Skocz do zawartości

Wędzenie a la cztery pory roku


Tomasz_65

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

szyneczka z udek kurczaka według Pioro

Pamiętam jej smak z Zakopnego: pyszna!!! 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witek  :) kupiłem na allegro całkiem przypadkiem likwidacja jakiejś firmy cenna 99 zł wziąłem jedną za chwilę chciałem dokupić ale rozeszły się jak świeże bułeczki   :hmm:  :D

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

rozeszły się jak świeże bułeczki    

No widzisz? :D  Następnym razem zaraz co najmniej 2 sztuki zamawiaj, bo to była okazja. :thumbsup:

Ładna ta Twoja praska.

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

jutro dreptania ciąg dalszy
 

Super kiełbaska Ci Tomku wyszła. :thumbsup:

Dreptania będziesz miał co nieco, bo polędwic co nie miara.

Wędzisz i parzysz, czy tylko długo wędzone? :)

Serdeczne, świąteczne pozdrowienia.

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dreptania będziesz miał co nieco, bo polędwic co nie miara
:thumbsup: Właśnie puściłem dym -na zimno a po południu będzie druga tura :facepalm: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj   :) Witek no trochę podreptam bo jeszcze są szynki balerony boczki polędwiczki ,co do polędwic część   jest parzona a część razem z polędwiczkami długo wędzona bez podpiekania  ;)

Też Was serdecznie i świątecznie pozdrawiam 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Nowy zakup
 

Tomku, wyroby wyglądają super...

A to metalowe cudo to gdzie można nabyć?

Serdeczne pozdrowienia

 

 

witt, jeżeli dalej jesteś zainteresowany praską z "żebrami" to jest do wzięcia pod n/p adresem:

https://allegro.pl/oferta/forma-prasa-do-miesa-i-szynek-7547863482

„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”

Jonathan Carroll

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

witt, jeżeli dalej jesteś zainteresowany praską z "żebrami" to jest do wzięcia pod n/p adresem: https://allegro.pl/o...ynek-7547863482

Jarku, ten gość ma odbiór osobisty i z przedpłatą. To mi nie pasuje, ja kupuje tylko,... płatne przy dostawie na miejscu......

Dzięki za linka, muszę dalej szukać.

Świąteczne pozdrowienia 


[Dodano: 20 gru 2018 - 17:09]

Jarku, dzwoniłem do gościa i mam 1 sztukę zaklepaną.

Jeszcze raz dzięki za linka.

Pozdrawiam

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Alinka  :)  bazą do tego przepisu jest zdobyta wiedza od b.starszego pana ze świętokrzyskiej wsi ,a końcowy przepis jest autorski ,mojego kolegi kucharza, podawana jest jako przystawka w dwóch restauracjach jedna to Bristol w Busku Zdroju a druga to Złoty Klon w kielcach  :thumbsup:

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Alinka  :)  bazą do tego przepisu jest zdobyta wiedza od b.starszego pana ze świętokrzyskiej wsi ,a końcowy przepis jest autorski ,mojego kolegi kucharza, podawana jest jako przystawka w dwóch restauracjach jedna to Bristol w Busku Zdroju a druga to Złoty Klon w kielcach  :thumbsup:

 

Dzięki Tomku.

Możesz zdradzić ( ile to nie tajemnica) z czego jest ten popiół?

Zżera mnie ciekawość bo pierwszy raz widzę coś takiego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.