ale wiadomo to kwestia gustu
  Spróbuj przed gotowaniem przelać gorącą wodą  , powinna goryczka zginąć. 

#402 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5386 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 10 kwi 2016 - 20:42

@Jasiust, dzieki ,sprobuje  :)  



#403 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 10 kwi 2016 - 21:28

Tak na szybkiego... zrobione dzisiaj coś ala spagetti z makaroni i podudzia z kurczaka w słodkim sosie chilli z ryżem. Makaroni właśnie próbowaliśmy - rewelka. Nawet nie był za bardzo rozgotowany, skrócę czas o 5 minut i będzie OK.  Zdjęcia i relacja jutro :)



#404 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5082 postów

Napisano 10 kwi 2016 - 21:57

bo osobiscie jaglanej nie lubie bo jakas tata goryczkowata dla mnie..ale wiadomo to kwestia gustu :) a jak juz to czy w PL mozna jeszcze kupic kasze krakowska ,ostatnio szukalam i nigdzie nie bylo.

Ja jaglaną by była na sypko wstępnie prażę na sucho w garnku o grubym dnie, po uprażeniu przelewam  ją  wrzątkiem, który wylewam   i dopiero zalewając jeszcze raz wrzątkiem gotuję .

A tu kasza krakowska  :D  https://www.google.p...iw=1252&bih=602



#405 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 11 kwi 2016 - 07:55

I wyszło to mniej więcej tak...

 

Załączony plik  20160411_081433.jpg   46,63 KB   4 Ilość pobrań

 

Załączony plik  20160411_081647.jpg   39,16 KB   4 Ilość pobrań

 

Załączony plik  20160411_082539.jpg   39,36 KB   4 Ilość pobrań

 

A tu obiecana relacja -  https://wedlinydomow...yroby/?p=490664



#406 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5386 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 11 kwi 2016 - 10:27

@chudziak, ja kupowalam juz ale w zeszlym roku jak bylam w Polsce w sklepie to nie widzialam ,albo przeoczylam, w tym roku jak nie bedzie w markiecie kupie na jakims targowisku,ale tez zobacze u nas na osiedlowym moze tez sprowadzaja bo nasz osiedlowy to zaopatrzony lepiej niz nie jeden w PL :D



#407 PanBoczek

PanBoczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3609 postów

Napisano 24 maj 2016 - 09:24

Dzięki Mareczku za cenne rady i pomoc w trakcie produkcji :) wyszło świetnie! (jak dla mnie ;)

łopatka/udziec indyka 70/30 obsmażane na oleju kokosowym, zestaw 11 przypraw i wino z melisy  :sleep:

słoiki; podwójne porcje (240g mięsa, 60g ryżu, 120g wywaru spod mięsa i wina). Pozdrawiam

 

Załączony plik  słoiki Maad'a.jpg   60,04 KB   4 Ilość pobrańZałączony plik  słoiki Maad'a (1).jpg   58,3 KB   4 Ilość pobrań



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#408 Maad

Maad

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6891 postów

Napisano 24 maj 2016 - 09:45

:thumbsup:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


    Bing (1)