Skocz do zawartości

gruby7074-moje wyroby


gruby7074

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 138
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

  • 2 miesiące temu...

Witam serdecznie świątecznie i po świątecznie.Długo mnie nie było na forum bo musiałem podreperować zdrowie w szpitalu.Wędzonki na święta uwędziły[przy instrukcjach przez telefon] dzieci wraz z żoną,nawet dobrze im poszło :).Po południu wstawię fotki,dużo tego nie zostało ale coś tam można zobaczyć i ocenić :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jest jedno za - wsuwasz rurkę na lejek i powoli zsuwasz jelita. Nie musisz rozplątywać sznurowadeł ;) . Nieco wyższa cena z pewnością jest warta wygody. :).

Na opakowaniu jest informacja - którą stroną zakładać na lejek :thumbsup:

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jelita baranie 22/24 tubowane na kabanosy,jakie są Wasze za i przeciw?

Bardzo wygodne w użyciu.

Niedawno użyłam je pierwszy raz do kabanosów i parówek.

Jednak podejrzewam, że ilości na tubie odbiegają od deklarowanych.

Zawsze kieruję się normami zużycia i zazwyczaj zgadza się to z ilością, którą odmierzam.

Jelita tubowane wyrobiły się zauważalnie szybciej zarówno w parówkach jak i kabanosach, czyli było ich mniej.

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

czyli było ich mniej.
chyba tak jest jak Piszesz - ale czasem zdarzyło mi się ,iż zsuwały się podwójnie i nic nie mogłem już poradzić 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziękuje,zapeklowałem wg tabel Dziadka wybierając wartości pośrednie ale zwiększyłem ilość wody do 0,5 l/kg.Polędwice 2,8 kg zapeklowałem dając 120 gr peklosoli na 1,5 l wody a szynki,boczki karkówki-13,5 kg zapeklowane w 7 litrach wody + 600 gr peklosoli.Czas na peklowanie to 7 dni w lodówce.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

 

 

Urlopowe, niedzielne wyroby.
Piękny relax na urlopie - i odpoczynek i smakowitości  :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.