A, że jest to jedno z naszych ulubionych miejsc na eksperymenty, to wiele się dzieje.
Jedyny problem, to robienie fotek w trakcie, gdy ręce po łokcie....
Ale damy radę.
A zatem po pierwsze primo: kabanosy i cienka podpiekana z dzika i wieprzowinki
Zapeklowana jedyneczka i odrobinę boczku z dzika

Tutaj dwójeczka

i trójeczka

składniki na kabanosy przed i po zmieleniu. 1 i 2 na 13 mm,
a słoninka wędzona, parzona pokrojona 0,5x0,5x0,5 cm
Przyprawy to: sok z habanero :devil: , pieprz czarny, pieprz cayenne, papryka słodka, czosnek,


Po mieszaniu

A teraz kiełbaska z odrobinę zmienionymi przyprawami



Do zrębków Borniaka dodałem suszone, mielone ziarna jałowca od Miro ok. 20g

przed wędzeniem, po 4h i po 8h
http://images49.foto...47189a4cmed.jpg
http://images46.foto...83871f12med.jpg
http://images37.foto...948ca471med.jpg
oraz po pieczeniu, podczas stygnięcia
http://images40.foto...03adc267med.jpg