Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Z tego, co Bóg dał...


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1356 odpowiedzi w tym temacie

#41 EL GREGOR

EL GREGOR
  • **VIP**
  • 3969 postów

Napisano 05 kwi 2012 - 17:32

:grin: gratuluję :grin: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: tylko widzę,że słabo zostały obsuszone kiełbasy (maja białe plamki od wilgoci ) tak myślałem z rana,że polędwicę sparzysz i od razu CIĘ ostrzegłem ale za pużno to przeczytałeś :grin: Najważniejsze jest to ,że teraz wiesz o co chodzi i z każdym razem będzie tylko lepiej.

Serdecznie pozdrawiam :grin: :grin: :grin: :grin: :thumbsup: :clap: :clap: :clap:

#42 Feederman

Feederman
  • Użytkownicy
  • 1036 postów

Napisano 05 kwi 2012 - 17:47

Dziękuje za ciepłe słowa, tylko ja tu nie przy czym.Dołączona grafika
To wszystko pogoda, termometr i sjensjej Grzegorz565

#43 pokemon15

pokemon15
  • Użytkownicy
  • 4171 postów

Napisano 05 kwi 2012 - 17:57

spodobało się

Feederman, już myślałem, że nigdy nie spróbujesz zadymić, a tutaj takie coś :) :clap: :clap: :clap:

#44 @halusia@

@halusia@
  • ***SUPER VIP***
  • 7289 postów

Napisano 05 kwi 2012 - 20:33

Oj boję się - boję się... :grin:


Sasza... a tak się bałeś :wink:
Piękne wyroby :clap: , a ten boczek.. :thumbsup:

#45 paolodoro

paolodoro
  • Użytkownicy
  • 892 postów

Napisano 05 kwi 2012 - 20:38

Sasza :clap: :clap: :clap:

#46 Andyandy

Andyandy
  • **VIP**
  • 4304 postów

Napisano 05 kwi 2012 - 20:46

Feederman, :clap: :clap: :clap: :thumbsup:

#47 MariuszB

MariuszB
  • Użytkownicy
  • 2788 postów

Napisano 05 kwi 2012 - 21:13

Pogratulować wyrobów oraz zapału :clap: :clap:

#48 bwie

bwie
  • Użytkownicy
  • 1964 postów

Napisano 06 kwi 2012 - 06:39

... lecz boczek spróbował nie wstrzymał się, Bosko. Nawet żonie, przeciwnikowi wędliny, spodobało się. ... W ogóle mi spodobało się, lecz jak długo biorę pauzę, może kiełbasę którą i zrobię ...

@Feederman no to teraz Ty już stracony dla reszty społeczeństwa :devil:
a to, że smakuje bosko to się nie przejmuj, będzie jeszcze lepiej :grin:
pozdr

#49 george191

george191
  • Użytkownicy
  • 53 postów

Napisano 06 kwi 2012 - 07:17

Sasza brawo piękne wyroby

#50 rimol

rimol
  • **VIP-Organizator**
  • 340 postów

Napisano 06 kwi 2012 - 08:10

Sasza jak na pierwszy raz to wyroby bajka :tongue: ale z takim nauczycielem na pewno było dużo łatwiej...mam nadzieję, że Grzesiu wspomniał że niedługo mamy spotkanie w Gąsiorowie :) fajnie by było się spotkać.

#51 myth

myth
  • Użytkownicy
  • 1602 postów

Napisano 06 kwi 2012 - 13:02

Sasza, rispekt normalnie :) :clap: :clap: :clap:

#52 EL GREGOR

EL GREGOR
  • **VIP**
  • 3969 postów

Napisano 06 kwi 2012 - 16:56

:grin:rimol :grin: jak bym o tak wspaniałym zlocie zapomniał i nie zaprosił,myślę że Sasza przyjedzie :grin:

#53 Feederman

Feederman
  • Użytkownicy
  • 1036 postów

Napisano 06 kwi 2012 - 20:40

...myślę że Sasza przyjedzie :grin:

Ja by całą duszą i sercem, lecz co - to mi podpowiada że mnie z Wami nie będzie. W których liczbach on będzie przeprowadzał się ? :rolleyes:

#54 beiot

beiot
  • Użytkownicy
  • 1455 postów

Napisano 06 kwi 2012 - 22:54

Feederman,
Boczuś, aż mnie skręca tak apetycznie wygląda. A tu post :devil:
Kiełbaska też fajna. :clap:

#55 Feederman

Feederman
  • Użytkownicy
  • 1036 postów

Napisano 18 kwi 2012 - 22:04

Zarzekała się świnia do brudu nie leźć...
Rosyjskie przysłowie, które charakteryzuje człowieka obietnicy, co daje, coś nie czynić, lecz....
Oto i mówiłem, że czynić nic nie będę, wezmę time out, lecz ... znalazł się dziś w Polsce i nie potrafił wstrzymać się. znów kupił każdych narzędzi dla wędzenia w DOMENE, mięsa każdego i przemytem wszystko zawiózł. :rolleyes:
Przed chwilą ukończył kłopot po przygotowaniu do kolejnego treningu, żeby "nabić rękę" przed jesień i jak mówi mój nauczyciel grać już nie na jednej strunie.Dołączona grafika
Zamierzył kilka wariantów, opisywać nie będę, a to raptem nie wyjdzie.
Przyjechał zmęczony, nabrał otuchy parą piwa VELTINS, litewskie, brał w Lidlike, cena - śmieszna, jak u nas z takiego powodu dowcipkują - ono że skradzione?
Dobranoc, bracia i siostry!

#56 EL GREGOR

EL GREGOR
  • **VIP**
  • 3969 postów

Napisano 19 kwi 2012 - 09:05

:grin: piwo Veltins to chyba niemieckie :grin: Sasza trenuj,trenuj na jesieni koncert. :grin:

#57 Feederman

Feederman
  • Użytkownicy
  • 1036 postów

Napisano 19 kwi 2012 - 13:02

Oj, wybaczcie! :blush:
Stary, ślepy...a brzmi jak litewskie, nawykł że u ich wszystkie słowa na s zakończają się . \i to prawda . sieć to handlowa niemiecka. Przepiszemy mój błąd na znużenie, chociaż kiedy kupował był jeszcze świeży. :lol:

#58 Feederman

Feederman
  • Użytkownicy
  • 1036 postów

Napisano 19 kwi 2012 - 13:14

Dziękuje!
No z tymi nie pomylę się... :grin: :thumbsup:

Dołączona grafika

#59 Feederman

Feederman
  • Użytkownicy
  • 1036 postów

Napisano 19 kwi 2012 - 21:38

Powtórzę się...
Czynił dziś kiełbaskę, za podstawę wziął przepis u andrzej k, lecz z przemianami i dlatego nazwę jej "Pruska".

Dołączona grafika

Dołączona grafika

http://desmond.image...jpg&res=landing

Dołączona grafika

Przemiany, jak mi wydało się, na korzyść nie poszły, lecz jeść można.
Tak samo przygotował szynkowi na zasadzie Że Bóg nadesłał. Też nie zadowolony konsystencją, lecz na smak przyjemna.
I gdyby nie piwo, to kolacja była by nudna.

Dołączona grafika

http://desmond.image...jpg&res=landing

A dzień przeszedł wesoło - w pracach i eksperymentach. :lol:

#60 @halusia@

@halusia@
  • ***SUPER VIP***
  • 7289 postów

Napisano 19 kwi 2012 - 21:57

Powtórzę się...
Czynił dziś kiełbaskę, za podstawę wziął przepis u andrzej k, lecz z przemianami i dlatego nazwę jej "Pruska".

Fajna nazwa "Pruska" i ładnie wygląda i pewnie tak smakuje. :clap:
Co do drugiego wyrobu to się nie przejmuj... następnym razem na pewno wyjdzie bardziej zwarta. :wink:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych