Skocz do zawartości

Kostek zadymia i inne


kostek61

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 949
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Aż mi zaschło z wrażenia
Arek to nie wiesz co zrobić :) 

 

Bedzeisz je parzyl.
Tak,ale nie wszystkie. 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj był jak dla mnie pyszny obiadek.Ozory wołowe,buraczki z cebulką,surówka z papryki,kabaczka i jabłka.

 

post-41979-0-94587500-1411909853_thumb.jpg

 

post-41979-0-58270600-1411909868_thumb.jpg

 

post-41979-0-50431400-1411909885_thumb.jpg

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Po południu ciastka francuskie z nadzieniem różanym.

Na której ulicy takie sprzedają?  ;)

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Na której ulicy takie sprzedają?
Paweł chyba żartujesz,jaki by był sens wstawiania foto kupnych ciastek  :rolleyes: ciasto co prawda było kupione w rulonie w sklepie,ale reszta mój wykon ;) 

 

Kawka i ciastka francuskie mniaaamm;)piękne..
Dzięki  :)  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kostek, chcialam tylko dodac, ze troche krzywo wykroiles te otwory w cistkach  ;)  :D ,  aby mi to bylo ostatni raz. Na powazne, wspaniale wygladaja, jeden w jeden.

A teraz prosze powiedziec : " nadzienie rozane" dzem czy mase robiles?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

chcialam tylko dodac, ze troche krzywo wykroiles te otwory w cistkach ;):D

zaryzykowałbym zakład że nic nie wykrawał :laugh::tongue:;)

 

 

 

ciasto co prawda było kupione w rulonie w sklepie,

i w zasadzie nie ma się czego wstydzić - ja do tej pory nie spotkałem się z jakimiś wielkimi "nadużyciami" ze strony producentów bo i skład podstawowy nie jest jakoś nazbyt skomplikowany..... natomiast produkcja na zautomatyzowanych walcarkach pozwala na wytworzenie dobrej jakości produktu

Oczywiście lepiej byłoby zrobić na masełku swojskie ciasto ale...... nie bądźmy obłudni... :cool:  kiedyś na propozycję "pokazu" robienia ciasta francuskiego  na zlocie nie był zainteresowany nikt.....

Edytowane przez abratek
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

kiedyś na propozycję "pokazu" robienia ciasta francuskiego  na zlocie nie był zainteresowany nikt.....

To mnie na tym zlocie nie było  :cry:

Kiedyś widziałm wyrób takiego ciasta na masełku przez rzemieślników francuskich. 

Posiłkowali się  prostymi walcarkami, które przecieniały ciasto.

Piece były elektryczne :D

Mnie się nigdy nie udało :facepalm: .

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Posiłkowali się prostymi walcarkami, które przecieniały ciasto
hmmm... polskim rzemieślnikom musiały w zasadzie wystarczyć narzędzia ręczne :cool: ... reszta to "tylko" umiejętne się nimi posługiwanie....

PS

Ciasto francuskie towarzyszyło mi codziennie od końcówki pierwszej klasy szkoły i jak na ironię wykonanie pokaźnej porcji oraz przerobienie jej na ciastka było jednym z moich zadań na praktycznym egzaminie czeladniczym :)

 

PS2

Kostek sorry za offtop...... :blush:  "się sprzątnie"

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj był jak dla mnie pyszny obiadek.Ozory wołowe,buraczki z cebulką,surówka z papryki,kabaczka i jabłka.

A czy były one, te ozory, w sosie chrzanowym ?

Dla mnie też pychota.  :thumbsup:  :clap:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

w sosie chrzanowym
Dyzio, w rzeczy samej że tak powiem ,sos chrzanowy a ozór peklowany :thumbsup:   

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dyzio, w rzeczy samej że tak powiem ,sos chrzanowy a ozór peklowany :thumbsup:   

No to mnie uspokoiłeś. :thumbsup:  :clap:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Kilka fotek z sobotniej produkcji;młoda wołowina z szynkowara,żywiecka podpiekana i wędzonka :

 

post-41979-0-41261300-1416843652_thumb.jpg

 

post-41979-0-43761300-1416843666_thumb.jpg

 

post-41979-0-63195100-1416843677_thumb.jpg

 

post-41979-0-51721800-1416843688_thumb.jpg

 

post-41979-0-41333300-1416843705_thumb.jpg

 

post-41979-0-87244700-1416843719_thumb.jpg

 

 

 

 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

młoda wołowina z szynkowara

 

Jakieś szczegóły odnośnie tejże ???

 

I witamy po urlopie.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dawno Cię nie było.
Jestem cały czas,tylko na chwilę bo nie na swoim internecie działam :cry: 

 

Jakieś szczegóły odnośnie tejże ???
Dyzio kawałek młodej wołowiny zapeklowany i do szynkowara ot i wszystko  :)  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.