Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Kostek zadymia i inne


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
949 odpowiedzi w tym temacie

#421 pokemon15

pokemon15

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4171 postów
  • MiejscowośćBogatynia

Napisano 02 lip 2014 - 19:14

Kostek, wybacz, co ja mam ci tutaj jeszcze napisać...

 

Mógłbyś się troszkę postarać...

 

:thumbsup:



#422 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 13365 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 02 lip 2014 - 20:14

Kostek .  :thumbsup: :clap:  i pozdrowienia ślę .



#423 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2452 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 02 lip 2014 - 20:31

Kostek na te paroweczki to chetnie bym sie zalapala :tongue: :D :clap: :clap:



#424 Michał Koperski

Michał Koperski

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 799 postów

Napisano 03 lip 2014 - 09:01

no i ten słynny murek :)  :clap:



#425 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2434 postów

Napisano 03 lip 2014 - 09:14

Dzięki wszystkim za dobre słowo  :)



#426 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6310 postów

Napisano 03 lip 2014 - 10:32

Piękne ale parówek nigdzie nie widzę ;)  :clap:



#427 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2434 postów

Napisano 03 lip 2014 - 21:04

ale parówek nigdzie nie widzę
Coś w tym jest ,ja też bo wszystkie zjedzone :tongue: .Jeśli CI chodzi o kaliber osłonek,to są różne szkoły :)  

#428 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2434 postów

Napisano 09 lip 2014 - 19:43

Aksamitny krem z wędzonej makreli.

 

250 gr.obranego miesa z wędzonej makreli

100 gr. masła

100 gr koncentratu pomidorowego

Sól,pieprz,papryka słodka i ostra,czosnek granulowany,wszystko dodane do smaku.

 

Wszystkie składniki kremu schładzamy w lodówce a następnie po dodaniu przypraw traktujemy blenderem do uzyskania kremowej konsystencji.Wychodzi bardzo smaczny krem,dobry na świeże bułeczki :) smacznego.

 

Załączony plik  007.JPG   142,21 KB   20 Ilość pobrań

 

Załączony plik  004.JPG   141,74 KB   15 Ilość pobrań  



#429 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 09 lip 2014 - 20:06

Miodziooo😆😆

Niech dym będzie z nami..

#430 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2452 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 09 lip 2014 - 20:52

A czy maslo mozna zastapic majonezem?



#431 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2434 postów

Napisano 09 lip 2014 - 21:05

A czy maslo mozna zastapic majonezem?

Można spróbować,a z majonezem robię trochę inaczej.Mięso z makreli wędzonej podzielone na małe kawałki,majonez ,jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.ogórek konserwowy też w kostkę, trochę cebuli plus przyprawy,sól i pieprz.



#432 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14271 postów

Napisano 09 lip 2014 - 21:13

Przepis bardzo się mi spodobał, zdjęcia również, makrelę bardzo lubię, więc nie pozostało zrobić nic jak tylko wypróbować !

Kostek61  :thumbsup:



#433 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5104 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 09 lip 2014 - 23:35

KOstek wspaniala pasta. :thumbsup:   U mnie ryby i przerobione wedzone mile widziane. :D 

Można spróbować,a z majonezem robię trochę inaczej.Mięso z makreli wędzonej podzielone na małe kawałki,majonez ,jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.ogórek konserwowy też w kostkę, trochę cebuli plus przyprawy,sól i pieprz.

KIedy paste z majoneze z ryby robie, dodaje jakja ,ale zamiast ogorka i cebuli daje kukurydze( ziarna nie krem) A rybe i jaja przecieram na mase podona do tegokremu jaki pokazales Kostek.



#434 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2452 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 11 lip 2014 - 20:32

Kostek , dzisiaj zrobilam ta paste z wedzonej makreli,jednak zrobilam z majonezem i dodalam lyzke kaparow,

wyszla pyszna pasta do chlebka, ogorki juz mam wiec moge sie zajadac tymi pysznosciami :tongue: Załączony plik  DSCN6204.JPG   46,7 KB   8 Ilość pobrań



#435 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2434 postów

Napisano 11 lip 2014 - 20:55

dzisiaj zrobilam ta paste z wedzonej makreli,jednak zrobilam z majonezem i dodalam lyzke kaparow,
Trzeba będzie wypróbować ten wariant  :thumbsup:  

#436 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2434 postów

Napisano 20 lip 2014 - 14:55

Chlebek razowy,taki lubię,wiem że nie doskonały a ANNAM tyle mi nakładła na głowę :facepalm:

 

Załączony plik  001.JPG   137,53 KB   6 Ilość pobrań

 

Załączony plik  005.JPG   150,07 KB   6 Ilość pobrań



#437 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 13365 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 20 lip 2014 - 15:08

Chlebek razowy,taki lubię,
 

 

 

No i oto chodzi . Na połowę  kromki grubo posmarowanej swojskim smalcem bym się skusił :D :D

 

 Pozdrawiam



#438 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2434 postów

Napisano 20 lip 2014 - 15:43

kromki grubo posmarowanej swojskim smalcem bym się skusił
Do tego zestawu jeszcze ogórek kiszony by się przydał :) 

#439 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5935 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 20 lip 2014 - 16:47

Kostek, jeżeli Twoja ocena nie widzi w nim doskonałości, to ja Ci powiem że jest więcej niż poprawny, a parę dziesiątków lat chlebki piekę, jest super, zarówno dziurki, jak też ta umiarkowanej wielkości górka, oraz kolor wypieku oraz grubość skórki  :D  . Chleby razowe czy pszenno razowe nie muszą być mocno wyrośnięte :thumbsup: .


Użytkownik sverige2 edytował ten post 20 lip 2014 - 16:47


#440 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2434 postów

Napisano 20 lip 2014 - 17:24

Dzięki Sverige :) ,jestem smutny my tu o chlebie a takie ważne kwestie dotyczące naszego forum w postach się przejawiają :cry:   






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych