Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Z tego, co Bóg dał...


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1353 odpowiedzi w tym temacie

#21 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 04 kwi 2012 - 15:04

Druhowie, poczuwam się Gagarinem - u mnie jutro duży dzień, a może u podwórzowych psów. :grin:
Pierwsze wędzenie, burzę się... :blush:
Lecz musi sprawić się, niby które że popamiętał z niedawnych wykładów. :lol:
Oto półfabrykaty: kiełbasa, szynku, wycinek, bоczek.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#22 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 6939 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 04 kwi 2012 - 15:37

Druhowie, poczuwam się Gagarinem - u mnie jutro duży dzień, a może u podwórzowych psów. :grin:

:grin:

Lecz musi sprawić się, niby które że popamiętał z niedawnych wykładów. :lol:
Oto półfabrykaty: kiełbasa, szynku, wycinek, bоczek.


Sasza, miałeś świetnego nauczyciela... widać że pilny z Ciebie uczeń.
Póki co , Twoje '' półfabrykaty'' wyglądają rewelacyjne... smaku sam doznasz.. :clap:
A na jutrzejszy dzież życzę Ci dużego ''dymu'' :grin: :wink:

#23 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 04 kwi 2012 - 15:51

"@halusia@". dziękuje za życzenia i komplementy. :blush:

A na jutrzejszy dzież życzę Ci dużego ''dymu'' :grin: :wink:

Oj boję się - boję się... :grin:

#24 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 13148 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 04 kwi 2012 - 16:21

Oj boję się - boję się... :grin:



Sasza Niczego się nie bój , należy pamiętać że dym idzie do góry :smile: . Wystarczy tylko w odpowiednim miejscu powiesić mięso i kiełbaski . :smile:


Będzie dobrze , życzę tego i pozdrawiam gorąco .

#25 gregruda

gregruda

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 65 postów
  • MiejscowośćRuda Śląska

Napisano 04 kwi 2012 - 16:41

Ten sposób oprawiania ryb bardzo popularny u Litwinów,szczególnie do leszcza wędzonego.


A co z ośćmi ,których leszcz ma co niemiara?

#26 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3474 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 04 kwi 2012 - 17:21

No :clap: Saszka - fajnie bo w tym roku u Was i u nas Wielkanoc w tym samym czasie , więc powodzenia i
Bас поздравляем:
"Христос воскрес!"
Добра желаем,
Больших чудес!
Чтоб с Богом в сердце
Светлей жилось,
Он снова с нами -
Воскрес Христос!
Мы вам желаем
Любить всегда:
Где любовь тает -
Душа пуста.

#27 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 04 kwi 2012 - 17:35

Dziękuje chłopacy za wsparcie! :grin:

[size=9][ Dodano: Sro 04 Kwi, 2012 19:45 ][/size]

No :clap: Saszka - fajnie bo w tym roku u Was i u nas Wielkanoc w tym samym czasie , więc powodzenia i
.

Henio, Wielkanoc u nas tego roku 15 kwietnia. :rolleyes: Tak że to Was muszę gratulować, lecz wszystkiemu swój czas.

#28 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3919 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 04 kwi 2012 - 19:29

:grin: Sasza :grin: jestem dumny z TAKIEGO ucznia :clap: :clap: :clap: to jutro razem wędzimy tylko granica NAS dzieli.Pogodę mamy fatalną :sad: Ale MY stare KOZAKI damy radę :grin:

#29 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 04 kwi 2012 - 19:55

:grin: Sasza :grin: jestem dumny z TAKIEGO ucznia :clap: :clap: :clap: to jutro razem wędzimy tylko granica NAS dzieli.Pogodę mamy fatalną :sad: Ale MY stare KOZAKI damy radę :grin:


W zeszłą środę udowodniłem że między Słowianami zasięgów nie ma, na życzenie.
Grzegorz, ty praw pogoda jest nie odpowiednia. u nas cały dzień śnieg zamiatał.

http://foreca.ru/met...0554234&lang=ru

A KAZAKI jesteśmy jeszcze nie stare, wciąż tylko zaczyna się....Dołączona grafika

#30 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3919 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 04 kwi 2012 - 20:13

:grin: jak u Was pada to i u Nas pada :grin: A jaką masz wędzarnie i czym przykrywasz.

#31 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 04 kwi 2012 - 20:21

Oto moja dziwo - piec...

Dołączona grafika

Ale zamyślił się o twoim wariancie, całe genialne prosto! Dołączona grafika

#32 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 04 kwi 2012 - 20:27

Oto moja dziwo - piec...

..... i głowa Lenina zza pianina..... :lol: :lol:
a w ogóle to :clap: :clap: :clap: Bracie Słowianinie

#33 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3919 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 04 kwi 2012 - 20:33

:grin: z wodzem rewolucji :grin: to na pewno będzie dobrze :grin: tylko nie przypal,lepiej dłużej a dobrze.patrz na kolor i nie spuszczaj wędzarni z oka.Mięso jest dobrze zapeklowane jak mniej uwędzisz to w domu powisi i dojrzeje. :grin:

#34 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 04 kwi 2012 - 20:41

:grin: z wodzem rewolucji :grin: to na pewno będzie dobrze :grin: tylko nie przypal,lepiej dłużej a dobrze.patrz na kolor i nie spuszczaj wędzarni z oka.Mięso jest dobrze zapeklowane jak mniej uwędzisz to w domu powisi i dojrzeje. :grin:

Yes, sir! Dołączona grafika

[size=9][ Dodano: Sro 04 Kwi, 2012 23:10 ][/size]
Zbierając laury starannego studenta Dołączona grafika całkiem zapomniał - ja że dziś pilaw przygotowywał. Znacie? To taki pokarm azjatycki. Przygotowuje się w oryginale z baraniny, lecz lubię na wieprzowinie, lecz przyprawy kupuję u Uzbeków na rynku. Potrawa bardzo prosta, sytna, z zadowoleniem jem i na drugi i trzeci dzień. Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

http://img29.imagesh.../9269/013ej.jpg

http://img267.images...1812/014quj.jpg

http://img694.images...4661/015hio.jpg

http://img696.images...4999/017zeh.jpg

http://img833.images...6456/018dei.jpg

http://img688.images.../6632/020hc.jpg

http://img96.imagesh.../2158/022rm.jpg

http://img545.images...5509/023oos.jpg

http://img805.images...5/869/024hm.jpg

http://img835.images...6972/025zxa.jpg

http://img851.images.../920/026wvw.jpg

Skład:
ryż(zmoczony) 900
mięso 1000
marchew 500
cebula 500
olej jest roślinny na grubość palca
woda na palec jest wyższa za ryż
przyprawy -zira, kurkuma, czosnek jest suszony+cała główka, ziarna darni, pieprz suszony bułgarski, pieprz groszkiem.

Smacznego!

#35 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 05 kwi 2012 - 16:50

Pogoda dziś była litościwa i mi zdaje się które co wyszło. Teraz wszystko wietrzy się, lecz boczek spróbował nie wstrzymał się, Bosko. Nawet żonie, przeciwnikowi wędliny, spodobało się. Zdziwiła moja stara wędzarnia - łatwo kontroluje się za pomocą termometru i rad Grzegorza 565, za co wdzięczny od szczerego serca.
W ogóle mi spodobało się, lecz jak długo biorę pauzę, może kiełbasę którą i zrobię

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

http://img836.images.../1039/1022p.jpg

http://img37.imagesh...5674/1024gk.jpg

http://img163.images...6451/1025ww.jpg

Jedyne że zepsułem to poprzek zaparzył, osioł. I jak odczuwał to mój nauczyciel przysłał uprzedzenie, lecz jego przeczytałem przed chwilą, kiedy już wszystko ukończył, zdarzy się karmić psów.... :blush:

#36 Gonzo

Gonzo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5602 postów
  • MiejscowośćI don't know

Napisano 05 kwi 2012 - 17:00

zdaje się które co wyszło.

:clap: no i Gagarin :cool: :clap:

Pozdrawiam :wink:
P.S. Też najbardziej lubię taki ciepły boczuś prosto z wędzarki :thumbsup:

#37 PanBoczek

PanBoczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3617 postów

Napisano 05 kwi 2012 - 17:00

Feederman, wspaniałości :clap: :clap: :clap: :clap:
Serdeczne gratulacje takich udanych frykasów - dodatkowy plus to foteczki :) masz świetną ręke do robienia świetnych ujęć :grin: ta kiełbaska z kwiatami.. coś pięknego! Pozdrawiam

#38 GuRu

GuRu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 930 postów

Napisano 05 kwi 2012 - 17:05

Feederman, boczek mistrzostwo świata :-)
Jutro rano na patelnię, podsmażyć, na to dwa jajka, posypać szczypiórem :-)
Mniam :-)

#39 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2434 postów

Napisano 05 kwi 2012 - 17:07

Feederman widzę,że Lenin czuwał nad wedzarnią :grin: i wszystko jast OK.Pozdra :thumbsup:

#40 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 13148 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 05 kwi 2012 - 17:15

Pogoda dziś była litościwa i mi zdaje się które co wyszło.



Super wędzonki :thumbsup: :clap: :clap:


Gorąco pozdrawiam




Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych