Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Z tego, co Bóg dał...


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1352 odpowiedzi w tym temacie

#1 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 27 mar 2012 - 10:59

Dzień dobry druhowie!
Oto i u mnie pojawiła się możliwość odkrywać tematy. :lol:
Wiele osób już znają że żyję w Kaliningradzie, zachwycam się łowieniem ryb i trochę garmażerią. Bardzo lubię przygotowywać ze swoich połowów, lecz nie tylko i bardzo często przygotowuję z tego, co jest w lodówce. Toż tamtym i nazywa się "Co Bóg dał"!.
Jak u mnie to wychodzi - oceniać Wam. :blush:
Specjalnie dla tego wypadku strzegł bardzo ciekawą i prostą potrawę. I tak - Że dziś Bóg dał?

Pizza z leszcza.
Nie znam na ile jest popularny leszcz w Polsce, osobiście jego lubię, a schwytać jego można nawet w morzu. Jeśli Wam poszczęściło się, to polecam przygotować rybną potrawę, przepis której nigdzie nie spotykałem. Dlatego uważam za swój odautorski jego :blush: . Po przygotowywaniu ono przypomina pizzę, a w zamian testu wykorzystywałem leszcza.
Leszcza, odpowiedniego według rozmiaru na brytfannę, oczyszczam od łuski i rozkroiłem z grzbietu, wydalam kości i trzewia, solę, pieprzę, oliwię roślinnym i zawieram na brytfannę.

Dołączona grafika

Pokrywam powierzchnię ryby warstwą pomidor, solę, pieprzę...

Dołączona grafika

Warstwa pieczarek doda antytezy do potrawy...

Dołączona grafika

A słodki bułgarski pieprz doda pikanterii, ta i jest pożyteczny on...

Dołączona grafika

Która potrawa teraz bez majonezu?

Dołączona grafika

Ostatnia kreska -serkiem oprószyć, dla "opalenizny" ...

Dołączona grafika

Bardzo proste w przygotowywaniu, jest bajeczna smaczna potrawa spodziewam się przypodoba się owym kto zapragnie jego przygotować dla jakiegokolwiek odpowiedniego wypadku.

Dołączona grafika

Powiem Wam że kiedy przygotowuję tę potrawę gościom jego jedzą nawet te kto w ogóle rybę nie je. :thumbsup:
Smacznego!
P.S. I nie sądzicie stricte!

[size=9][ Komentarz dodany przez: EAnna: Sro 25 Lip, 2012 03:22 ][/size]
Po uzgodnieniu z Saszą zmieniłam tytuł tak, aby lepiej odzwierciedlał intencje autora :smile:

#2 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 25781 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 27 mar 2012 - 11:15

:clap: :clap: :clap:

#3 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 27 mar 2012 - 11:20

:blush: :blush: :blush:

#4 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 27 mar 2012 - 11:27

Patent "jedwabisty" SUPER rybka ... ;) :clap: :clap: :clap:

PS
Już gdzieś widziałem takie nietypowe "odwrotne oprawianie" chyba Darino kiedyś wklejał ... ;)

#5 jacekdino

jacekdino

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 64 postów
  • MiejscowośćGdynia

Napisano 27 mar 2012 - 11:31

Ale bajer !!! :clap:
Wygląda super i pewnie tak samo smakuje.
Gratulacje... :clap: :clap: :clap: :clap:

#6 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2403 postów

Napisano 27 mar 2012 - 11:40

Feederman :clap: :thumbsup: ,nic dodać nic ująć.

#7 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 27 mar 2012 - 11:46

Patent "jedwabisty" SUPER rybka ... ;) :clap: :clap: :clap:

PS
Już gdzieś widziałem takie nietypowe "odwrotne oprawianie" chyba Darino kiedyś wklejał ... ;)

Dziękuje.
To można było widzieć tylko tu http://seatroutinpol....php?p=134#p134
od tegoż autora, pod tymże nikim. :grin:

#8 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2403 postów

Napisano 27 mar 2012 - 11:56

Ten sposób oprawiania ryb bardzo popularny u Litwinów,szczególnie do leszcza wędzonego.

#9 myth

myth

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1602 postów
  • MiejscowośćReykjavik, Islandia/ Koszalin

Napisano 27 mar 2012 - 12:04

Ja szczerze mówiąc sceptycznie podchodzę to tego przepisu, gdyż jak wiadomo w leszczu ości w diabły ... ogólnie super przepis, ale jak bym miał jeść a'la pizzę i dłubać większość czasu w buzi, to sorry, ale nie koniecznie ... ale pomysł pierwij sort :D ...jednak może z inną rybką.... :cool:

#10 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 27 mar 2012 - 12:12

Ten sposób oprawiania ryb bardzo popularny u Litwinów,szczególnie do leszcza wędzonego.

Nie należało próbować :thumbsup:

Ja szczerze mówiąc sceptycznie podchodzę to tego przepisu, gdyż jak wiadomo w leszczu ości w diabły ... ogólnie super przepis, ale jak bym miał jeść a'la pizzę i dłubać większość czasu w buzi, to sorry, ale nie koniecznie ... ale pomysł pierwij sort :D ...jednak może z inną rybką.... :cool:

U dużego leszcza duże kości, ta i do słowa pizza trzeba nie dosłownie odnieść się, tym więcej, że w biegu taką pizzę nie zjesz.
Leszcz jak podstawa, w zamian testu. Tak przygotowuję.... :rolleyes:

#11 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2403 postów

Napisano 27 mar 2012 - 12:32

Próbowałem nie jednego :thumbsup: .Pozdra.

#12 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 27 mar 2012 - 12:48

Zazdroszczę. Teraz Litwinów dużo w Irlandii... :lol:

#13 Majki110

Majki110

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 77 postów
  • MiejscowośćBiecz-Korczyna

Napisano 27 mar 2012 - 13:27

Pomysł dobry warto spróbować :clap:

#14 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 27 mar 2012 - 14:52

Pomysł dobry warto spróbować :clap:

Z carpem :thumbsup:

#15 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12191 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 27 mar 2012 - 16:23

Pizza z leszcza.



Feederman :thumbsup: :clap: :clap: :clap:


Pozdrawiam gorąco

#16 PanBoczek

PanBoczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3609 postów

Napisano 27 mar 2012 - 16:43

Niesamowicie pomysłowy sposób :) zgaduję tez ze bardzo smaczny :thumbsup:
nie wiem czy udałoby mi się tak oprawić jakąkolwiek rybke.. ale cóż ^^ będe musiał spróbować :grin: dopiero co po kolacji jestem.. a już ślinka cieknie :lol: istny obłęd! Pozdrawiam

#17 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 31 mar 2012 - 18:24

Po wizycie do naszego druha Grzegorza i hojnym stole świątecznym należy odchudzać się rybnej... :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

http://desmond.image....jpg&res=medium

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

http://img829.images...4645/021xqh.jpg

No a dziś mój ulubiony jadłospis:
smażony ziemniak
śledź i jej kawior z cebulą
kapusta kiszona i kiszone ogórki
chleb brutalnego mieleniai.... para czarek wódki. :blush:

http://img607.images...7/608/028gt.jpg

http://img688.images...8/469/029uc.jpg

Szczęście jest! :grin:

#18 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5611 postów

Napisano 31 mar 2012 - 19:10

chleb brutalnego mieleniai.... para czarek wódki. :blush:


:grin: ..Pewnie chodzi o chleb z pełnego przemiału..ale brzmi to nad wyraz "mocno" :cool: :wink:

#19 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3783 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 31 mar 2012 - 19:49

:grin: Sasza :grin: :thumbsup: :clap: wspaniale podany śledż :thumbsup: rybki też przygotowane apetycznie :thumbsup: :clap: Wielkie gratulacje :grin:

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 bena

bena

    Stały bywalec

  • **VIP Junior**
  • 205 postów
  • MiejscowośćSuwałki

Napisano 31 mar 2012 - 22:30

ja też lubię śledzie, smacznie wyglądają :thumbsup:
troszkę z tymi czarkami tylko gorzej. :blush:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych